DANIELA PAVEL: ,,În timp ce pictez, îmi vorbește sufletul”

Doamna DANIELA PAVEL ne dezăvoluie secretul unui zâmbet luminos. Îl veți afla în următoarele momente. 5,4,3,2,1… start!

Păi dacă picturile semnate Daniela Pavel sunt așa frumoase, cum poate să arate sufletul său? Vă întreb și eu. Arată armonios, melodios, bogat, care inspiră și oamenii din jur, care dă roade bogate nu numai în interiorul omului care îi este gazdă, dar și ființelor cu care interacționează.

M-am întrebat, de multe ori, privind lucrările distinsei doamne Daniela Pavel, de unde vine oare atâta prospețime? Atâta sete de a cunoaște lumea cu minunățiile sale? Răspunsul a venit firesc atunci când am aflat că are trei copii. Păi dacă le privești inocența ochilor, dacă le simți bucuria descoperirii fiecărui sunet, fiecărei culori, fiecărei gâze, atunci putem înțelege care este izvorul bogat al seninătății sale…

Privirea copiilor este luminată mereu, păcatele nu au aruncat încă umbre în universul lor. Și îl rugăm pe Dumnezeu, creatorul universului, să facă în așa fel încât privirea lor să fie cât mai curată și în viitoarele decenii.

Dar, după o așa introducere cam lungă, în care v-am pus puțin nervii la încercare, trecem la ce este mai important. La un dialog lămuritor, dar și la valoroasele sale tablouri. Atenție mărită, doamnelor, domnișoarelor și domnilor! Începem!

-Vă rugăm frumos să vă prezentați pentru cei care vă cunosc mai puțin. Alături de ei sunt și mulți care vă admiră tablourile în spațiul virtual, care mai știu unele detalii despre dumneavoastră.

-Numele meu este Pavel Daniela și Carmen, născută Dango. În certificatul de naștere scrie ca m-am născut în 1974, toamna, adică zodia fecioară, într-un oraș din Ardeal, spre munte. Acolo am crescut până la 36 de ani. Am terminat doar liceul industrial neavând nicio legătură cu pictura până acum 3 ani …și jumătate. 

-Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?

-Pictura cred că m-a ales și pe mine, iar de când am început să pictez văd lumea din jurul meu altfel.

      Sunt o boemă, îmi plac lucrurile vechi, poveștile bătrânilor și muzica bună. Pianul îmi dă fiori reci și chiar am încercat câteva  note.

   Îmi tace mintea în timp ce pictez și ascult pianul, îmi vorbește sufletul.

 – Care sunt temele preferate în lucrările dumneavoastră ?  

– Pictez flori, le simt petală cu petală , uneori pictez cu mâna goală tocmai să le simt mai bine, apoi pictez oameni, pentru că-i iubesc!

–  Preferați suprafețele mai mari, ori mai mici?

 – Sunt nerăbdătoare, nu am încercat încă pânze foarte mari, iar cele mici nu-mi oferă suficient spațiu, atunci aleg pânze de dimensiuni medii.Ce vă doriți mai mult pentru perioada următoare? 

– Singurul lucru pe care mi-l doresc deocamdată este să pot picta mai bine, să fiu mulțumită de mine, să pot expune în afara țării și neapărat să vizitez Luvru. 

-Ce ne mai puteți spune despre dumneavoastră ?

-Dincolo de pictură, îmi împart minunata mea existență, cu cei dragi mie, familia mea. Un soț și trei copii. 

    Timpul chiar îl împart cu cel mic, cu pictura și cu puțină atenție către atelierul soțului. 

     Ne susținem moral unul pe celalalt și căutăm să facem lucrurile bine.

 -Vă mulțumim frumos

Aici se termină dialogul nostru. Pentru moment.

Am descoperit pe parcursul lui un om special, reprezentantul unei familii împlinite.      

Îi dorim din inimă să se bucure de viața sa, de familia exemplară, de pictura fascinantă. Tuturor din această familie, sănătate și ocrotirea lui Dumnezeu.

GALERIE CU TALBOURI SEMNATE DANIELA PAVEL

Așteptăm cu nerăbdare melodia…
Poveștile au făcut din copilărie un spațiu al visării. Dar și un tablou de Daniela Pavel, datat anul de grație 2021 ne oferă și el motive de visare. Visăm la viitoarele sale tablouri
Fără să vreau caut culoarea albastru mereu când intru la o expoziție, cand vizitez un muzeu, ori merg la un atelier. Aici, iată, o găsesc iar valorificată din plin
Mmmmm… Se simte mirosul până aici …
Unii preferă trandafirii. Și eu mă includ în această categorie de oameni. Dar, cu o condiție, să fie pictați de Doamna Daniela Pavel.
Portretul are dificultățile sale specifice în etapele de elaborare. Daniela parcurge cu succes toate fazele, Iată dovada clară

Din tablou în tablou a trecut timpul. Tot așa trec și deceniile. Ne apropiem de vârsta părului alb, de timpul în care predominante sunt amintirile și durerile de spate. Indiferent de etapele vieții, Daniela Pavel găsește pentru personajele sale forța de a reda ce este esențial în ele. Din nou felicitări sincere!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s