CIPRIAN PAVEL – bijutierul din vis

AM DESCOPERIT UN DIAMANT…
Aparent, un om normal. Dar, după ce îl cunoașteți puțin veți descoperi un mare artist Domnul CIPRIAN PAVEL

Atâtea aspecte dificile are viața noastră, încât de multe ori ne refugiem și ne mai echilibrăm emoțional doar atunci când avem un vis frumos.

După pandemie, căldurile excesive și inundațiile care au adus apa mare în sufrageriile și bucătăriile bieților români, psihicul nostru este puternic zguduit.

În mijlocul atâtor șocuri negative, am avut un vis frumos cu un bijutier care făcea minuni. Pe tot ce punea mâna, devenea strălucitor, neprețuit, unic, de mare valoare.

Ca om care mă ocup cu precădere de pictori, sculptori, graficieni și fotoreporteri, foarte rar am întâlnit în expoziții mici standuri de bijuterii. Dar, Dumnezeu mi-a scos în cale un bijutier adevărat, identic cu cel din vis.

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, intră în scenă Cipriaaaaaaaan Paveeeeeel!

-Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care vă cunosc mai puțin.


– Mă numesc  Ciprian Pavel. Vârsta mea depășește cu puțin jumătate de secol și sunt născut în Moldova,  în luna vărsătorului.

– Când a început să vă preocupe acest domeniu special,  bijuteriile?


– Încă din copilărie, cam de pe la 10 ani cred, eram fascinat de micile mecanisme de ceasuri, pe care tatăl meu le ținea într-un dulap unde nu prea aveam acces, fapt pentru care deveniseră și mai interesante…
Tatăl meu avea o mare pasiune pentru ceasuri. Foarte mulți veneau la el să le repare pentru că ceasornicarii din zonă nu le dădeau de capăt. El găsea întotdeauna rezolvarea…
Vă dați seama că până la urmă tot am ajuns la acele mecanisme.. iar după scurt timp, tatăl meu începuse sa fie tare mândru de mine…
Cu toate astea, până la vârsta de 40 de ani, când m-am mutat în București, am activat în multe domenii, care n-au avut nicio legătură cu mecanica fină, ceasornicărie sau bijuterii. Din întâmplare, sau nu, aici am găsit un job la o firmă producătoare de bijuterii, unde am învățat multe…
După trei ani de experiență, mânat de dorința de a face lucruri noi, am renunțat la statutul de angajat și am devenit independent. Surprizele au venit în lanț…am realizat multe bijuterii unicat, personalizate, chiar și foarte simple, comune, de care sunt foarte mulțumit.

– Până unde au ajuns cel mai departe bijuteriile dvs.?

-Cele mai multe bijuterii care au plecat în afară țării au ajuns în Norvegia, Anglia, Italia, Germania.

– Care sunt materialele cele mai folosite de dvs în realizarea bijuteriilor?


– Aurul este preferatul meu. Lucrez și în argint sau platină. În privința pietrelor prețioase sau semiprețioase care înnobilează orice bijuterie, sunt multe de spus. E un domeniu complex. Am avut privilegiul de a lucra bijuterii cu diamante, safire, rubine, smaralde, dar și cu citrine, turmaline, onix, ametist, aquamarin,  etc..
Fiecare bijuterie are personalitatea ei..

– Ce ne puteți spune despre dvs. dincolo de această artă?

-Cele mai de preț bijuterii, pentru orice om de pe fața pământului sunt copiii! Așadar,  familia e pe primul loc. Dumnezeu, sau Universul, cum vreți să-i spuneți, ne-a lăsat acest dar și avem nevoie de echilibru. Împreună cu admirabila mea soție, pasionată și ea de pictură, reușim să menținem acest echilibru si să-l transmitem copiilor.
Mai mult ce aș putea să vă spun? Sunt un om ca oricare altul.

 Aici se termină interviul.

Dar, eroul nostru nu este un om ca oricare altul. El este un mare talent, un adevărat artist, care oferă strălucire vieții noastre de multe ori prea triste.

GELERIE CU FOTOGRAFII ALE BIJUTERIILOR REALIZATE DE DOMNUL CIPRIAN PAVEL

Mulțumim din suflet domnului Pavel pentru întreaga sa preocupare pentru bijuterii. Să fie sănătos el și familia sa minunată.

Iată cum după doamna Pavel, o pictoriță aparte, am avut șansa să cunoaștem un alt artist din această familie ce se dovedește a fi un adevărat diamant. Cu multiple fațete toate strălucitoare!

Cu prietenie,

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s