Domnul IONUȚ LEPĂDATU între pictură și pandemie  

 

În multe din zilele lunilor trecute, la știrile care anunțau creșterea sau scăderea numărului de noi cazuri legate de criza sanitară, mă gândeam la Ionuț Lepădatu care, prin natura meseriei sale, este în prima linie din această luptă.

Am făcut un prim dialog în cursul anului trecut, iar acum a răspuns, ca de obicei, cu amabilitate, invitației de a ne oferi noi detalii deste viața sa.

-Ați mai avut timp pentru pictură ?

– Da, am folosit timpul liber, mai ales din acest an, pentru pictură, odată cu relaxarea restricțiilor din pandemie

– La expoziții ați mai deschis ușa?

-Nu am vizitat expoziții în tot acest timp, deoarece au fost închise mult timp, mai ales anul trecut, din cauza crizei sanitare. Pe de alta parte, timpul liber a lipsit destul de mult, iar cel pe care l-am avut, l-am folosit pentru odihnă după orele de muncă și pentru propria creație.

– Dar la muzee ?

– Nici muzeele nu au fost accesibile, cu excepția unei vizite la Castelul Peleș, acum, în anul 2021. Printre obiectele expuse am avut ocazia să admir o serie de picturi prezente acolo.

-Vă uitați pe internet la picturi și pictori ?

– Da, vizionarea online a lucrărilor de artă a reprezentat majoritatea în acest interval pandemic, fiind cel mai accesibil mod de a privi și admira lucrările publicate de colegii artiști, atât cei din grupul nostru, ,,Pictori, artiști amatori”, cat și cei din alte grupuri internaționale, prezenți zilnic cu lucrări deosebite, realizate în multiple stiluri, care de care mai atractive.

-Ce ați mai făcut de la primul nostru interviu și până acum ?

-Din nefericire, după ultimul articol din anul 2020, a intervenit criza sanitară, ceea ce a afectat profund viața noastră, în special pe a mea, fiind blocat în acest război pe frontul invizibil din linia întâi, datorită profesiei mele de bază. În tot acest timp, prioritatea a devenit salvarea vieții celor afectați direct de acest virus, eu însumi devenind la un moment dat victima a acestuia.

-Vă mulțumim frumos pentru răspunsuri. La finalul acestui dialog vă rog să adresați câteva cuvinte celor care vă urmăresc.      

-Așa cum am spus mai devreme, odată ce lucrurile s-au mai așezat, am început să revin la normal, am reluat treptat și pictura, cu sufletul plin de dorința de a merge înainte pe acest drum, pentru ca nu-i așa, nu putem trăi fără a ne exprima prin acest dar minunat.

GALERIE CU TABLOURI SEMNATE IONUȚ LEPĂDATU

Aristotel Bunescu

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s