Doamna ELENEA BULETE îndrăgostită iremediabil de pictură

Doamnelor și domnilor, domnișoare și cavaleri,

Atenție mărită vă rog frumos.

Vom prezenta în rândurile următoare un om deosebit , un model de viață, de realizare în familie și profesie. În plus, un om care îndrăgostit iremediaabil de arta armoniilor cromatice, așa după cum declară.

Doamna ELENA BULETE a răspuns cu mare amabilitate invitației de a acorda un interviu Agenției de Presă Culturală și Sportiva, APCS.

Începem:

-Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început.

-Mă numesc Elena Bulete și sunt mamă a două fete gemene – Violeta și Mădălina, care la râdul lor sunt mămici, fiecare având câte doi copii. Sunt o bunică bogată și fericită cu patru nepoți minunați! Trei dintre ei sunt băieți de vârste diferite (18 ani, 9ani, 7 ani), iar fetița are aproape 14 ani.
Soțul meu, Valeriu, ar fi fost fericit sa îi vadă!
Din păcate, nu a avut această șansă minunată, deoarece a decedat acum douăzeci de ani, la vârsta de 52 de ani. Profesional, amândoi am fost ingineri agronomi și ne-am cunoscut la facultate. Am avut o familie frumoasă și am fost foarte fericiți până când Dumnezeu a hotărât ca el să plece.

După terminarea facultății am lucrat în judetul Galați aproape 10 ani, apoi ne-am transferat în județul Teleorman, aproape de părinții mei care ne-au ajutat în creșterea copiilor. Am lucrat peste 17 ani la Direcția Agricola Județeana Teleorman și apoi la Oficiul Județean de Consultanță Agricolă, ocupănd funcții de conducere, de unde, când a venit vremea, am ieșit la pensie. În perioada respectivă, fiind o fire conștiincioasă și destul de ambițioasă, în urma unor examene, am obținut atestat de expert tehnic judiciar pe probleme de agricultură. Am activat în cadrul Biroului de Expertiză de pe lângă Ministerul de Justiție până în anul 2005 când m-am retras din cauza unor probleme de sănătate.
Toată viața am fost pasionată de muzică, de pictură, de tot ce înseamnă frumos !

-Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?

-Muzica mi-a plăcut din totdeauna!
Oamenii îmi spuneau că aveam voce și primeam roluri să cânt la serbările școlare în clasele primare. Eram însă foarte emotivă și am ales să rămân să-i ascult pe alții.
Sunt fericită că talentul meu a fost moștenit de Sophia, nepoțica mea talentată și ambițioasă care are o voce superbă.

Dragostea mea pentru pictură este veche! Încă din adolescență, desenam pe orice lucru îl aveam la dispoziție: cartoanașe, servețele, materiale refolosibile, oriunde și oricând ! La început nu aveam decât niște creioane colorate și eram fericită când reușeam să surprind natura în toată splendoarea ei .
Mai târziu, cel care m-a încurajat și m-a susținut în permanență a fost soțul meu, care fără să știu, îmi înrăma ,,lucrările’’și le expunea acasă pe pereți.

În tinerețe, din lipsă de timp, pictam mai mult în perioada concediului de odihnă, pentru ca așa erau vremurile. Cu trecerea timpului, am înțeles că m-am îndrăgostit iremediabil de pictură și am început să studiez, să particip la diferite cursuri, să îmi procur materialele necesare, să încerc să mă exprim și să transmit ceea ce simt .
Am învățat singură. În perioada pandemiei am participat la cursuri on-line și am urmărit tutoriale ale unor pictori români și străini. Admir cu bucurie lucrarile pictorilor străini dar am multă dragoste și respect pentru românii noștrii – Grigorescu, Tonitza, Luchian, Sabin Bălașa cu albastrul lui cosmic, Piliuță cu simplitatea lui.

Păstrez și acum un tablou pe care l-am pictat în urmă cu 35 de ani, respectiv în anul 1986, care îmi este foarte drag.

Mă atrage și pictura abstractă, pentru că te provoacă să-i înțelegi mesajul. Îmi place mult Pablo Picasso deoarece a spart unele bariere în vremea lui lansând cubismul. A fost o mare provocare pentru mine când am încercat câteva reinterpretări după lucrările lui. Am fost surprinsă plăcut când am constatat că acestea au fost apreciate mult și de alții !

-Care sunt temele preferate? Natura statică, portretul sau peisajul?

-Îmi place în egală măsură să pictez natura statică, peisaje și consider că pentru acest lucru este necesar să iubești tot ceea ce vezi în jurul tău:iarba, copacii, florile, păsărelele, soarele, etc. Toate sunt vii și merită tot respectul și dragostea noastră!
Am lucrat tablouri cu flori și peisaje. La început le-am realizat cu culori acrilice pentru că așa mă obișnuisem. Apoi, am folosit culori în ulei și parcă mi s-a părut mai ușor ca tehnică, cu toate că uleiul necesită o perioadă mai lungă de timp pentru uscare. Pot spune că iubesc să realizez și portrete, chiar dacă timpul necesar realizării lor este mai mare. Rezultatele însă îmi umplu sufletul de bucurie, pentru că se îmbină mai ușor culorile și de fiecare dată este o provocare pentru mine și îmi aduce multă bucurie.

-Preferați lucrările de dimensiuni mai mari sau mai mici?

-Am preferințe pentru lucrări de dimensiunile 70/50 cm, 50/35 cm și 40/40 cm. Am lucrat și de dimensiuni ceva mai mari. Îmi place să folosesc pânza pe șasiu și uneori canvas-panel.Pe dimensiuni mari, cred că te poți exprima mai spontan, poate abstract. Cele mici au farmecul lor mai ales la natura statică, depinzând foarte mult de starea de spirit și viziunea pictorului.

-Ce ne puteți spune despre dumneavoastră dincolo de dimensiunea artistică?
-Existența mea se împarte între dragostea pentru pictură, care a devenit aproape un mod de viața și familia mea.Îmi iubesc fetele, ginerii și nepoții. Mă mândresc cu ei și cred că și ei cu mine! Îmi place să-i surprind deseori și le pregătesc prăjituri. Sunt fericită când ajung la ei iar copiii mă întreabă:,,Ce ne-ai pregătit Bunicuși ?’’, alergând spre mine și căutând în sacoșe !

-Unde vă vedeți peste 10 ani?

-Mă rog să fiu sănătoa să și să continui să mă perfecționez în pictură, pentru a aduce bucurie în ochii oamenilor! Doresc să am putere și să particip la cât mai multe expoziții.

-La final vă rugăm să transmiteți câteva cuvinte oamenilor care vă urmăresc în spațiul virtual și au remarcat picturile semnate de dumneavoastră.

-Sunt fericită că mi-am făcut mulți prieteni în mediul virtual, inclusiv pictori consacrați.
Îi salut pe această cale pe toți și le mulțumesc tuturor pentru tot ce au împărtășit cu mine!
Am învățat că vârsta nu este o barieră în realizarea viselor! Indiferent de vârstă, dacă ești sănătos, poti să ții pasul cu cei tineri. Pe toți ne încurajează și ne unește dragostea pentru frumos!
Frumosul nu se supune trecerii timpului. El nu îmbătrânește niciodată, nu are vârstă și nici sfârșit.
Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să mă exprim prin pictură și am primit acest dar cu multă bucurie, pentru că, așa cum spunea Joseph Murphy:

,,Viața are propria ei splendoare, frumusețe și înțelepciune. Pacea, iubirea, bucuria, frumusețea, fericirea și empatia sunt calități care nu îmbătrânesc niciodată’’.

– Impresionant, vă multumesc frumos.

GALERIE DE IMAGINI MEMORABILE

,,Natura ‘’ – Lucrare realizată cu acrilice și expusă la expoziția organizata de Elite Prof Art Gallery la Crowne Plaza, Bucuresti în iunie 2021.
Sophia – nepotica mea si verisorii ei
,,Sophia’’ – model a fost nepotica mea. Lucrare realizată in aprilie 2021
Orasul parasit- lucrare realizata in martie 2020 lock down
,,Lotus’’- Lucrare realizată în ulei și expusă la expoziția organizata de Elite Prof Art Gallery de la Crowne Plaza Bucuresti în iunie 2021
,,Zâmbet’’-portret în ulei realizat in iulie 2021
Flori din gradina mea – lucrare realizata in 2015

Reinterpretare dupa Pablo Picasso

Reinterpretare dupa Pablo Picasso

Flori, lucrare realizată în anul 2018

Felicitări din toată inima, sănătate și să ne revedem cu bine în viitorul cât mai apropiat!


Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s