Doamna FLOAREA RĂDULESCU ne uimește în pictură și literatură. Ca să rimeze!

Autoportret de nota 10 plus !

Doamnelor și domnilor,

Domnișoarelor și cavaleri,

Vă reținem atenția, preț de câteva minute din prețioasele dumneavoastră existențe terestre pentru a vă aduce în centrul atenției un fapt de viață deosebit.

În calitate de încercat căutător de povești de viață, vă anunț cu mare bucurie o descoperire  ce intră la categoria ,,special”.

Este vorba despre doamna FLOAREA RĂDULESCU. Autor de tablouri de valoare, creator de texte bine scrise, posesor al unei familii reușite. Deja sunt prea multe calități în interiorul unui suflet. Mai spunem că este și realizată profesional.

Dacă nu mă credeți, citiți și priviți puțin mai jos.

-Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

-Pentru început, vă spun „Buna ziua!” și  „Bine v-am găsit!”. Vă mulţumesc pentru invitaţia de a fi acum, aici! Sunt onorată! Pentru cei mulţi, care nu mă cunosc, sunt Floarea Rădulescu, născută Ureche; sunt „Florica-maichii” pentru cea mai frumoasă și înţeleaptă femeie – mama mea – Ioana; sunt „Ciocârlia” pentru cel mai priceput, pragmatic, nonconformist bărbat, tatăl meu – Alexandru; sunt sora celei mai sensibile femei; sunt mama a doi copii  minunaţi: fată și băiat. M-am născut și am crescut în comuna Văleni, județul Olt, pe valea râului Vedea, legănată-n cant de cuci și în vălurit de ape, printre oameni cu mult bun-simț, respectuoşi, decenţi în toate; sunt o femeie obişnuită; sunt dascăl și fac parte dintr-un colectiv de oameni extraordinari din orăşelul Turnu-Măgurele, situat pe malul stâng al Dunării bătrâne (predau la liceu discipline economice, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice – Bucureşti).

-Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?

-Doar doua opţiuni?!?! Glumesc, dar da, am dedicat mai mult timp în ultimii patru ani picturii. Totul a pornit de starea de sănătate precară a tatălui meu, care m-a „obligat” să petrec o perioadă îndelungată în interiorul locuinței. Am transformat așa-zisa „cenzură” într-un rai de culori, de sentimente de libertate și de liniște (atât cât s-a putut). De ce nu muzica?…mi-a lipsit vioara!

-Care tehnici sunt preferatele dumneavoastră ?

-Nu sunt în măsură să vorbesc despre tehnici, neavând studii in domeniu, știu doar că am început cu vopseluri în ulei, apoi, am descoperit transparența culorilor de apă, magia acestora, curgerea lor….

-Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

-Am început cu lucrări de dimensiuni mici și am continuat ceva vreme, până când, am luat o hârtie de 38/56, m-am pierdut în fata ei și cred că acest lucru mi-a lărgit orizontul…..

-Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură ?

-Dincolo de pictură este viața unui om normal cu bucuriile și tristețile lui – înțelese sau mai puţin înțelese.

-Unde vă vedeți peste 10 ani ?

-…peste zece ani???? Nu m-aș mai afla în câmpul muncii și atunci aș dori să ia naștere un nou început, dacă vârsta și sănătatea mi-ar permite. Deşi unora li s-ar părea bizar, mi-ar plăcea să merg să studiez artele plastice. Ştiu doar, că în viitorul foarte apropiat voi expune la a II-a ediţie a Expoziţiei de acuarelă la nivel naţional, la Teatrul Naţional din Bucureşti, în septembrie – anul acesta. Și cel mai important lucru: îmi doresc din tot sufletul să fiu în casele oamenilor!

-Este o altă întrebare la care doriți să răspundeți ? Care este? Formulați răspunsul …

-O întrebare? Nu.  Aș vrea doar să mulțumesc tuturor celor care prin încurajările lor, mi-au dat aripi pentru a continua, pentru a evolua, dacă pot spune acest lucru. Aprecierile  postărilor mele cu propriile picturi, de pe pagina de facebook, m-au făcut să cred în mine.

În scurta perioadă de când pictez, am fost prezentă la câteva activități artistice:

februarie – martie 2018 –  Expoziția „Metafore”  organizată la Crowne Plaza Hotel Bucharest, de către Galeria de Arta Elite Prof Art ( lucrări: „Flori de gheață”, „ Cu iz de levănțică” , „Miresmele toamnei”);

– mai 2018  – festivalul „Fabriano in Watercolor”- Italia (lucrarea  „Cu iz de de levănțică );

– International watercolor Diary 2019-IWS  Hungary  (lucrarea  „Splendoarea Verii” );

– octombrie 2018 –  Expoziția „Acuareliști Români”- la Centrul Cultural Los Castillos – Alcorcon – Spania  ( lucrările: „Valle de los recuerdos”  și  „ Rotiro”;

– decembrie  2018 –  Proiectul „Centenar 100 de ani – 100 de pictori” – cinci lucrări;

– prezența în taberele de pictură Veneția de Sus si Tuzla;

– ianuarie 2019 – locul al III-lea la concursul de pictură din cadrul Primei expoziții Naționale de  Pictură în Acuarelă, organizate la Teatrul Național, de către IWS România; lucrarea „Repetabilul început”;

– aprilie 2019 –  expoziţie personală  „Vraja acuarelei”, găzduită de „Templul culturii” (biblioteca) Liceului Tehnologic „General David Praporgescu”;

– aprilie 2019 – invitat la  Prima Expoziție Internațională de  Pictură  în Acuarelă, organizata la Palatul Parlamentului, de către IWS România;  lucrarea: „Grădinița copilăriei”;

– mai 2019- primul articol despre pictură, în paginile revistei „Zburătorul” nr. 18, revistă a Liceului Tehnologic „General David Praporgescu”;

– 9 mai 2019 –  expoziţie colectivă Turnu-Măgurele;

– 27decembrie 2020 – expozitia on-line „Cadouri de suflet” organizată de ART4ALL cu lucrările „Miresme” și „ Primavara”.

 Repet, aceste realizări nu ar fi fost posibile dacă nu aș fi avut alături oameni cu suflet mare și frumos, cărora încă o data le mulţumesc mult.

=La rândul nostru vă mulțumim foarte frumos.

După ce am admirat cuvintele doamnei invitat, să ne delectăm acum cu lucrările sale artistice de mare valoare. Am zis !

GALERIE CU LUCRĂRI DE VALOARE

Darga de mama…
Superb! Mulțumim frumos pentru tot!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „Doamna FLOAREA RĂDULESCU ne uimește în pictură și literatură. Ca să rimeze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s