OANA ADRIANA VASILE: ,,Trăiesc prin liniile, petele, culorile, deformările pe care le exprim în lucrări”

   Vă rog frumos să îmi dați voie să fiu de două ori emoționat, în clipele în care scriu câteva rânduri despre Oana Adriana Vasile.

   În primul rând, Adriana este numele mamei mele, cea care a fost pictoriță la rândul său. Datorită ei am făcut primii pași în universul culorilor, al albumelor de artă, al expozițiilor, muzeelor, colecțiilor și așa mai departe.

   În al doilea rând, la îmi amintesc de cel mai bun prieten al meu, pictorul, restauratorul, scriitorul, cadrul didactic Ion Lazăr, cel care a lucrat chiar în secția Pictură, la Universitatea Națională de Arte din București. Adică exact locul unde a studiat și Oana Adriana Vasile.

   Vom descoperi un univers de căutări, frământări și orizonturi noi pentru alte și alte demersuri artistice. Subiectele nu sunt mereu foarte ușoare, avem și teme controversate, dar Oana Adriana Vasile reușește să fie mereu un om bine individualizat printre tinerii creatori de la noi.

    Acum să intrăm direct în subiect. Protagonista acestor rânduri a răspuns cu amabilitate invitației de a ne acorda un interviu.  

-Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care vă cunosc mai puțin…

-Numele meu este Oana Adriana Vasile. Sunt născută în orașul Alexandria, din județul Teleorman în anul1983.

Am terminat studiile la  Universitatea Națională de Arte din București, secția Pictură sub îndrumarea minunată a domnului Lector universitar dr. Alexandru Rădvan în 2019.

   Ce pot spune despre mine este că trăiesc prin liniile, petele, culorile, deformările pe care le exprim în lucrări.

Este un limbaj personal, tot ce fac, fac pentru a ajunge acolo, pentru a putea transcrie emoțiile pe care le simt în valuri.

-Pentru ce pictura și nu muzica?

-Muzica este minunată, hrană a sufletului. Îmi place să cred că imaginile pe care le redau sunt compuse ca un cântec, cu trăiri pe moment și îmi doresc ca aceste imagini să trezească aceleași emoții ca o melodie.

-Ce tehnici folosiți mai mult?

-Toate tehnicile sunt minunate, toate sunt ca niște grădini care așteaptă sa fie descoperite și curățate. Momentan, tehnicile pe care le folosesc cel mai des sunt acuarela și tușul.

– Preferați dimensiunile mai mici ori mai mari pentru tablourile dumneavoastră ?

-În prezent, aleg lucrări pe dimensiuni mici, încă învăț…descopăr. Nu stau departe nici de lucrările pe dimensiuni mari, dar mai rar.

-Ce ne puteți spune despre dumneavoastră dincoo de dimensiunea artistică?

-Dincolo de pictură este supraviețuire, inspir, expir.

-Unde vă vedeți peste 10 ani?

-Sper că acolo unde ajung lucrările mele, unde se oglindesc ele, mă refer în suflet sau în privire, să vorbească subiecte comune cu cei ce le privesc.

– Mulțumesc. La final vă rog să adresați câteva cuvinte celor care vă urmăresc tablourile în spațiul virtual.

– Le mulțumesc celor care simt emoții privindu-le.

Aici se termină interviul nostru. Gata cu vorbele, suntem în lumea unui pictor. Să lăsăm acum și tablourilor loc să ,,vorbească”.

GALERIE DE IMAGINI

Autoarea lucrărilor…

Sănătate tuturor!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s