O expoziție valoroasă la Galeria Mică: LIA și MARIAN ACIOBĂNIȚEI

Pe Calea Griviței, în București, la numărul 89, în sectorul 1, este un mic spațiu de vis. Se intitulează Galeria Mică a Asociației Artiștilor Plastici București. Până la 31 brumar, aici a fost deschisă o superbă expoziție cu lucrări semnate de Lia  și Marian ACIOBĂNIȚEI. Un spațiu special a fost rezervat președintelui asociației, pictorul Dumitru Nicolae Chilia.

Dacă despre președinte am scris și am vorbit de mai multe ori, a venit acum rândul familiei Aciobăniței. O minunată colecție de tablouri de cei doi oameni sensibili care formează o familie armonioasă. Pentru a cunoaște în mod direct despre ce este vorba, am formulat câteva întrebări, la care a răspuns, cu mare amabilitate distinsa doamnă Lia Aciobăniței. Dăm drumul la poveste, înainte mult mai este ….

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Am crescut într-o familie iubitoare de frumos, tatăl meu a fost artist instrumentist, iar eu am fost educată să iubesc atât muzica, dar și celelalte arte. Am făcut câte puțin din toate pentru a vedea ce îmi place mai mult. Am luat vreo doi ani lecții de pian, vreo trei ani lecții de balet, dar în din clasa a cincea până în clasa a noua am făcut, în paralel, cu școala generală cursuri unde am învățat câte ceva din tainele picturii, sculpturii și din istoria artelor.

Din păcate, după aceasta perioadă, mi-am dat seama că din cauza situației familiare, viața mea va trebui să urmeze o altă cale.

Am urmat deci cursurile ASE și am devenit economistă, apoi expert contabil, lucrând până în anul 2010 numai în aceste specialități.

Dar am oboist, copiii mei, doi băieți, și-au terminat studiile având mai puțin nevoie de îndrumarea părinților. Și atunci, mi-am amintit de dragostea din adolescenta – artele vizuale.

Dar trecuse prea mult timp de când nu am mai pictat și atunci am simțit nevoia să-mi împrospătez cunoștințele.

Am dat deci concurs la Școala de artă București și am absolvit aici cursurile de pictură, artă decorativă și de iconografie.

Așa am început ca, alături de profesia mea de bază, pe care încă o mai practic, să prind curaj și să pictez.

-Ce teme preferați pentru tablourile dumneavoastră ?

-Ca orice învățăcel, am început cu peisaje, dar fire scormonitoare am căutat în permanență alte mijloace artistice de exprimare, am descoperit pictura în relief utilizând tehnici ca sospeso transparente, mixed media, pouring, pictura pe sticlă, etc.

-Care este tehnica preferată ?

-În pictură folosesc culorile de ulei pentru peisaje, portrete și icoane pe sticlă. Dar iubesc foarte mult să utilizez culorile acrilice pentru lucrările decorative, mult mai versatile în crearea acestor compoziții.

-Peferați dimensiunile mai mari, ori mai mici pentru lucrările dumnevoastră ?

-În general, nu-mi place să lucrez pe suporturi mici, majoritatea compozițiilor având dimensiuni medii, de 40/50 sau 50/70 cm.

Ca membra a Asociației Artiștilor Plastici din București am participat la mai multe expoziții de grup. În luna octombrie 2021 am participat, împreună cu soțul meu, la expoziția de la Galeria mică a AAPB, intitulata ” Între clasic și modern”, unde vizitatorii acesteia au fost interesați de diversitatea subiectelor și a tehnicilor utilizate.

Trebuie să menționez că și soțul meu, Marian Aciobăniței, iubitor și el de artă, mă sprijină și mă încurajează în permanență, ba, mai mult a început și el să creeze lucrări pot fi mai mult alăturate tehnicilor sculpturii.

-Ce vă propuneți, din punct de vedere artistic, pentru anul viitor?

-Pentru anul 2022, voi încerca să studiez în continuare pentru a fi la curent cu noile tendințe ale artei vizuale, să creez lucrări decorative noi, dar cu dimensiuni mai mari 80/120. De asemenea vreau să expun noi lucrări în expoziția de la EduArtGallery unde am și în prezent lucrări.

Voi încerca să particip la expozițiile organizate de AAPB și , în funcție de condiții și aprobări, la o expoziție personală. Vă mulțumesc frumos!

-Noi trebuie să vă mulțumim pentru aceste răspunsuri. Felicitări din nou pentru expoziția care tocmai s-a terminat. Tablourile dumneavoastră rămân, cu siguranță, în memoria celor care le-au văzu. Pentru cine nu a avut această bucurie, vom oferi mai jos câteva imagini relevante din Galeria Mică. Pentru a dovedi și prin fapte că vă susținem, nu numai cu vorbele frumoase, pe deplin meritate, conducerea Agenției de Presă Culturală vă asigură că se va implica în organizarea unei viitoare expoziții personale. Să auzim de bine.

GALERIE DE IMAGINI

Sănătate, mult succes și spor la lucru. Așteptăm cu interes vernisajul expoziției personale.

Un admirator

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s