Doamna AURICA STĂNOIU trăiește frumos în mijlocul artei. Felicitări din inimă pentru ce faceți!

Distinsa doamnă Aurica Stănoiu vă invită în universul său artistic.

Viața este făcută din momente triste și vesele. Prima mea dirigintă de la școala generală a decedat acum câteva zile, după ce apucasem să vorbim la telefon de mai multe ori în ultimele săptămâni.

Primesc un mesaj dacă știu ceva de doamna Lia, așa se numea diriginta mea, deoarece nu mai răspunde la telefon. Cu greutate am răspuns, cu menajamente să nu dau ocazia unor alte dureri. Așa am aflat de existența doamnei Aurica Stănoiu. Așa am descoperit un om deosebit, dedicat trup și suflet artei în general, în special artei de sorginte populară.

Dar, acum să o cunoaștem pe doamna Aurica Stănoiu, prin intermediul următorului dialog:

-Vă rugăm frumos să vă prezentați.

-Mă numesc Aurica Stănoiu , am 64 de ani și sunt din Câmpulung Muscel .  De pământ sunt dintr-un sat din Moldova , dar , prin căsătorie , în 1982, am devenit musceleancă și iubesc la fel de mult plaiul muscelean ca și locurile unde am copilărit , în Moldova lu ‘ Ștefan .

Încă din clasele primare, am fost îndrăgostită de poezie , cântecul popular și tot ce înseamnă arta , cultura și port tradițional românesc !

 Îmi plac mult lucrurile vechi ( vintage ) și când merg pe la târguri , sunt interesată să achiziționez tot felul de obiecte ; ulcioare , ii , fote și tot felul de antichități !

Foarte interesant. Ce poeți vă plac mai mult?

  -Dintre poeții preferați îl voi pune pe primul loc pe Luceafărul poeziei românești , Mihai Eminescu , apoi urmează G. Coșbuc , poetul țărănimii , Al .Macedonski – cu toate ,, nopțile lui ” , Bardul de la Mircești , ,, veselul Alecsandri” , Blaga , căruia nu vreau să-i ,, strivesc corola de minuni” și Bacovia , cu plumbul și griul lui  cu tot ! Știu din memorie o sută de strofe compuse de sută de poeți , începând de la Eminescu si culminând cu Shakespeare , Goethe, Baudelaire etc.

– Acum vă rog frumos să ne prezentați colecțiile dumneavoastră.

– Cât despre colecțiile de tablouri , ulcioare și costume populare , e o pasiune și din dorința de a lăsa ceva după mine , fiului meu , Nicolae-Cătălin și nepoatei , Rebeca Maria.

O , am omis să vă spun despre pasiunea mea pentru cusut goblen ! Am o întreagă colecție , cusute de mâna mea  . Când am cusut ,, Mona Lisa „, o pierdusem pe mama mea și plângeam aproape zilnic ! Credeam că nu voi mai reuși să-l termin , că de atâta plâns , aproape ca nu mai vedeam ! Este cusut în totalitate , fir pe fir , și nu cu ,, punct italian” prin unele locuri cum se coase acest goblen , de obicei !

-Vă mulțumim frumos!  

Aici se termină dialogul nostru. Acum să facem loc imaginilor. Să vedeți doar o mică parte din tezaurul doamnei Aurica Stănoiu.

GALERIE DE IMAGINI

Minunat, minunat, minunat!
Un goblen reușit după un tablou celebru al umanității. Vă rog frumos, stimați cicitori să faceți un efort de imaginație și să încercați să cuprindeți câtă muncă este concentrată aici. O adevărată pictură cu acul.
Alte superbe lucrări. Felicitări din nou.
Minunat.

Urăm doamnei Aurica , fiului său, dar și îngerașului de care se ocupă, nepoata sa, multă sănătate tuturor. Să auzim cu bine. Pe curând. Mă bucur foarte mult că am avut șansa să vă cunosc. Un dar dincolo de granița viață – moarte făcută de diriginta mea. Doamna Lia. Dumnezeu s-o ierte.

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s