
Incredibile întâlniri pe parcursul vieții. Doamna AURICA STĂNOIU, protagonista strălucită a primelor două episoade din acest dialog, va arăta la finalul rândurilor de față că îl cunoaște bine pe poetul Lucian Avramescu. Bine, dar Lucian a fost colegul și șeful meu de mai multe ori. Eu am fost acasă la el. Ei, acest scriitor o menționează pe doamna AURICA STĂNOIU în una din recentele sale cărți. Ce mai spuneți despre asta ?
Iată cum decure dialogul nostru pentru episodul trei:
– Deci, cum a fost când ați devedit doamnă din domnișoară?
– Cum am devenit ,, doamna Stănoiu „? E o discuție amplă dar voi încerca să o rezum ! ,, Pe repede-inainte ” ! O lună am fost iubiți, apoi am devenit ,, soț și soție ” , mai precis , pe 7 ianuarie 1982 ! În același an am devenit și părinți . Am fost cerută de la părinți ! Musceleanul Nicolae a luat-o pe moldoveanca Aurica și a facut-o ,, mireasa ” cu ,, nuntă și lautari „! Urmează…!

,, Merg ca-n poezie și se țin de mână / Un bătrân agale și cu o bătrână !”
Reporterul menționează că cei doi, doamna și domnul Stănoiu, sunt foarte bine. Remarcăm în fotografie mai multe elemente. Cele două figuri senine care privesc cu încredere viitorul, gestul de afețiune permanentă a soțului care cu o mână pe umăr arată ce simte pentru aleasa inimii sale, indiferent de deceniile care trec. Nu în ultimul rând ,, mândra” mustață care se păstrează foarte bine !


În pozele de mai sus este fiul , Cătălin și nora Lavinia , ginere și mireasa și la încheierea căsătoriei ! Anii trec și constatăm că viața este ca o piesă de teatru , în care , nu lungimea rolului contează , ci modul de interpretare !
Atât fiul cât și nora au făcut studii superioare, fiul este cadru militar, iar nora este economist ! Nu ,, au băut cerneala ” ca noi , eu fiind operator chimist , iar soțul , mecanic auto ! Vorba maică-mii ; De , mamă , daca s-ar face toți doctori și ingineri , pământul cine l-ar mai munci ?! Stiți cum se spunea ; ,, Lumea cât îi de deșteaptă / De la plug , mâncare-așteaptă !” Și-apoi , fiecare cu norocul lui ! E o vorba: ,, Când mă analizez , mă îngrozesc , / Când mă compar , mă liniștesc ! ” Îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși și ne trăim bătrânețile liniștiți , ne bucurăm de familia noastră ,, cu și fără mască „!!!
Reporterul mai spune: Să fie sănătoși și să se bucure de nepoțică…

Rebeca, adică ,, prințesa ” familiei. Este isteata , frumoasă și ambițioasă ca mama ei , Lavinia
Greutățile vieții în decursul anilor și-au pus amprenta ! În pozele noastre suntem la 64 și 67 de ani. Ne asumăm și suntem fericiți fiindcă a trece cu brio vârsta aceasta este o binecuvântare de la Dumnezeu, alții nici nu o apucă ! Sunt întristată de trecerea la cer a celui mai îndrăgit interpret de muzica mehedințeană , a lui Petrică Mâțu Stoian, Dumnezeu să-l odihnească în pace și îngerii să-i fie aproape ! Eu l-am enumerat printre primii soliști preferați în articolul anterior !
Asta-i viața ! Nu mă tem de moarte , doar de suferința pe care o provoacă și ,, veșnicia ” ei ! Cum ar spune poetul ,, Huma nemaiîncălzită de simțiri și de idei / Nu de moarte mă cutremur – ci de vecinicia ei !”
Intervine reporterl și atenționează: Acum vine surpriza! Eu am scris un articol despre lacrimi de tristețe, lacrimi de bucurie. iar eroina serialului nostru, adevărată piesă de teatru, scrie așa:
Ați postat un articol despre lacrimi ! Mi-am amintit că anul trecut , în cartea sa , poetul Lucian Avramescu , în urma unui comentariu pe care i l-am dat la un articol pe FB , legat de ploaie , a scris foarte frumos în cartea sa !


Mulțumesc mult interlocutoarei noastre. Multă sănătate pentru toată familia, pentru toți cei dragi!
Finalul aparține tot doamnei Aurica!
Lucian Avramescu a ridicat ,, Muzeul pietrei ” , a construit și o biserică din piatră , acolo unde locuiește acum , pe proprietatea de la Sângeru ! El este autorul versurilor celei mai frumoase melodii , ,, Buna seara , iubito ” pe muzică lui Adrian Enescu !
Pun și eu o semnătură ca să rimeze:
Aristotel Bunescu