Descoperitorii de talente: CLARA ELENA FLOREA, o pictoriță în devenire

Patru ochișori descoperă lumea. Iar noi descoperim o pictoriță. Un îngeraș ne oferă un dar de Crăciun!

Inaugurăm astăzi noua noastră rubrică intitulată în mod relevant ,,Descoperitorii de talente”. Ea își propune să aducă în luminile reflectoarelor, adică în atenția dumneavoastră, nume care peste decenii vor reprezenta, poate, ceva în pictură, poezie, muzică, sport și așa mai departe.

Am ales pentru debut, un îngeraș pe nume  CLARA ELENA FLOREA, în vârstă de numai 6 ani. Ea demonstrează, în mod evident, calități pentru a deveni un pictor peste timp.

Clara a participat recent la expoziția intitulată ,,Copilăria în culori”, de la Galeria de Artă Melba din Rm. Vâlcea.

Clara , prima dată pe afișul unei expoziții de pictură

Pentru a afla mai multe despre Clara, am luat legătura mama, doamna Rodica Marina Mihaela Florea.

Printre altele, i-am adresat două întrebări. Pentru ce îi place pictura fetiței ? Cum a aflat de acest cerc de pictură ?

Iată ce am primit:

,,Florea Clara Elena este o fetiță de 6 ani jumătate, pasionată de frumos, încă de când a învățat să țină în mână un creion colorat, o cariocă sau o pensulă.

Am aflat de doamnele Gabriela Talabă și Manuela Deaconu, întâmplător, dintr-o postare de pe Facebook, în februarie 2021.

 Încă de la primul pas pe care l-a făcut în atelierul lor de pictură, Clara a fost fascinată de picturile expuse, de organizarea în spațiul mic, dar plin de iubire și, mai ales, de buna dispoziție pe care doamnele pictorițe o transmit.

Dacă e posibil de crezut, de atunci nu a lipsit, aproape deloc, de la întâlnirea săptămânală, de 2 ore (chiar mai depășim timpul, uneori).

Motivul este evident, fiind expus foarte clar, în rezultatul muncii ei, nefiind săptămână, în care să nu plece de la atelier, fără cel puțin 3-4 pânze pictate, foi colorate sau schițe pentru a fi terminate acasă sau la următoarea ședință.

Răspunsul la întrebarea DE CE ÎI PLACE SĂ PICTEZE? oferit de Clara, este simplu: pentru că este jocul ei preferat, modul ei de a petrece timp de calitate, modul ei de a se exprima în imagini și desene.

Răspunsul la întrebarea DE CE ÎI PLACE SĂ VINĂ LA ATELIERUL DE PICTURĂ? este că, la atelier, învață, de fiecare dată, de la cele două pictorițe, tehnici diferite de a pune pe pânză ceea ce ea vrea să expună, este îndrumată, blând, cu mult drag, să nu se teamă de greșeală, să încerce un lucru nu doar o dată, nu de două ori, ci până ea va fi mulțumită de ceea ce transmite prin culoare.

Răspunsul meu, ca mamă, este că ea vine la pictură deoarece intră în o altă lume, în care este doar ea și pensula plină de culori…este fascinant să o privesc, prinsă în pictura ei, în povestea pe care vrea să o creeze doar cu o pensulă și o pânză albă sau neagră”.

Aici se termină relatarea mamei. Îi mulțumim frumos pe această cale pentru permanenta sa colaborare.

Este momentul să mulțumim aici doamnei Manuela Deaconu pentru ca a pus la dispoziție spațiul pentru cercul de pictură.

GELERIE DE IMAGINI

Clara și cele două doamne care îi îndrumă pașii în lumea armoniilor cromatice.
La atelier,
Pregătind culorile pentru un nou tablou. Abia așteptăm să îl vedem.

Încă o remarcă la final. Trăim într-o lume a paradoxurilor, la care mai punem și noi unul pe deasupra. Care ? Păi dacă pana acum adulții făceau cadouri de Crăciun celor mici, a venit vremea să primim și noi daruri de la prichindei. Clara ne oferă nouă desenele sale, cele mai prețioase daruri pentru noi.

Semnează cu drag,

Sanda – Gabriela Talabă și Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „Descoperitorii de talente: CLARA ELENA FLOREA, o pictoriță în devenire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s