DOAMNA ALBERT ANNA, REVELAȚIA ANULUI PLASTIC 2021

-Alo, redacția? Da. Ați greșit ceva, scrie de un an plastic și ați dat imaginea cu o actriță de film…Nu, nu este un pictor, Doamna Albert Anna. Mulțumesc, o să citesc cu interes…La revedere! La revedere!

Scriu aceste rânduri, în zorii zilei de 30 decembrie. Deja mă bucur de surpriza plăcută pe care o voi face ciitorilor constanți, ori întâmplători ai agenției noastre de presă…Atenție mărită! Încep….

Când ceasul istoriei se pregătește să bată solemn secundele până la intrarea, cu fast, în anul 2022, iată a sosit și marea surpriză plăcută.

O adevărată încununare a descoperirilor pe parcursul lui 2021. Este un nume care nu se poate uita: DOAMNA ALBERT ANNA.

Doamnelor și domnilor, domnișoare și cavaleri,

Sala este în întuneric, spectatorii au amuțit, reflectoarele se aprind, cortina se dă în lături încet, încet. Intră în scenă….

Doamnaaaa…AAAAAALBERT AAAAANNNAAA!

Inaugurăm spectacolul nostru de Anul Nou cu un dialog de prezentare a protagonistei.

-Vă invităm să spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

-Mulțumesc pentru invitație, sunt din Arad și am 50 de ani. Meseria mea este cea de bijutier în aur, iar pasiunea mea cea mai mare este pictura.

 Am absolvit Școala populară de arte din Arad, la Secția de pictură, sub îndrumarea domnului profesor, care este de asemenea și un renumit pictor, Ioan Kett Groza.

 În procesul formării mele ca artist, m-au îndrumat mai mulți artiști plastici din Arad. Printre ei se numără regretatul pictor Mihaly Takàcs, pictorița Maria Furnea, iar în prezent, cel mai mare critic al meu, dar și sfătuitor este fiica mea, dar și artista Bianca Mogoșan.

 În prezent, sunt membră a Asociației de pictori amatori ,,Ion Andreescu” din Arad.

 De la absolvire până în prezent, am avut expoziții personale în Arad, în Gyula (Ungaria) și în București, iar cu asociația ,,Ion Andreescu” avem anual 3-4 expoziții în grup.

Un surâs în plină iarnă! Un zâmbet diamantin care face saltul spectaculos de la armonia culorior, la armonia notelor muzicale…Pe care o preferați dumneavoastră ? Eu personal, mă uit la culori, ascult siderat arpegiile și admir frumusețea unui chip omenesc…

– Care sunt temele preferate ? Natura statică, portretul, peisajul?

– Deși am abordat toate temele posibile în pictură: natura, portret, compoziție abstractă și multe altele, subiectul meu preferat a fost mereu natura statică.

– Preferați dimensiunile mai mari, ori cele mai mici?

– Majoritatea lucrărilor mele au dimensiunea de 50/70 cm, dar ca ori ce artist, am lucrări de toate dimensiunile.

– Ce se mai poate cunoaște despre dumneavoastră în afară de domeniul picturii?

 -Pe lângă pasiunea mea față de pictură, îmi place foarte mult să fac sport, să ies în natură cu familia mea, dar și cu cățelușa noastră Lily, iar când timpul îmi permite, confecționez bijuterii din sârmă de cupru și de alamă.

– Ce vă doriți pentru anul 2022?

– Sper ca prin intermediul lucrărilor mele să pot aduce o picătură de energie pozitivă, dar și liniște sufletească privitorilor.

Vă mulțumesc foarte frumos pentru oportunitatea de a participa la acest interviu!

-Eu sunt cel care mulțumește în numele spectatorilor, al tuturor oamenilor care palpită pentru fascinant domeniu al culorilor. Personal, am primit multă energie pozitivă, suficentă cam pentru cinci ani de zile. În plus, simt multă liniște sufetească. Sper să fie valabil și pentru cititori după ce vor vedea tablourile invitatei noastre…

Acesta a fost dialogul.

Ce putem spune acum?

GALERIA DE TABLOURI SEMNATE DE ALBERT ANNA

Personal, tabloul acesta m-a atins în mod special. În primul rând, este frumos înrămat. Atmosfera generală de creație este foarte bine redată. Pana de scris, cea care pune pe hârtie la mine pe birou multe povești de viață. O floare divină, lângă vioară și arcuș. Urmează cărțile. Cele scrise de mine în 2020 și 2021 sunt mai subțiri este adevărat. Terminăm cu o pagină unde notele muzicale dansează pe liniile portativului. Le vedeți?
Iată o temă mai rar abordată de pictori. Focul în oglindă. Trebuie să recunoaștem că autorul a reușit să spună foarte mult aici. Vă rog insistent să vă uitați la modul în care modelul ramei de la oglindă vine din familia ornamentelor de pe sfeșnic. Ce vă place mai mult ? Flacăra focului în realitate, ori cea din oglindă? Personal, nu pot să mă decid. Sunt curios ce răspuns aveți dumneavoastă cititorii la această întrebare. Aștept răspunsurile la adresa de email aristotel,bunescu1@gmail,com
Comentariile vă aparțin aici. Eu sunt mut de admirație!
Pentru prima dată văd poante cântând. Nu e o poantă, este realitatea pură…
A venit momentul despărțirii. Tot tabloul este încântător, dar eu vreau să vă atrag atenția în mod special la un lucru aparte. Este imaginea lumii zbuciumate din ochiul calului…Incredibil.
Oare ce este în sertar ?
Fără cuvinte…

Să nu uităm că artista noastră lucrează bijuterii în aur. Dacă pictura este așa frumoasă, cum trebuie să fie bijuteriile. Apoi cine le poartă? Sper că vom afla curând!

LA MULȚI ANI 2022! SĂ FIȚI SĂNĂTOȘI, DUMNEAVOASTRĂ, FAMILIA, TOȚI CEI DRAGI, CÂRCOTAȘII , RESTUL LUMII!

Cu drag,

Aristotel Bunescu   

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s