ATOLOGIA ARTISTILOR / DOAMNA NELI NATEA, UN PICTOR AUTENTIC, NE ÎNDEAMNĂ : ,,Să fim alături de cei care ne încântă prin culoare, muzică și sculptură”

Privind cu încerdere anul 2022. 2022 motive de bucurie!

 Privesc iar la calendar, ca în fiecare dimineață. Văd scrise numerele 12, adică 12 ianuarie, 2022.

Azi vreau să vă ofer un subiect de top, adică se luptă pentru locurile 1 și 2 în preferințele mele.

Rapid l-am găsit în persoana doamnei Neli Natea.

-Bun găsit doamna Natea!

-În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru invitația dumneavoastră de a participa la ANTOLOGIA VISELE ARTISTILOR, domnule Bunescu.

Pentru cine nu mă cunoaște, sunt Neli Natea , artist plastic din Transilvania, născută în Toplița, orășel pitoresc, care în anul 2021 a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani, dar, cum spunea verișoara mea, vârsta aceasta este  frumoasă atunci când nu mai ține cont de ani, ci de pasiunile ei.  Și una din pasiunile mele este pictură.

-Cum a fost anul trecut, dacă ne gândim la pictura dumneavoastră superbă?

-Anul 2021 a fost un an al creației, stând mult timp acasă din cauza pandemiei, am avut timp să lucrez. Multe dintre lucrările mele colorează casele unor iubitori de frumos, prietenii și colegii mei din România, Spania, Germania.

Din cauza pandemiei, am fost nevoită să-mi expun creațiile artistice prin intermediul on-line, am creat un site personal cu tablourile mele, pentru a oferi publicului o vizibilitate mai bună a imaginii personalității și operelor mele. Numele site-ului meu este : www.neliart.ro.

-Ce vă propuneți pentru acest an?

–  Pentru anul 2022 îmi doresc, ca inspirația să mă călăuzească pentru a realiza picturi care să încânte privitorii și mai ales pe cei împătimiți de pictura vremurilor noastre; exista pictori foarte talentați care așteaptă să fie descoperiți și apoi promovați prin toate mijloacele disponibile.

– Cum doriți să fie lumea dumneavoastră ? Dar lumea în general?

   – La întrebarea cum vreau să se desfășoare lumea mea și lumea artei în general vă spun că :

Opera artistică, fie ea muzicală, pictură sau sculptură, este subiectivă : „De gustibus non disputand, et de coloribus”, spuneau, cu reală îndreptățire, înaintașii latini, care s-au inspirat copios din arta grecilor geniali, singurii, care în percepția lor nu meritau numele de „barbari”.

    Cred și credem cu toții că până la urmă, pictura fiecărui artist răspunde, în primul rând, unei profunde emoții artistice pe care vrea s-o transmită semenilor sai, uneori opera artistică de exemplu pictura , care face obiectul acestor considerații, este înțeleasă și apreciată elogios chiar din momentul în care este realizată. Pictura oricărui artist se exprima prin mijloace proprii, în cazul de față prin culoare și prin tehnici originale, prin  profunzimea emoțiilor sale, dar vrea de asemenea să transmită celor care iubesc pictura și arta în general propriile vederii asupra timpului în care trăiește.

Arta nu poate fii ruptă de cotidian: artistul nu trebuie să se izoleze în „turnul de fildeș al creației”. Doar comunicarea cu semenii dă dimensiunea valorii operei de artă. Deci să fim alături de cei care ne încântă prin culoare, muzică și sculptură.

Trebuie sa ai mereu curajul de a merge pe propriul drum!

Semnează, Neli Natea (NN.)

-Aaaaa! Foarte frumos! Felicitări din inimă!

GALERIE DE IMAGINI

Superb!

Încântător!

Un colaj foarte reușit!

Fiecare este fumos în felul său! Pe care îl alegeți pentru sufragerie ? Semnatarul acestor rânduri preferă trunciurile copacilor…

La final, transmitem invitatei noastre felicitări sincere pentru tot ce lucrează. Dar, a fost ridicat numai un colț al unei opere vaste. Cu siguranță vom avea prilejul să vedem mai mult. Asta numai dacă pictorița noastră va dori, desigur. Până atunci, sănătate tuturor!

Cu drag,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s