ANTOLOGIA ARTIȘTILOR: VICTORIA SOARE, UN PICTOR SOLAR CARE ADUCE LUMINĂ ȘI BUCURIE ÎN VIEȚILE OAMENILOR

Pe calendar scrie 21 Gerar, adică Ziua îmbrățișărilor. Cum unii dintre dumneavoastră sunt mai departe, cum mai suntem în ultimele săptămâni ale situației sanitare dificile, este mai greu să apelă la strângerea reală în brațe. Dar, în locul ei apelez la altceva. Care și durează în timp. Este vorba despre prezentarea unui pictor ce vă aduce multe bucurii, Doamna Victoria Soare.

*

Îmbrăţişările reprezintă una dintre cele mai simple modalităţi de a ne arăta afecţiunea, iar Ziua îmbrăţişărilor, marcată pe 21 ianuarie, încurajează oamenii să strângă în braţe persoanele dragi.

Îmbrăţişările au multe beneficii: ajută la reducerea stresului, contribuie la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţesc sănătatea inimii, produc oxitocină, un hormon asociat cu starea de bine.

Acum să trecem la subiect.

Am rugat pe invitata noastră să se prezinte, să ne spună ce activitate are, ce dorește să facă în anul de grație 2022.

Iată ce ne răspunde: 

Lumea picturii ma fascineaza si crezul meu este următorul :

Pot picta vise, muzica, poezie și cred că prin pictură poți exprima tot ceea ce simți, vezi sau visezi.

Pasiunea mea pentru desen și pictură a început de când eram foarte mică și îmi amintesc cu nostalgie că îmi doream să devin desinger vestimentar. Deși acest lucru nu a devenit realitate, pasiunea mea a rămas și va rămâne pictura.

După o mare pauză m-am hotărât să încep cu pictura în ulei.

Temele mai des abordate sunt florile, peisajele și natura statică.

Picturi realizate de mine se găsesc în colecții personale din Romania si peste hotare.

Am participat la numeroase la expoziții de grup și am avut 3 expoziții personale.

Am participat cu lucrări la expoziții de grup: Spring Art Salon – București martie– 2012, București, Summer Art Salon- Sinaia – iulie 2012, București, Expozitie internațională -Symphony in red – octombrie 2013, București, Colours Symphony – blue – februarie  2013, București, Atat de românesc– octombrie 2014, București, România- oameni și locuri – martie 2015, București, Salonul de primăvară – martie 2015, București, Anotimpurile României – octombrie 2015, București, Accente cromatice – decembrie 2015, București, Portativ cromatic – mai 2016, București, Concertul Primăverii – 2017, București, Mozaic de vacanță – septembrie 2017, București, Expo Event Star –Târg cu vânzare – iulie 2018, Poema iubirii – februarie 2019, Expoziție  ”Magic Balcic” – aprilie 2019. Balcic,  Bulgaria, Expoziție ”Culori de primăvară” – mai 2019, București, Expoziția ”Complicații” – mai 2020. București, Expoziție la Art Galey – 2020, Madrid, Spania, Expoziția „Magic Balcic”  – septembrie 2021, Balcic, Bulgaria, Expoziție”Decembrie Magic” – decembrie 2021, București, Expoziție personală ”Emoții în culori” – iulie 2018 Cercul Militar Național, Expoziție personală ”Emoții în culori” – februarie 2019Cercul Militar Național, Expoziție personal  „Emoții de vacanță” – august 2020,  Casa de cultură Bușteni.

Opinii

”Artista este dominată de bucurie si lumina. Victoria Soare aduce pe simezele Galeriei Elite Prof Art lucrări ce ne îndeamnă la trăirea interna a unei bucurii reale. Trăirea clipei e cea mai importantă și acest lucru reiese din contemplarea lucrărilor sale. Fie că sunt personaje, peisaje sau naturi statice, accentele cromatice de lumina aduc o nota de frumusețe.

Compozițiile clare, ce nu lasă nici o clipă porți de interpretare, sunt atent studiate. Tehnica este si ea in slujba artistei completând într-un mod armonios întregul ansamblu. Suprafețele pânzelor sau ale cartoanelor sunt puse în valoare prin însăși motivele alese, subiecte preluate din viața artistei pe care aceasta dorește să ni le arate, făcându-ne astfel părtașii unei frumuseți și bucurii molipsitoare.  Creația Victoriei Soare este asemenea unei raze de soare venită după furtuna unei zile calde de vara. ”

Petre Emanuel Ghergu – Artist vizual – Doctorand in istorie

”Picturile doamnei Victoria Soare sunt o totalitate de cuvinte pictate cromatic pe pânză pentru a înveseli și îmbogăți privirea celui ce caută frumosul în arta plastică”

Vergil Cojocaru–Pictor

– Ce veți face în 2022 ?

Am început anul 2022 cu expoziția personala Armonie și culoare de la Cercul Militar National. Am în perspectivă organizarea unei expoziții personale la Centrul Cultural Buftea, cel mai probabil în luna martie.

Doresc să fiu cât mai aproape de artă, de pictură, de prieteni, de oamenii dragi. Mult succes și inspirație pentru toti artiștii și multă sănătate. Să ne revedem cu bucurie la expoziții să îi facem pe oameni să iubească arta și să pașească pragul expozițiilor să se îmbogațească sufletește cu frumos!

GALERIE DE IMAGINI

Vă mai așteptăm și altă dată !

Acestea sunt cuvintele , acestea sunt imaginile. Semnatarul acestor rânduri este emoționat nu numai datorită picturilor. Dar, de această sală a Cercului Militar București mă leagă foarte multe amintiri plăcute. Evenimente numeroase în care am avut și eu contribuția de a sublinia calitățile artistice ale unui pictor sau altul. A fost cu ocazia expozițiilor personale sau de grup.

La final, felicităm neformal pe invitata noastră pentru tot ceea ce a realizat. O așteptăm și cu un alt prilej să ne ofere noi date din bogata sa activitate.

Cu  respect,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s