ANTOLOGIA VISELE ARTIȘTILOR – ANETA BADEA: ,,PICTURA ESTE O TERAPIE A SUFLETULUI”

O privire limpede se uită adânc, până în străfundul sufletului nostru.

Pe lista mea cotidiană de cumpărături, figurează de multe ori o bulină, ori un ceai. Așa că merg de multe ori la farmacie. La plecare urez doamnei/domnișoarei, foarte rar un personaj masculin, multă sănătate și numai bine acasă, la muncă, în oraș, în toată România. Reacțiile sunt diferite, cei mai mulți se bucură, iar cei mai puțin răspund monosilabic.

Am un respect aparte pentru farmaciști deoarece lucrează într-un domeniu unic și extrem de prețios: ajută oamenii să treacă peste momente de cumpănă, de cele mai multe ori le prelungesc viața.

Marea surpriză plăcută este că am descoperit un asemenea om, dar care se ocupă și de pictură.  Numele său este ANETA BADEA.

-Mulțumesc pentru invitația de a fi prezentă cu câteva din lucrările mele  în Antologia VISELE ARTIȘTILOR. Este o invitație care mă onorează și căreia i-am dat curs cu mare drag, mai ales după ce am citit câteva din interviurile acordate de alți pictori prezenți cu lucrări absolut minunate pe care le-am apreciat și admirat.

-Petru început vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc.

-Mă numesc Aneta Badea, sunt licențiată în farmacie și locuiesc în orașul Galați. Pictura a fost pentru mine un hobby apărut din dragostea pentru frumos și de care m-am atașat mai mult ca o terapie a sufletului, ca un  refugiu din cotidian și o desprindere de rutina zilnică. A fost o modalitate de a-mi  găsi un echilibru într-un moment de cotitură în viață, eliberând din ființa mea o pasiune care exista latentă și care aștepta să se manifeste, să iasă la lumină. Nu am studii în domeniu, sunt un autodidact și m-am documentat din cărțile de artă, pe care le colecționez și le studiez de mulți ani, dar și prin participarea la cursuri online de pictură, susținute de pictori cunoscuți . Nu am fost interesată în mod special de promovarea lucrărilor mele, dar am răspuns invitației de a participa la două expoziții colective organizate de galeriile Elite Prof Art Gallery, în București. Pictez cu pasiune, pictez cu sufletul, pentru sufletul meu și pentru bucuria acelora care iubesc frumosul și-l regăsesc metamorfozat în  lucrările mele.

Mă pasionează în mod special pictura în care pot da frâu liber fanteziei, remodelând realul și combinând culorile după propria imaginație. Mă atrage cromatica vie în peisajele citadine, în contrast cu monotonia din realitate, dar și peisajele abstracte, în care natura este doar sugerată și nu detaliată.

-Cum a fost anul 2021, legat de arta dumneavoastră?

-Trecând peste neajunsurile create de pandemie, m-am focusat pe ceea ce puteam face în izolarea și-n liniștea atelierului meu – am pictat. Deci a fost un an productiv, din acest punct de vedere, dar nu lipsit de momente de neliniște sau chiar de tristețe, datorate acestei situații sanitare inedite.

-Ce visați pentru anul artistic 2022, dar și pentru următorii ani?

-Nu pot spune că am niște proiecte concrete pentru viitorul apropiat sau îndepărtat. Vârsta nu-mi permite acest lux. Dar, pe lângă perfecționarea tehnicilor de pictură în ulei și acrilic, doresc să fiu prezentă cu o expoziție personală în orașul natal, expoziție aflată deja în pregătire.

Sigur, fără proiecte de viitor nu există motorul care să propulseze mersul lucrurilor în direcția dorită. Dar m-am obișnuit să iau fiecare zi cu ceea ce-mi oferă, la potențialul pe care îl am și dacă lucrurile merg bine, dacă o lucrare începută îmi reușește,  pot spune că mi-am atins obiectivul.

Nu-mi propun să ajung celebră, vreau doar să aduc puțină lumină și bucurie în inimile celor care ajung să-mi privească lucrările.

-Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?

-Orice pictură transmite o emoție, măcar prin faptul că este un act de creație al unui om care pune ceva din sufletul lui cu fiecare tușă așternută pe pânză. Deci, m-aș aștepta ca oamenii să fie mai receptivi la artă, să consume artă, chiar dacă este vorba de creații ale pictorilor amatori.

– Foarte frumos spus.  Acum, trecem la frumusețile artei armoniilor cromatice!

GALERIE DE TABLOURI

Toate lucrările sunt bine realizate, dar acest tablou este preferatul meu, al autorului acestui articol

Sincere felicitări! O adevărată sărbătoare a culorilor. Lucrări superbe!  Sănătate dumneavoastră, familiei, marii comunități a pictorilor, dar și restului lumii!

Cu prețuire,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s