PLOPEANU I.DUMITREL – PID, un scriitor surprinzător, un OM special

Un scriitor privește lumea. Ce vede el? Veți afla din interviul următor. Lectură plăcută!

23 Gerar, 2022. Continuăm cu mare satisfacție și astăzi dialogul foarte rodnic purtat cu o personalitate culturală. Dacă stau și mă gândesc bine, este depășit și domeniul cultural în sine deoarece interlocutorul meu are și o bogată istorie pe tărâm sportiv.

După ce am văzut preocupările în domeniul picturii, acum trecem la cărțile sale.

-Vă rugăm să relatați cititorilor de când datează la dumneavoastră această adevărată pasiune a scrisului.

-Un om care citește foarte mult, se deprinde în timp cu aranjarea cuvintelor în tex ce formează mai departe conținutul volumului și devine atât de simplu, precum  joaca unui copil. Dar adult fiind să gândești ca un copil normal e dificil, dar ai punctul acela de plecare, pe care alți autori l-au abordat în timp.

Primele cuvinte legate pe care le-am scris și au văzut lumina tiparului a fost titlul cărții respective dedicate în întregime marelui nostru poet Mihai Eminescu intitulată destul de sugestiv ”Drumul către eternitate”după care a urmat Motto-ul” Trăim într-o lume creată de Dumnezeu, despărțită în două de Eminescu și ferecată în plumb de Bacovia , altfel nu se explică”.

– Concret acum, care a fost prima carte tipărită semnată cu numele dumneavoastră ?

-După cum aminteam mai înainte, prima mea carte tipărită a fost ”Drumul către eternitate”, după care a urmat ”Dincolo…,”. Inițial volumul s-a intitulat ”Dincolo de durere”- Dincolo de durere este liniștea deplină – dar la final am simplificat titlul rămânând doar ”Dincolo…”cea ce-i conferă și un anumit mister.

A urmat volumele:”Gânduri”, ”Amintiri”,”Speranță”,”O clipă de vis”, ”A tunat și i-a adunat”, cele două volume ”Pod peste vise”și ”Aripi de vis”coautor poeta Petronela Mocanu, ”De la minus la plus infinit”și încă un volum aflat momentan la editura Lucas ”Între două universuri”.

Toate cele șase volume au aceeași tematică și sunt continuarea volumului ”Singur cu visul meu”, volum pierdut în negura timpului.

– Ce mai cuprinde marele laborator al scrisului la dumneavoastră ?

-Da, într-adevăr mai am în lucru câteva cărți ce conțin proză, după cum urmează: ”Între vis și realitate”, ”Limba de foc” și ”Drumul hoților”.

-Trecem acum la altă întrebare. Dintre scriitorii români care anume vă place mai mult?

-Dintre scriitorii români îmi plac: Marin Sorescu, Cosma Brașoveanu, Petre Belu.

-Dar dacă ne referim la cei de peste hotare ? Ce nume ați evoca?

-Dintre scriitorii străini amintesc pe: San Antonio, Karl May, Al. Dumas.

Un călător în lumea cărților …

-Mulțumesc frumos. Amintiți și niște titluri ?

-Dintre cărțile preferate au fost Winettou, Gemenele, Doctorul Misterios, Domnul Lecoq, Cenușă și orhidee la New York. India Secretă. Lista poate continua și nu este timp și loc pentru a înșira sutele ori poate miile de cărți care mi-au trecut prin mână. Urmează volumele de specialitate din domeniul paranormalului, a războiului parapsihologic, Yoga, Reiki, Misterele Ocultismului etc…

-Vă mulțumesc foarte mult. Felicitări din inimă! Așteptă, cu mare nerăbdare, dialogul următor cu dumneavoastră. Acolo, cititorii agenției noastre vor putea urmări preocupările dumneavoastră în domeniul …sculpturii. Apoi ne gândim la carierea dumneavoastră impresionantă pe tărâmul sportului. Așa este când ai în față o personalitate complexă, un OM special! Cu multiple fațete precum un diamant.

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s