ANTOLOGIA ARTIȘTILOR – DOAMNA LUNGU MARIEANA: ,,În fiecare tablou este o părticică din sufletul meu”

 Afară este întuneric. 26 Gerar iar zorii nu au apărut. Cum să fac lumină mai devreme? Am o soluție foarte bună la îndemână. Pictura realizată de doamna LUNGU MARIEANA mă luminează imediat.  

În urma marelui succes de public, după primul dialog cu doamna LUNGU MARIEANA, la cererea cititorilor am revenit în laboratorul său pentru a afla noi detalii, noi imagini.

-Ne bucurăm să fim din nou, în fața unei noi provocări, cu noi întrebări.

   -Vă mulțumesc pentru interviu și pentru faptul că pot împărtăși cu dumneavoastră și cu toți cititorii, puțin din imensitatea și grandoarea celei mai frumoase arte , Pictura.

 Reamintesc faptul că sunt din orașul Fălticeni , din nordul Moldovei, orașul cu cele mai multe tradiții care s-au păstrat de-a lungul timpului și de asemenea  cu mulți oameni de cultură: poeți, scriitori, pictori, sculptori dintre care: Nicu Gane, Horia Lovinescu – scriitori; Eugen Lovinescu-istoric: oameni de teatru: Grigore Vasiliu-Birlic, artiști plastici: Ion Irimescu, Aurel Baesu.

– Care a fost drumul prin pictură ?

 – Când m-am hotărât să pictez, am studiat Istoria Artei, am citit mult despre  opera lui Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Ion Andreescu să înțeleg spre a cui operă mă îndrept și am constatat că primele picturi au unele afinități cu tablourile lui Grigorescu și Luchian. Mă inspiră realismul lor și temele  ancorate în realitate. Deosebirea e că foarte greu depășesc granițele realismului.

   Îmi place mult să pictez case, peisaje deoarece poți surprinde farmecul vieții de la țară. De multe ori când văd o casă mai deosebită, o casa veche chiar și una nelocuită mă opresc, fac o schiță și apoi pictez pe pânză imaginându-mi oamenii care locuiesc sau au locuit cândva acolo.

    Eu iubesc mult florile și acasă am foarte multe de aceea am multe tablouri cu flori. Florile transmit privitorului un mesaj de bucurie de beatitudine de mirificul naturii care ne înconjoară.

   Luchian m-a inspirat mult in pictura florilor, opera lui Finis de o simplitate și finețe aproape arhitecturală. El spunea: ”natura îți dă povețe, când te pricepi să o observi. Noi artiștii privim cu ochiul, dar lucram cu sufletul “.

– Care pictori străini vă plac?

-Dintre pictorii străini îmi place mult Pablo Picasso, considerat cel mai mare Pictor al lumii, Leonardo Da Vinci cu inegalabila “ Mona Lisa “, Vincent Van Gogh care a marcat sec. al XIX-lea cu  lucrările sale în care emoția este dusă până la paroxism, Michelangelo care a decorat pereții altarului din Capela Sixtina reprezentând ”Judecata de apoi “.

     – Care pictură din cele făcute de dumneavoastră vă place mai mult?

     -Este o întrebare foarte bună. Care picturi realizate de mine îmi plac mai mult. Mie îmi plac toate pentru că în fiecare este o părticică din sufletul meu. Poate că unele sunt mai puțin reușite sau se poate întâmpla să nu pot termina un tablou. Se poate și așa ceva. Cele mai dragi sufletului meu sunt florile, casele și surpriza: reproducerile după Dali .

 Nu l-am menționat ca ar fi unul din pictorii preferați pentru că îmi place realismul, dar uneori evadez în arta lui Dali plină de suprarealism, impresionism, expresionism, cubism. Dintre reproduceri îmi plac: Tentația lui Antonie cel Mare,Visul adus de o albină zburătoare, zburând în jurul unei rodii cu o secundă înainte de trezire.

-Până unde au ajuns lucrările dvs ?

    – Pană unde au ajuns tablourile mele? Prin expoziții virtuale cred că în toata lumea, în casele privitorilor până în Franța.

-Vă mulțumesc frumos. Sănătate !

GALERIE DE IMAGIN

Bucurie !

Mulțumim pentru tot! Sănătate, să ne vedem cu bine în curând!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s