Iuliana Gaga Ștefan este un pictor care pune aripi personajelor sale, pentru că a ales sa vadă și amplifice frumosul și lumina din oameni și din tot ceea ce o înconjoară

Un surâs în plină iarnă…

Zorii zilei de 27 Gerar 2022. Este Ziua tortului de ciocolată

Pasionaţii de dulciuri şi mai ales de ciocolată au astăzi cea mai bună ocazie din lume pentru a se bucura de acest desert, pentru că se celebrează ChocolateCakeDay.

Dar eu și mulți dintre cititori suntem pasionați de pictură. Continuăm deci investigațiile și interviurile în lumea armoniilor cromatice.

-Pentru început, vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc

-Numele meu  actual este Iuliana Ștefan, însă majoritatea mă știu Iulia Gaga Ștefan pentru ca eu 25 de ani am purtat acest nume, iar în urma divorțului am revenit la numele meu de fată. Încă apropiații îmi spun Gaga, acesta fiind și numele meu ca artist, peste 200 de lucrări ale mele fiind semnate cu numele ” i Gaga ” , copiii mei se numesc tot Gaga așa că legătura de familie cu numele acesta va exista întotdeauna …

Una dintre cele mai recente lucrări ale mele realizată pentru expoziția ” Grădina Moșescu ” poartă numele ” Roata timpului – viața nu trece , ci se prelungește ” …prin copii și urmași numele și spiritul familiei este dus mai departe …

Eu mă simt încă foarte legată de familia mea și de copii chiar dacă nu mai suntem împreună,  îmi place să cred într-o familie neconvenţională, bazata pe încredere,  respect și prietenie unde cei doi părinți își cresc și educă copiii frumos în pace și armonie,  alegând ceea ce este mai bun pentru copii, chiar și în lipsa unui act care să-i țină legați.

Rămân fana iubirii profunde, dar căreia nu-i trebuie o camera, un pat comun și-o hârtie ca să existe, ci doar niște emoții și trăiri stabile și amețitoare…

Oamenii nu se pierd niciodată dacă îi ai în inimă. Poţi pierde prezenţa lor, vocea lor, parfumul lor. Dar ceea ce tu ai învăţat de la ei , ceea ce ați realizat împreună, ceea ce ei ţi-au lăsat ţie, acelea nu ai să le pierzi niciodată…

Am început sa pictez încă de la o vârstă foarte frageda, aveam cinci ani când părinții mei lucrau în schimburi la serviciu pentru a mă putea îngriji pe mine, fac parte din generația copiilor care au crescut cu cheia la gât, tatăl meu era cu mine dimineața până la ora 14 când mă culca pentru prânz și el pleca la serviciu fiind Inginer la uzinele FAUR, apoi la ora 15:30 se întorcea mama de la serviciu.

În acest interval de o ora cât timp eram singura am găsit un creion chimic pe  noptiera din dormitor și am desenat tot șifonierul părinților mei. Îmi amintesc că era din lemn natur și prin fibra lemnului eu vedeam tot felul de personaje de forme cărora le-am dat contur. Bineînțeles că mama nu a fost încântată deloc de isprava mea, iar eu văzând ca am făcut o boacănă,  am luat un burete și cu apa am șters toate desenele, șifonierul devenind în acest fel de o culoare violet deoarece creionul era chimic.

Despre reacția mamei nu mai povestesc pentru ca e lesne de înțeles ca reacția ei nu a fost tocmai una fericită. 

De atunci nu m-am oprit din desenat și pictat am avut o pasiune constată pentru desen și culori, iar cu timpul am creat chiar o lume, un univers al meu personal unde toți oamenii sunt buni și frumoși, de acolo și aripile de îngeri care se regăsesc la majoritatea personajelor mele .

Sunt un creator de aripi, un pictor care pune aripi personajelor sale, pentru că a ales sa vadă și amplifice frumosul și lumina din oameni și din tot ceea ce o înconjoară.

-Cum a fost anul 2021 legat de arta dumneavoastră ?

-Momentul bilanțului, anul meu 2021 a fost extraordinar iar realizările  mi le voi așeza cu drag în inimă . Am muncit enorm , însă fiecare împlinire a fost pentru mine o bucurie imensă …

– 11 expoziții de grup în țară și peste hotare

– Patru apariții în revistele de cultura și arta ” Cronica Timpului ” , ” 9Arevistă ” , ” Independența prin cultură ” , ” WordPress ” .

– Titlul de Ambasador Cultural .

Mulțumesc pentru toate acestea Excelenței Sale Dr. Zafar Iqbal Ambasadorul Pakistanului la București

Mulțumesc Prof. Dr. Silviu Popescu

Mulțumesc Arhiva De Arta  și Ingrid Lalique

Mulțumesc Domnului Maciuca Alexandru  Director al Muzeului Octavian Moșescu ,

Mulțumesc doamnei Victoria Maciuca

Mulțumesc Titrea Adina Moldova 

Mulțumesc Adina Rentea 

Mulțumesc Jutka Nicole Jutka  și Nicole Jutka Gallery

Mulțumesc Galeria Elite Prof Art și Mihaela Mihaela  .

Mulțumesc tuturor artiștilor , oamenilor de cultura și artă , prietenilor pe care îi cunosc personal sau virtual , mă simt mai bogată avându-vă aproape . Vă doresc sănătate, inspirație , noi realizări și împliniri!

-Ce visați pentru anul 2022 , dar și pentru următorii ani

-Pentru anul 2022 am foarte multe planuri și proiecte , sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie cel puțin la fel de bun și rodnic precum cel precedent,  muncesc în atelier 10-12 ore pe zi uneori chiar nu pot sa dorm , datorita zbuciumului și travaliului creației,  pentru ca cine are un vis nu doarme  , nu are cum ….

Pregătesc o mulțime de expoziții de grup în țară și peste hotare,  deja prima expoziție a fost lansată la Teatrul Național București unde particip cu două lucrări , portretul lui Jean Constantin și al Violetei Andrei două monumente artistice ale cinematografiei românești. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Universului în toamna acestui an voi avea o expoziție personală ” Angels District ” – Îngeri contemporani născuți dintr-o aripă de suflet. 

-Cum vreți sa se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei , lumea în general?

-Dacă fi după cum aș dori eu , atunci ar fi o lume în care ar fi toți oamenii fericiți,  o lume care toți oamenii ar trăi în iubire .

Vocaţia fiinţelor vii este iubirea. Fiecare dintre noi are dreptul să fie iubit. A fi în iubire înseamnă a fi şi a locui în Dumnezeu.

Cred că compasiunea și bunătatea sunt foarte importante în zilele noastre, mai mult ca niciodată, pentru toată lumea, indiferent de sex.  Trăim într-o lume în care separarea trebuie depășită prin iubire, bunătate, generozitate, compasiune.  Aceste valori trebuie să ne guverneze viața, pentru că doar așa evoluăm, creăm și trăim într-o lume mai bună.  Când înțelegem că emoțiile și sentimentele scăzute creează doar energie scăzută care ne face să ne simțim inconfortabil și cultivăm doar gânduri și comportamente negative, devenim mai înțelepți și plantăm în sufletul nostru calm, lumină, iubire și seninătate.  Cred că femeile au o putere enormă de a exprima mai multă compasiune și bunătate și de a se răspândi la bărbații și copiii din jurul lor.  Femeile sunt foarte sensibile la mediul înconjurător, își exprimă sentimentele mai deschis și sunt ființe mai conciliante, răspândind astfel bunătate și căldură.  Prin arta mea, încerc să încurajez și să inspir femeile, sa nu renunțe niciodată la visurile lor ,să lupte ,să fie cea mai bună versiune a lor, să facă doar lucrurile pe care le iubesc și să le fac să se simtă vii și să le ofer valoare intrinsecă care ajută la crearea unei stări de bine mult mai profunde și a unui stil de viață durabil.  Totul în jurul nostru este energie și dacă suntem amabili unii cu alții și cultivăm compasiune indiferent de propriile valori, percepții sau etichete impuse de societate prin cultură, religie, politică și guverne, vom înțelege sensul vieții și răspunsul la multe întrebări.  .  Armonia și echilibrul pot fi atinse doar observându-ne gândurile, emoțiile, comportamentele noastre în relațiile cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

Oamenii sunt ceea ce știm noi să găsim în ei, lumină sau întuneric .

Fiecare om are relația sa personală cu Dumnezeu și cu cei din jur. Nu există un șablon de iubire sau de sfințenie prin care toți oamenii să treacă și să bifeze altruismul, iertarea, mântuirea și altele asemenea. Oricine are emoția sa, povestea sa, balada sa, căderea și ridicarea sa. Fiece suflet este un diamant neprețuit. Iubirea cheamă iubire. Orice om poate fi iubit dacă vedem chipul lui Hristos în celălalt. Iubește și iubirea te va învăța să iubești curat.

Iubirea ne face să ieșim din „eul” nostru şi să trăim plenar. Iubirea ne urcă la Dumnezeu și tot iubirea este criteriul Judecății de Apoi. Nu ne va întreba Doamne dacă avem multe „cartoane” și certificări, nici ce funcții am avut, nici prin ce cercuri de oameni ne-am învârtit, nici ce mașină am condus, nici în ce casă am locuit, nici ce vacanțe ne-au odihnit, ci ne va întreba cât am iubit și cât am iertat. Iubirea și iertarea curată transformă într-o liturghie lăuntrică chipul din om. Dragostea are raze puternice care arde prin flacăra interioară orice umbră de răutate din exterior, este lumina care alungă întunericul. Iubirea te transformă în ceea ce iubești și trece de orice barieră, de orice graniță. Cine iubește nu are ziduri sau temnițe interioare, ci trăiește bucuria Împărăției Veșnice în starea de grație divină. Iubirea naşte îngeri. Iubirea ne face frumoşi. Iubirea ne face sănătoşi.

Adeseori ne pierdem prin târgul vieții căutând preț la lucruri ce nu au preț. Purtăm lumea în inimă și în minte. Cine nu a găsit ceva bun acolo nu va găsi în exterior. Oamenii sunt ceea ce știm noi să găsim în ei, lumină sau întuneric, slăbiciune sau virtute, bucurie sau durere. Dacă fericirea altora este fericirea noastră atunci ştim că suntem pe drumul iubirii. Iubirea e o artă a inimii, este viaţă, este răbdare şi veşnicie.

Nu pot cuprinde iubirea în aceste smerite rânduri şi nici nu-mi doresc asta, căci i-aş ştirbi din valoare. Iubirea nu se filosofează, nu se poate cuprinde în tratate, ci se simte, se gustă, se trăieşte clipă de clipă. Iubirea îţi taie respiraţia, nu are logică şi este foarte puternică, străbătând munţi, mări, ani, istorie… Iubirea este un curcubeu deasupra sufletului tău.

În bucuria iubirii nu avem nevoie de măşti. Este singurul loc curat şi pur care nu are nevoie de interpretări, de roluri, de scenarii. Cred din toată inima în puterea iubirii. Suntem pe pământ să ne iubim într-o continuă lecţie a iubirii. Uneori luăm notă de trecere, alteori picăm examenele. Până la buza mormântului se dau restanţe la iubire. Dacă oamenii şi-ar umple sufletele cu iubire nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieţii. Dacă iubeşti ierţi şi ierţi totul , nu doar din vârful buzelor! Iubirea te iubeşte aşa cum eşti, căci în iubire eu sunt tu şi tu eşti eu.

Vocaţia fiinţelor vii este iubirea. Fiecare dintre noi are dreptul să fie iubit. A fi în iubire înseamnă a fi şi a locui în Dumnezeu. Iubesc Iubirea! Tu ce iubeşti?

**Mă semnez cu un strop de iubire **

                    Iuliana Gaga Ștefan

Galerie de tablouri

Felicitări, multă sănătate.!Să ne vedem cu bine la un alt dialog.

Interviu realizat de Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s