ANTOLOGIA PICTORILOR: DANIELA ISACHE  ne invită în lumea sa expresionistă unde își realizează Visul

Doamnelor și Domnilor,

Domnișoarelor și Cavaleri,

După un popas în lumea artei naive, după o baie de pictură realistă, vă invităm astăzi, 28 Gerar 2022, să faceți o incursiune în uimitoarea lume expresionistă.

Ghid competent în această călătorie minunată în lumea armoniilor cromatice este un pictor de valoare: Daniela Isache. Să o urmărim deci….

Pictura este cel mai important lucru din viaţa mea . Cel care m-a ȋndemnat să pictez a fost pictorul Ion Neagoe, cu care am făcut studii libere de pictură ȋn atelierul său.

Tablourile mele sunt expresioniste, cu elemente suprarealiste, ṣi ele exprimă o reacţie împotriva societăţii. Specificul picturii mele este provocarea şi şocul vizual. Culoarea este un adjuvant, care prezintă angoasele lumii ȋn care trăim. Inspiraţia este o sămânţă, un bob, pe care îl tot dezvolt pe parcursul lucrului.

Am început să pictez ca o formă de exprimare a unui sentiment de revoltă , pentru că vedeam cenuşiul , care era prezent în societatea comunistă, oameni trişti, ca nişte măşti. De aceea, multe din portretele mele sunt măşti. Din păcate, constat că ȋn prezent, nu trebuie să-mi schimb stilul, pentru că lumea nu ṣi-a schimbat masca. Trăim intr-o lume bolnavă,o lume a spaimelor noastre, a stresului zilnic, a obsesiilor fără leac, a suferinţelor de Sisif , dominată de o sinistră superficialitate , o lume în care speranţa mântuirii se numeṣte pentru mine – Arta.

O altă problemă care mă preocupă constant este cea a cunoaşterii mecanismelor psihice , iar ȋn lucrările mele fac eforturi permanente de descifrare a acestui veritabil miracol.

Pictura a fost ṣi va fi pentru mine un mijloc de purificare prin eliberare de ‘’noxele ‘’ lumii ȋn care trăim. Tot ce îmi doresc este să nu treacă oamenii indiferenţi pe lângă tablourile mele. Mă interesează ca ei să pătrundă cu gândirea lor ȋn esenţa acestor tablouri şi, dacă puţin îizdruncină sau măcar îi fac să-şi pună o întrebare, atunci mi-am realizat Visul.         

GALERIE DE TABLOURI

Greutatea mastii , ulei pe panza ,90 x 60 cm
Fereastra inchisa, ulei pe panza,90 x 50 cm
Ascultare ulei pe panza, 98 x 66 cm
.Portret de barbat, ulei pe panza, 90 x 60 cm

Radacini, ulei pe panza,110 x 60 cm
Profilul tristetii,ulei pe panza, 90 x 50 cm
Radiografie, ulei pe panza, , 110 x 70 cm
Impacare, ulei pe panza, 90 x 50 cm
Copac înflorit, ulei pe pînxă, 90 x 50 cm

Foarte interesant. O pictură care pune probleme privitorului, nu numai autorului și comentatorului fenomenului plastic românesc. O primă concluzie este că invitata noastră de astăzi și-a realizat Visul deoarece ne-a făcut să ne punem mai multe întrebări. Nu numai una singură. A doua concluzie, felicitări neformale. A treia concluzie, sunt necesare trei puncte de sprijin pentru stabilitate, dorim ca în viitor să aflăm noi detalii despre această lume expresionistă, cu elemente suprarealiste. Sperăm ca ghid competent să fie tot DANIELA ISACHE .

A consemnat, Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s