ANTOLOGIA ARTIȘTILOR:  Galina Agafia Nicolaescu pictează bine florile, care sunt ,,zâmbetul lui Dumnezeu pe pământ”

Galina Agafia Nicolaescu: Încântată, privind florile creației divine

Sigur, pictorii sunt de toate felurile, cu experiență mare, ori la început de drum prin lumea minunată a culorilor. Ori au acumulat în primii ani experiențe suficiente care să le dea încredere mare în forțele lor. În ultima perioadă de timp, am prezentat artiști consacrați, dar azi vă facem o surpriză plăcută. Un om care se ocupă de culori doar de un an de zile și lucrează cu multă armonie și sensibilitate, mai ales florile, care sunt ,,zâmbetul lui Dumnezeu pe pământ”.

-Vă rog să vă prezentați…

-Mă numesc Galina Agafia Nicolaescu. Sunt din Republica Moldova, Chișinău. Am 66 de ani, de profesie contabil finanțist, acum la pensie. Iubesc lectura, plimbările lungi în natură, muzica, florile. Am început a picta în pandemie, când orașul nostru era pustiu. Inspirată de lucrările pictoriței basarabence Victoria Cozmolici pe care am întâlnit-o întâmplător pe net. M-au  pătruns culorile ei bine combinate în peisaje. Habar nu aveam cum să încep, desenasem ultima dată în copilărie. Tot timpul de când mă știu, simt ca sufletul meu își dorește altceva, mai ales o dorință puternică să fac bine. Parcă văd totul pe Terra altfel și începând să pictez, cred că energia creatoare schimba lucrurile de la sine. Am un an de exersare. Pictez la cererea sufletului. Nu pot picta pentru  număr și publicitate. Am încercat de toate, încă nu cunosc mult despre bucătăria picturii, mă informez mai mult din internet.

 Am o atracție deosebită pentru flori, ele sunt zâmbetul lui Dumnezeu pe pământ. Am plantat în jurul casei foarte multe flori de care îngrijesc. Pe fereastra mea din bucătărie mereu am flori în vază.

 Locuiesc cu soțul de 45 de ani, fost colonel de poliție. Am doi feciori minunați, doi oameni buni, care mi-au adus 3 nepoți. Visul meu e să dezvolt măiestria ca să fac cadouri la cei dragi și donații. Poate voi face ceva la comanda ca să recuperez costul materialelor. Pictez pentru suflet și pentru cei și pentru cei care vor putea aprecia.

-Unde vă vedeți peste 10 ani ?

-Unde mă văd peste 10 ani? O bătrânică de 76 de ani , care se va bucura de reușitele mici, pe care le va lăsa după trecere. Atât .Cu respect.

– Vă mulțumim.

Galerie de tablouri

Delicat, pe o creangă
Spre înălțlime (Notele de la imagini aparțin redacției)
Spre nori, spre Cer
Primiți o felie de tort ? Da, cu plăcere! Pictorița și cel care îi este alături prin viață
Cu tendințe abstracte
Flori în albastru, culoara oficială a anului 2022. A fost stabilită de cei mai mari specialiști în culori la nivelul internțaional
Ce tablou frumos/ Soarele este pe jos. (Versuri involuntare)
Pus în apă, un fir de floare trăiește mai mult. Sa putem admira noi ce frumoasă lucrare …
Să aveți un an cu sănătate ! Așa pare să spună personajul din tablou
Port popular
Vă spun acum La revedere, dacă doriți ne mai vedem și vă mai povestesc din viața mea. Vă mai arăt și alte tablouri.

Mulțumim, pentru un an de zile vechime în pictură, este foarte bine. Vă mai așteptăm, pe curând!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s