ANTOLOGIA PICTORILOR:  ATHENA MALOȘ dorește să devină un artist ,,foarte bun”. Dar, este deja!

Privirea unui artist spre lume. Iar noi suntem invitați să privim niște tablouri superbe

Zorii zilei de 29 Gerar. 29 ianuarie în limbaj popular. Adică Ziua Mondială a Morocănoșilor. Să mă iertați, dar nu vreau să fiu morocănos, ursuz, așa că mă gândesc la ceva frumos. Ca unul care mă ocup de peste patru decenii de lumea armoniilor cromatice din atelierele pictorilor, din galerii, expoziții, colecții și muzee, am ales special pentru astăzi un artist deosebit. Este vorba despre  ATHENA MALOȘ.

-Vă mulțumesc deoarece ați răspuns invitației unui scurt dialog pentru Antologia Pictorilor. Vă rog să vă prezentați cititorilor care nu vă cunosc și să ne spuneți cum a fost pentru dumneavoastră anul 2021?

-Pentru cei ce nu mă cunosc, mă numesc Athena Maloș și anul 2021 a fost un an bun  pentru mine, chiar foarte bun aș putea spune, am avut parte de multă inspirație, am lucrat foarte mult, ce-i drept iar timpul pentru mine este foarte important! Îmi place să spun că mi-ar mai trebui vreo trei vieți pentru a putea face tot ce mi-aș dori!Aș putea să mai spun că în 2021, ca și în 2020 am avut câteva apariții cu lucrări proprii în patru reviste de specialitate (literatură și artă) plus încă două numere a altei reviste care mi-a oferit onoarea de a reprezenta coperta cu lucrările mele.

-Ce vă doriți pentru anul care abia a început? Dar pentru anii următori?

-Ce visez sau ce-mi doresc pentru anul 2022 cât și pentru următorii ani? Ca fiecare artist…în primul rând multă inspirație deoarece este cea mai importantă pentru a putea duce proiectele la bun sfârșit, apoi…să fiu sănătoasă căci restul vine de la sine și…de ce nu, să devin un artist foarte bun ca să pot contribui și eu…împreună cu multitudinea de artiști talentați la dezvoltarea artei contemporane românești!

-Mulțumesc. Cum doriți să fie lumea artei în general?

-Greu de spus cum mi-aș dori să se desfășoare lumea artei, lumea în general!

E foarte mult de vorbit despre acest lucru, și greu totodată deoarece…după cum știm cu toții arta în România nu este foarte „cunoscută” , apreciată și nici respectată aș putea spune, așa cum ar trebui sau cum ar fi firesc să se întâmple! Lumea…în general se îndreaptă încet dar sigur într-o zonă nesigură, incertă și necunoscută, părerea mea! Tocmai de aceea consider că lumea aceasta are nevoie și de noi, de artiști, de „nebunia” noastră, de penelul înzestrat cu har al fiecăruia dintre noi care să aducă un pic de culoare în viețile fiecăruia dintre noi și curcubeu în suflete! Vă mulțumesc!

-Foarte frumos. După aceste cuvinte minunate care sperăm să fie traduse în fapte în viitor, să vedem acum câteva dintre lucrările dumneavoastră.

GALERIE DE TABLOURI

Începem cu bucuria florilor divine. (Notă – Explicațiile la fotografii aparțin redacției)
Armonia cromatică aminește uneori de armonia notelor muzicale
Un tablou care răspunde la toate exigențele criticilor de artă
Din lumea florilor facem un salt în universul naturii mereu surprinzătoare, mereu încântătoare
Pentru autorul acestor rânduri, tabloul de mai sus este preferatul. Ca să fie clar cine este autorul, avem numele său și sus, dar și jos în dreapta, unde este specificat și anul realizării. 2021, deci o creație recentă

Apa din zona centrală a lucrării amintește de culoarea anului 2022. Very Pery este culoarea anului 2022 cea mai calda nuanță de albastru. Pantone Color Institute, organism care reunește pe cei mai mari cromatologi din lume, stabilește pentru fiecare an o culoare. Ea este domninantă în vestimentație, în alegerea culorii pentru mașină, avion, ori iaht. Dar, acum vorbim de pictură…
Prezentul este înflorit, dar mai avem și două promisiuni. Să avem încredere în viitor !
Splendid! Un singur cuvânt este suficient în fața acestui tablou memorabil.
Aici alt stil, dar tot în zodia benefică a armoniei ne păstrăm mereu
Un artist cu multiple calități, așa cum diamantul are mai multe fețe stărlucitoare

La final, ce putem spune? Foarte frumos, felicitări. Evident, autorul acestor tablouri și-a atins obiectivul stabilit de a deveni un artist foarte bun. Speră ca în viitor să putem afla alte detalii din viața sa, dar și cum arată alte tablouri. Sănătate, putere de lucru și pe curând!

A consemnat un admirator, Aristotel Bunescu  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s