ANTOLOGIA PICTORILOR:  NELI NATEA GĂSEȘTE AMONIILE LUMII ABSTRACTE

Un zâmbet frumos pentru fiecare. Invitație pentru a cunoaște și admira misterele picturilor abstracte

1 Făurar 2022. Iată a trecut deja o lună din acest an. Cum a intrat ea în istorie? Sunteți mulțumiți pentru ce ați realizat?

În colțul celor mai prețioase amintiri, momente și sentimente trăite în ianuarie, pentru mine, un loc prioritar în ocupă Neli Natea. Un pictor aparte la care am revenit să aflăm noi date despre universul său cromatic.

Dar, mai întâi, să ne reamintim cine este invitata noastră de azi…

 -Pentru cine nu mă cunoaște, sunt Neli Natea , artist plastic din Transilvania, născută în Toplița, orășel pitoresc, care în anul 2021 a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani, dar, cum spunea verișoara mea, vârsta aceasta este  frumoasă atunci când nu mai ține cont de ani, ci de pasiunile ei. Și una din pasiunile mele este pictură.

-Mulțumim frumos. Revenim acum la dumneavoastră cu o întrebare care sună așa. Dintre pictorii români, care vă plac mai mult?

-Mă simt onorată că sunteți interesat de preferințe mele în materie de pictură și voi  răspunde cu plăcere solicitării dvs. Trebuie însă să menționez că atât cunoștințe mele, cât și experiența mea în acest domeniu sunt limitate, dată fiind faptul că pasiunea pentru pictură, așa cum am recunoscut, s-a manifestat destul de târziu. Și totuși așa cum am amintit cu altă ocazie, tatăl meu fiind el însuși pictor amator, am făcut cunoștință cu acest domeniu de copil. În casa noastră au fost și încă mai sunt atât tablouri originale ale tatălui meu, cât și reproduceri după mari pictori romani și străini. Dintre pictorii romani tablourile lui Nicolae Grigorescu mi-au plăcut cel mai mult pentru că tatăl meu a reprodus câteva dintre ele.

O lurare rămasă de la tata

Dintre pictorii străini îl prefer pe Peter Paul Rubens a cărui tablou, „Hercule luptându-se cu leul din Nemeia „, este la loc de cinste în casa noastră, impresionând-mă atât pe mine cât și pe restul familiei.

Acesta e tabloul…

– Dar, dintre pictorii străini ?

 -Dintre coloriștii de peste hotare îl pot menționa pe Jackson Pollock, care după părea mea este un pictor de mare valoare.

JP, un maestru al picturii abstracte. Artistul și una din pânzele sale…

– Care este tabloul dvs la care țineți mai mult?

– Tablou la care țin mai mult este cel intitulat „Pagliaccio” și se găsește la mama mea, căreia ei îi place foarte mult.

– Dintre admiratorii tablourilor mele pot spune că majoritatea sunt încântați de stilul meu abstract. Într-o măsură mai mică au fost atrași de picturile mele realiste. Acest lucru mă face să continui a picta în stilul meu propriu care este abstract.

Artista declară: Iată un tablou pictat de mine care este preferatul meu, dar și al mamei mele. Felicitări declarăm noi, cei care admirăm din afara familiei.

Ultimul, este cel pictat de mine, care este atât preferatul meu cât și a mamei mele.

Alte tablouri ….

Dar iată și tabloul care se află pe primul loc al preferințelor autorului acestui articol…

Concluzia este clară și simplă: Felicitări din inimă, foarte frumos!

Sperăm ca pe viitor să putem continua acest dialog, să mai vedem din lucrările dvs atât de sugestive. Sănătate și să ne vedem cât mai curând!

Semnează un admirator …

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s