ANTOLOGIA ARTIȘTILOR: IONUȚ BUCUR, AUTORUL UNOR IMAGINI MEMORABILE

Bună ziua tututor !

În mijlocul naturii, un pesonaj elegant. Dorește să ne arate frumusețile naturii și cum se poate trăi armonios prin intermediu fotografiilor

3 Făurar, 2022. În calendarul mondial scrie că suntem în Ziua Optimistului, celebrată în prima joi din luna februarie.

 Ziua optimistului este un prilej de a petrece o zi concentrându-ne pe lucrurile pozitive şi de a infuza o doză de pozitivitate în rutina zilnică.

Dar, în afară de această notație din calendar, desigur, nu întâmplătoare, eu sunt optimist, bucuros pentru un alt motiv. Am descoperit un artist adevărat. Domnul Ionuț Bucur.

Vă invităm să îl cunoașteți și dumneavoastră stimați cititori, prin intermediul următorului interviu.

-Deci, cine sunteți?  

-Numele meu este Bucur Ionuț. Sunt din Curtea de Argeș, am 27 ani, iar la bază sunt inginer în domeniul Energeticii. Pe lângă fotografiatul, pasiune pe care am început să o perfecționez, îmi plac ieșirile cu bicicleta, să ascult muzica preferată și să ies la o cafea cu cei dragi.

Gata de prezentarea modei…

– De când datează această pasiune ?

– Pasiunea pentru fotografie este de mult timp. De când mă știu, mi-a făcut plăcere să surprind diferite cadre de prin călătoriile mele. Numai că, odată cu stabilitatea financiară, am început să investesc în aparatură și accesorii: am început cu un Fujifilm Finepix F1000, iar acum folosesc un Nikon D3100. Cu ajutorul unor tutoriale de pe YouTube, am început să învăț de unul singur mici trucuri pentru a scoate poze cât mai pline de culoare.

– Mai departe ?

-Având în vedere că am doar un an de când am început să îmi public pozele, nu am avut nici ocazia și nici posibilitatea să îmi valorific munca. Am doua pagini, una pe Facebook și cealaltă pe Instagram, ambele cu același nume, unde îmi postez pozele. O singură dată mi s-a oferit ocazia să îmi arăt adevăratul potențial, ca și fotograf la o nuntă, numai că pandemia mi-a furat această șansă.

– Care este fotografia preferată ?

-Nu am o imagine preferată. În fiecare poză pe care am publicat-o am investit timp și pasiune, și de fiecare dată am fost încântat de rezultatul obținut.

– Ce fotograf român vă place?

– Nu am un fotograf român preferat. În schimb, urmăresc foarte multe pagini de Instagram, unde sunt postate zilnic poze din România, dar și din afara ei, poze în spatele căror se află oameni mult mai talentați. Și la fel ca și ei, și eu încerc să fac cunoscute locurile superbe ale României.

– Cum a fost 2021?

-Anul 2021 a fost anul în care mi-am descoperit adevărata pasiune. A fost anul în care mi-am dat seama că trebuie să investesc multe în această pasiune: aparatură, accesorii, dar și timp și pasiune. Chiar dacă pandemia ne-a pus piedici și ne-a limitat plăcerile, tot am reușit, atât eu, cât și ceilalți, să arătam lumii ce locuri minunate avem.

– Ce vă doriți pentru  acest an?

– Pentru 2022 îmi doresc sănătate în primul. Sper ca 2022 să fie anul sfârșitului pandemiei. Și tot în 2022 îmi doresc să încep să călătoresc mai mult, atât pentru bagajul meu personal, pentru că sunt locuri din România în care încă nu am ajuns, dar și pentru faptul că îmi doresc să îmi completez catalogul personal cu fotografii de prin România.

– Vă dorim să reușiți, dar și mai mult decât ați spus aici. Felicitări, superbe imagini. Acum, dau și eu ceva pentru proiectele dumneavoastră. Vreau să vă sprijin în organizarea unor expoziții, să participați la niște evenimente.

Dar, să trecem la imagini. Să vadă și lumea ceva frumos…

GALERIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ

Bogățiile toamnei – Notă – Explicațiile foto aparțin redacției
Și cerul are bogățiile sale …
Atenție ! Văd absolul tot
Încet, dar tot înainte !
Universul mic, plin de surprize plăcute. Cu gândul la miere …
Imaginea preferată de autorul articolului
Fără cuvinte. Doar de admirat în liniște
Mulțumim frumos atorului

În loc de concluzie ….Sincere felicitari, vom urmări de acum cu drag un mare artist.

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s