
Sunt puțin emoționat când încep aceste rânduri. Mărturisesc doar ce trăiesc. Invitata mea de azi are un nume cu rezonanțe aparte pentru mini. Lucia…Lucia a fost sora mea, acum în altă dimensiune, dar și una din nepoatele mele. Lucia este numele artistei care intră azi în Antologia Pictoriței, dar și numele fetei sale.
În plus de asta, suntem în fața unei dovezi foarte clare că talentul se moștenește, din generație în generație, mama invitatei mele fiind pictoriță, dar și fata ei de numai 7 ani, a vândut deja primul său tablou. Impresionant totul.
După această introducere, să ne cunoaștem mai bine…
-Vă rugăm să vă prezentați…
-Mă numesc TELIBAȘA LUCIA CRENGUȚA, am 49 de ani, sunt născută la Bacău și căsătorită de 30 de ani la Podu Turcului. Tot de atâția ani lucrez ca învățătoare.
Talentul l-am moștenit de la mama mea, care picta și care mi-a insuflat dragostea pentru frumos. Am o fetiță de 7 ani, Lorena Lucia, care la rândul ei pictează și chiar a vândut și un tablou.
– De când pictați efectiv?
-M-am apucat destul de târziu de pictură cu adevărat, acum 4 ani. Pictam, dar pictam modele, peisaje pe unghiile cu gel. Mama, Dumnezeu să o ierte, a văzut acele picturi și mi-a spus că am talent. Din dorința de a învăța cât mai multe despre pictură, am dat la Facultatea de Arte Dunărea de Jos din Galați în anul 2020 și am fost admisă. Acum sunt în anul II.
-Grozav, felicitări din inimă.
– Mulțumesc. În fiecare zi învăț lucruri noi cum ar fi grafica în creion, cărbune, sepia, pastel, etc. Am participat până acum la două expoziții (una în 2021 și alta care se desfășoară chiar în această săptămână) și urmează și cea de a treia.
Încerc să mă autodepășesc învățând cât mai mult de la profesorii minunați pe care îi am la facultate. Pentru mine, este un efort uriaș să merg la facultate deoarece sunt 300 km dus și întors pe care îi fac în aceeași zi, dar pe care îi parcurg cu drag și entuziasm, știind că mă voi regăsi cu profesorii și colegii mei minunați.
-Asta e grozav. Vă admir și vă încurajez să continuați.
-Singurul meu regret este că mama nu mai este printre noi pentru a putea vedea toate aceste realizări legate de pictură deoarece a decedat în martie 2020, înainte de a vedea că am fost admisă la pictură.
-Ce vă doriți pentru 2022?
-Îmi doresc ca în acest an și în cei care vor veni să particip la cât mai multe expoziții. Îmi plac peisajele, florile, dar și portretele de care aveam o oarecare teama. Clarobscurul și sfumato îmi plac foarte mult. As dori ca în acest an să încerc linogravura, pictura abstractă și mozaicul. Lucrez în tehnică mixtă, pensulă și cuțit. Mulțumesc frumos.
-Nu, nu trebuie să regretați nimic. Mama este în altă dimensiune și se bucură pentru reușitele dumneavoastră, ale fetei dumneavoastră. Multă sănătate și cât mai multe expoziții intereante.
GALERIE DE IMAGINI

,, Biserica din lemn ” de la Muzeul Satului , lucrare în pix și acuarela, A4 este pe simezele expoziției ,, Lumină, Culoare , Rugăciune ” din această săptămână.














Concluzia? Felicitări din inimă!
Sperăm să putem vedea în curând și alte lucrări
Un admirator,
Aristotel Bunescu