Antologia Artiștilor: IONUȚ BUCUR, un nume consacrat în lumea creatorilor de imagini

Ionuț Bucur gata să ne însoțească în noua călătorie prin lumea minunată a fotografiilor sale…

Primul interviu cu artistul fotograf Ionuț Bucur a fost urmat de o cascadă de comentarii favorabile. Dar și de întărirea unui adevăr. Ionuț Bucur este deja un nume consacrat în lumea impresionantă a creatorilor de imagini, dacă ne gândim la valoarea lor, la impactul pe care îl au mereu în memoria celor care admiră arta în general.

Aceste argumente, plus bucuria de a revedea un om extrem de agreabil, ne-au determinat să realizăm un nou dialog cu domnul Ionuț Bucur.

Înainte de a vedea noi superbe fotografii, de a citi alta și alte răspunsuri inspirate ale invitatului nostru, pentru actualizarea datelor sale vom începe cu o prezentare a sa…

-Numele meu este Bucur Ionuț. Sunt din Curtea de Argeș, am 27 ani, iar la bază sunt inginer în domeniul Energeticii. Pe lângă fotografiatul, pasiune pe care am început să o perfecționez, îmi plac ieșirile cu bicicleta, să ascult muzica preferată și să ies la o cafea cu cei dragi.

În mijlocul naturii pe care o iubește așa mult.

– Lucrările artiștilor fotografi de talent real, așa cum sunteți și dumneavoastră trebuie să suporte în vremurile actuale asaltul unor noi provocări. Vechiul aparat foto este acum in mare parte înlocuit de funcția foto a telefonului mobil. În aceste condiții, mulți fac fotografii și le postează. Cum priviți acest fenomen, care credeți că este viitorul fotografiei de artă în aceste condiții ?

–     Într-adevăr, trăim nişte timpuri în care telefonul devine din ce în ce mai indispensabil. Telefonul a înlocuit vechile hărţi după care înainte ne ghidam pentru a ajunge dintr-un punct în celălalt, a înlocuit televizorul; mulţi preferă să urmărească emisiunile preferate direct pe telefon. MP3 Player-urile portabile au fost şi ele de asemenea înlocuite de către telefon. Chiar şi aparatul foto am fii tentaţi să spunem că a fost înlocuit de telefon, dar sincer, nimic îi poate lua locul. Spre deosebire de telefon, camera foto foloseşte mai multe lentile care reuşesc să aducă culorile dintr-o poză mult mai aproape de realitate, multe chiar reuşesc să îmbunătăţească culorile reale, în timp ce camera telefonului doar este o chestie de marketing. În plus, camera foto este simbolul fotografiei. Şi să fim serioşi, nimeni nu ar prefera ca un fotograf să vină la diverse evenimente şi să fotografieze cu propriul telefon.

Chiar dacă de la an la an apar telefoane tot mai performante, fotografia nu este pe cale de dispariţie. Aparatele foto reuşesc foarte bine să ţină pasul cu tehnologia. Cei care sunt pasionaţi cu adevărat de fotografie, întotdeauna vor alege camera foto în detrimentul telefonului. Acest lucru l-am observat la mine. Mă uit la primele poze pe care le realizam cu telefonul şi îmi dau seama că nici cu cele mai performante programe de editat nu aş fi reuşit să le aduc la o calitate cât de cât decentă. În schimb, aparatul foto face cam 80 – 85% din treabă, folosindu-mă de programul de editat doar pentru a mai adăuga puțină luminozitate sau contrast.

– Vă rugăm să rememorați o întâmplare, un dialog care au pornit de la o imagine realizata de dvs

–     Întâmplările cele mai amuzante se petrec atunci când încerc să imortalizez lucrurile micro, în special insectele. Având în vedere ca marea majoritate a acestor tipuri de poze le fac de la nivelul solului, sunt nevoit să iau nişte poziţii, pe care, în mod normal, nu aş reuşi să le fac nici daca aş vrea. Dar aceasta este şi plăcerea fotografiei, pentru că după tot acel efort, rezultatul este unul mai mult decât satisfăcător.

– Când mergeți cu bicicleta și faceți un popas faceți și atunci fotografii ?

–     Indiferent că folosesc bicicleta sau maşina personală ca şi mijloc de deplasare, nu ezit niciodată să nu fac o pauză de câteva minute şi să nu trag câteva cadre. Nu e nevoie sa ajungi până la capătul celălalt al pământului ca să surprinzi imagini foarte bune. Natura îţi poate oferi subiecte uimitoare de fotografiat, chiar în aproprierea casei. Asta numai dacă ai ochii antrenaţi să le vezi.

-Ce muzică preferați? Ce ascultați mai des ?

–     Prefer muzica electronică, care reuşeşte de fiecare dată să îmi dea o stare de bine, atât acasă, cât şi la volan. Prefer de asemenea să ascult piese româneşti din categoria “Popcorn”, adică cele din perioada 2009 – 2014. Dar nu mă dau în lături nici de la celelalte genuri muzicale. Depinde doar de stare de spirit din momentul respectiv.

– Ce aveți de transmis oamenilor care vă admiră in spațiul virtual

– Apreciez foarte mult susţinerea oferită de persoanele din jurul meu cu privire la această pasiune. Este important pentru mine să ştiu că ceea ce fac este privit cu mare plăcere de ceilalţi. Vreau doar să le mulţumesc tuturor celor care mă susţin prin acel “Like” şi îmi doresc ca de aici înainte să avansez tot mai mult în această pasiune.

-Mulțumim. Fumos spus. Acum să vedem din nou câteva imagini. Apoi concluzia.

GALERIE DE FOTOGRAFII

Contrast cromatic. (Notă – Explicațiile foto aparțin redacției Agenției de presă – APCS)
Nu am avut iarnă la București. Cu atât mai mult zăpadă. Dar aici este și zăpadă și armonie și o casă în departare unde se scriu povești de naștere, viață, moarte și renaștere…
Imaginea preferată a autorului interviului ilustrat pe care îl urmăriți acum
Aici ne gândim la poziția artistului fotograf când a surprins această imagine
Șase registre suprapuse. Un verde sănătos al ierbii. Deasupra universul caselor locuite de oameni ce ar trebui să fie fericiți să trăiască în asemnea mediu. Deasupra sunt minunatele dealuri cu paduri în pantă. Deasupra sunt misterioșii munți. Deasupra este cerul spre care privim cu gândul la Divinitate. Deasupra numele invitatului nostru.
Călătoria norilor către eternitate
De la universul mare, la universul mic. Un salt posibil în lumiea lui Ionuț Bucur
Memorabil. Un singur cuvânt despre o singură imagine. Mai mulți privitori uimiți
Pentru final am ales o imagine surprinzătoare…
Totul poartă o marcă – IONUȚ BUCUR PHOTOGRAPHY

Impresionant! Priviți și vă bucurați! Urăm invitatului nostru multă sănătate, numai bine. Sperăm ca în viitorul apropiat să avem din nou marea șansă de a vedea alta și alte imagini. De a cunoaște noi aspecte din viața invitatului nostru.

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s