Antologia Pictorilor/ IOAN MOCANU: ,, Să încercăm să aducem bucurii celor din jurul nostru”

IOAN MOCANU și SOFIA, pictorul și sperăm viitoarea pictoriță. Numai bucurii pentru amândoi!

Zorii zilei de 15 februarie. La radio aud că azi se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii. În acest caz, deși eu cred că trebuie să citim cotidian, vă propun spre lectură un text în care vom cunoaște un om special, un artist de valoare, un pictor cu multe calități. Dar, cel mai important, o are pe…Sofia, nepoata sa. Bunicul speră să calce pe urmele sale în minunata lume a culorilor.

Dar, să începem cu începutul. Iată un interviu care ne introduce în universul fascinant al domnului IOAN MOCANU…

–  Pentru început, vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc!

-Mă numesc Mocanu Ioan, am 60 de ani, și sunt din Moinești, județul Bacău. Sunt căsătorit de 34 ani, am o fată și o nepoțică de 6 ani. Am lucrat 38 de ani în industria petrolieră, dar odată cu ieșirea la pensie, am putut să îmi dedic o mare parte din timp pasiunii mele, pictura. Prima pictură făcută, o icoană la care țin foarte mult, a fost în jurul vârstei de 14 ani. În adolescență am făcut mai multe lucrări, dar odată cu venirea pe lume a copilului și a jobului solicitant, pictura a fost lăsată în plan secund. De 4 ani mi-am reluat prima mea pasiune, pictura pe care o consider o parte din mine.

-Cum a fost anul 2021 legat de arta dumneavoastră ?

-Pentru mine anul 2021 a fost un an plin de bucurii si cu multe realizări. Atât pictura cât și familia, sunt pionii care mă împlinesc. Familia mă susține și mă încurajează în creația artistică. Pictura mă relaxează, mă transpune într-o alta lume, ceea ce îmi dă puterea de care am nevoie pentru a-mi putea crește frumos nepoțica. Dorința mea cea mai mare, este ca nepotica mea, Sofia, să îmi urmeze pasiunea.

De asemenea, anul 2021 a fost un an al evoluției în pictură. Am avut și prima expoziție, un eveniment cu o încărcătură emoționala puternică. A fost un succes.

–  Ce visați pentru anul artistic 2022, dar și pentru următorii ani?

-În primul rând îmi doresc sănătate pentru mine și pentru familia mea. De asemenea, îmi doresc să studiez și să exersez cât mai mult, pentru a pute aduce pasiunea mea la următorul nivel.

–  Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?

-Îmi doresc să fim cu toții mai buni, să ne bucurăm de lucrurile mărunte din jurul nostru, să apreciem frumosul. Viața este scurtă și trebuie trăită din plin, atât cu bune cat și cu rele. Să încercăm să aducem bucurii celor din jurul nostru, în fiecare moment .

Felicitări! Multă sănătate pentru dumneavoastră, pentru toată familia.

GALERIE DE TBLOURI

Trei priviri încerezătoare spre viitor


La final, ce putem spune? Am cunoscut un pictor surprinzător. Mereu ne încântă cu picturile sale. În cele mai multe vedem case unde se trăiesc povești de dragoste, de naștere, de viață plină, de moarte și renaștere. Vedem un drum în diverse antotimpuri. Pentru mine este și drumul pe care merge invitatul nostru de astăzi spre a cunoaște noi și noi bucurii pe calea picturii. Un drum spre notorietate.

Mai vedem niște flori. creația minunată a lui Dumnezeu. Aici sunt redate cu toate culorile lor. Sperăm ca în viitorul apropiat să cunoaștem noi aspecte din viața domnului Mocanu. Dar să vedem și alte tablouri memorabile. Pe curând!

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s