Antologia Pictorilor: ANAMARIA ORDOG, artistul care promovează frumusețile României în lume

Zorii zilei de 7 martie 2022. Văd pe geam zăpada abia așternută a unei ierni care a trecut practic fără nea în Bucureștiul de unde scriu aceste rânduri. Deși e primăvară în calendar, afară lumea e înfofolită. La radio se difuzează noi știri și comentarii despre războiul din Ucraina. Cu alte cuvinte, o lume tristă, înfrigurată, abia ieșită din tensiunile sanitare.

Pentru echilibrul dumneavoastră, pentru a vă aduce în suflete încercate de boli și îngrijorări măcar puțină bucurie, măcar un strop de căldură, măcar o picătură de culoare, vă invit în universul picturii semnate cu har de  ANAMARIA ORDOG.

Înainte de a o cunoaște pe artistă, înainte de vedea câteva din minunatele sale tablouri, vreau să mai subliniez un fapt.

Ea trăiește acum în Spania, dar este mereu cu gândul la frumusețile acumulate în România în anii de aur ai copilăriei și tinereții. Lucrările sale cuprind amintiri cu multe peisaje de pe meleagurile țării noastre. Cu parfumul florilor divine cunoscute și admirate în România. Pictorița aduce prietenilor spanioli, dar prin intermediul spațiului virtual și tuturor admiratorilor artei de pe diferite meridiane și paralele toate aceste comori inestimabile…

– Vă rugăm să vă prezentați.

-Mă numesc Anamaria Ordog, m-am născut în 14 mai 1962, în Comuna Aluniș, Județul Mureș. Am absolvit Școala Populară de Artă Tg Mureș.  

Momentan stau în Spania, (provizoriu) cu familia.

De când pictați, ce teme, cu ce tehnică?

Am început să pictez încă din copilărie. Ca tematică, mă preocupă mai multe peisajele, dar am și lucrări de natură statică. Sunt lucrări în stil propriu, total din imaginație. Legat de tehnică, utilizez culori de ulei pe pânză.

-Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră?

– Referitor la anul 2021. A fost  un an  destul de greu, așa cum a fost el pentru toată lumea. Pentru mine, dar și pentru toată lumea. Cu toate acestea, am continuat cu creațiile mele să merg mai departe.  

– Ce vă doriți pentru actualul an, 2022?

– Pentru anul 2022, vreau să pot realiza câteva expoziții personale, aici în Spania. Dar, cel mai mult îmi doresc să pot continua în anii următori, cât mai repede, această frumoasă activitate artistică, acasă, adică în România.

Pentru asta, îmi doresc să avem sănătate în primul rând. Apoi, armonie și pace sufletească, ceea ce este foarte important. La final, să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară, de armonia culorilor și să avem putere să trecem peste toate greutățile ce apar pe parcurs. Să  rămânem și mai buni.

Superbe cuvinte. Acum trecem la niște superbe imagini cu tablourile dumneavoastră minunate.

GALERIE DE TABLOURI

Zăpadă pe geamul meu, zăpadă în tablou. Dar, va veni primăvara!
După o delicată introducere în atmosferă, cu trei peisaje superbe, trecem la bucuria inegalabilă a florilor divine
Se face lumină în sufletcu acest peisaj
Drumul prin pădure merge inainte. Este de fapt drumul pictorului nostru prin viță. Vedeți și dumneavvoastră, îl așteaptă un viitor luminos, va deveni cunoscut in Spania, dar și în România prin expozițiile pe care le va organiza. Agenția de Presa APCS va sprijini organizarea tuturor acestor demersuri artistice, Asta deoarece ANAMARIA ORDOG merită cu prisosință !

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s