Antologia Pictorilor: JOZSEF ORDOG ne invită în spațiul minunat dintre realitate și imaginație

Dacă priviți cerul din fotografie veți vedea un tablou cu frunze. Dacă priviți imprimeul hainei veți vedea un tablou abstract. Dacă privim bine opera artistului vom descoperi lucrări de valoare. (Notă: Explicațiile imaginilor aparțin redacției)

Zorii zilei de 16 martie 2022. Scriu aceste cuvinte în memoria unui mare poet, prieten și gazetar care saluta umanitatea în fiecare zi cu urarea unică de… ,,Buni zori!” Sperăm din inimă să fie buni, tot așa ca și în următoarea perioadă de timp.

În peste patru decenii de drumuri prin atelierele pictorilor, prin fața simezelor de la expoziții personale, ori colective, prin sălile galeriilor și tezaurele muzeelor am întâlnit mulți coloriști interesanți. Dar, de foarte puține ori, familii de pictori. Primul gând este spre familia Lazăr. Cu trei celebrii componenți. Iacob Lazăr, Rodica Lazăr și Ion Lazăr. Doar domnul Iacob mai trăiește, soția și fiul fiind într-o lume mai bună de mai mult timp. Al doilea gând este îndreptat spre o familie dragă de români din Spania. Este vorba despre doamna și domnul Ordog. Despre soție am avut privilegiul de a înșirui câteva cuvinte modeste cu puțin timp în urmă.

Astăzi avem marea bucurie de a străbate un tărâm mai puțin umblat de artiști, cel dintre realitate și imaginație. Cei mai mulți aleg fie o pictură realistă ce încearcă să aducă pe pânză ori carton tot ceea ce se află în fața ochilor, fie frânturi din imaginație.

Invitatul nostru special de astăzi, domnul Jozsef Ordog, este o ghid autorizat în spațiul delicat dintre realitate și imaginație. Veți găsi aici subiecte teribile, pe care Jozsef Ordog le redă cu mare atenție. Rezultatul ? Niște tablouri excelente care rămân mult timp în memoria admiratorilor armoniilor cromatice.

Dar, a venit momentul să îl cunoaștem.

-Vă rog să vă prezentați

-Mă numesc Jozsef Ordog, m-am născut în Comuna Aluniș. Județul Mureș anul 1962, pe data de 28.iulie. Pictez  din copilărie îmi place foarte mult natura cea ce îmi dă mii de posibilități și idei de creație încercând să-mi formez un stil între realitate și imaginație, mai mult peisaje în cuțit și șpaclu.

– Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?

-Anul 2021 pentru mine a fost un an greu din toate punctele de vedere, dar am reușit să trec peste ele. Momentan trăiesc în Spania cu familia temporar. După cum știți și soția pictează.

– Ce vă doriți pentru acest an, 2022 ?

-Pentru anul 2022 îmi doresc să-mi pot continua activitatea artistică, să am sănătatea și pacea sufleteasca necesară pentru a pregăti un material bun de o expoziție în România, cea ce nu este ușor în lumea aceasta ce înaintează spre globalism. Doresc să fim mai buni ca până acum, să ne bucuram de fiecare clipă din viața noastră, de armonia culorilor naturii de tot ce ne înconjoară și să fie pace pe pământ.

– Frumoase și adevărate cuvinte. Legat de expoziția din România, vă asigurăm de tot sprijinul organizatoric și de promovare prin intermediul Agenției APCS – Agenția de Presă Culturală și Sportivă.

Trecem la …

GALERIA DE ARTĂ

Lucrarea preferată de semnatarul articolului
Un drum de ape prin mijlocul naturii divine. Este drumul artistului nostru spre notorietate, spre o mai bună cunoaștere a operei sale de cei care admiră pictura de calitate.

În concluzie, felicitări din inimă și așteptăm expoziția cu mare nerăbdare. Până atunci, pace în continentul european, în lume, în sufletele noastre prea încercate în ultima perioadă de timp.

Un admirator, Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s