Antologia Pictorilor: MIHAELA NISTOR folosește, cu har, tehnici diverse pentru a ne oferi bucuria operei sale

Mihaela Nistor ne oferă de la început bucurii copleșitoare. Prin frumusețea și mireasma florilor, prin armonia ținutei vestimentare, dar mai ales prin lumina unui chip foarte expresiv. Prin priviri și surâsul care spune totul.

Am avut șansa să cunosc mulți artiști. Unii erau buni graficieni, alții lucrau mai bine tempera, ori paste. Alții foloseau cu multă îndemânare tehnicile mixte. Legat de tematică, o parte dintre ei se simțeau acasă în tablourile cu flori, alții treceau la portrete, alții la peisaje. Dar, iată, stimați cititori, eu am întâlnit un om special care utilizează, cu mult har, toate aceste posibilități.

Este vorba de distinsa artistă MIHAELA NISTOR. Creatoarea merge mai departe chiar, pune în valoare

combinații de culoare și colaj din hârtie, material textil, petale /frunze presate, pene… toate fiind adesea garnisite cu pigmenți metalici aurii ce conferă o strălucire unică tablourilor sale.

Cu alte cuvinte, o adevărată sărbătoare pentru ochi, apoi și pentru sufletele noastre zbuciumate de atâtea și atâtea crize și știri de multe ori lansate special pentru a speria și teroriza oamenii. De multe ori, doar pentru a fi manipulați mai ușor.

Vă așteaptă, dragi cititori, o lume minunată, deci să terminăm cu parte tristă a realității…

-Vă rugăm să vă prezentați

 –   Mă numesc Mihaela Nistor, sunt membră a Asociației Artiștilor Plastici București, din anul 2020, iar anul 2021, legat de artă, a însemnat pentru mine participarea la saloanele de sezon ale asociației, expoziții organizate online din motivul pandemiei, dar a însemnat și participarea la o expoziție pe simeze, organizată la Rădăuți și participarea la o expoziție online de icoane, organizată în preajma sărbătorilor de iarnă, de către Clubul Soroptimist International of Bucharest.

-Ce vă doriți pentru anul 2022?

 –   Pentru anul 2022 îmi doresc participarea la toate expozițiile asociației și nu numai, acest an aducându-mi până în prezent și participarea la expoziția online – schimb cultural Romania-Ecuador și participarea, în curand, între 1-10 aprilie, la expoziția ,,Homo Sum,, găzduită de Sala Dalles.

-Cum doriți să fie lumea în general?

  –  Mi-ar plăcea și mi-as dori ca lumea, în general, să devină mai umană, mai dreaptă, mai conștientă și mai atentă la valorile reale, la conținut si nu la ,,poleială,, acoperitoare, înșelătoare și îndoielnică.

    Îmi doresc revenirea, cât mai curând, la o atmosferă de liniște, pace, armonie, înțelegere între oameni și popoare, acolo unde există urâțenie, dezbinare, luptă, ambiție bolnavă de a asupri, cotropi, umili pe alții, revenirea cât mai curând la o stare de normalitate, senin pe cer și senin în privirile, în inimile și in viețile oamenilor.

-Ce reprezintă arta în general pentru dumneavoastră ?

    -Arta reprezintă o hrană a sufletului, o evadare din cotidianul adesea gri și prăfuit, într-un univers al visării, al formelor și culorilor infinite, într-o lume de poveste și sentimente nobile.

Avem nevoie să ne detașăm, prin arta, în toate formele ei, de partea ternă a vieții cotidiene, de mecanisme repetitive, de partea umbrită din interiorul nostru, de temeri, de tot ce este urât.

    Lucrările mele de grafică sunt 90% rodul imaginației mele și al universului meu interior, transpuse în forme și culori care mă definesc și mă întregesc.

În afară de lucrările imaginare, am în albumul ,,Imaginație și Creativitate,, și natură statică, peisaj, portret, abstract. Culorile utilizate sunt tempera și pastel pe carton și hârtie Canson, dar multe dintre lucrări au o tehnică mixtă: combinații de culoare și colaj din hârtie, material textil, petale /frunze presate, pene… toate fiind adesea garnisite cu doi pigmenți metalici aurii: oro chiaro și oro scuro, pigmenți care conferă lucrărilor strălucire. Aceste reflexe aurii din păcate nu sunt vizibile în poze decât foarte puțin sau deloc.

În continuare, doresc să vă prezint o parte din lucrările mele.

-Sigur, abia așteptăm. Foarte frumoase cuvintele dumneavoastră. Evident, tot așa ne așteptăm să fie și tablourile.

GALERIE DE ARTĂ

Se apropie sărbătorile de Paște. Dar, mai mult pentru marea importanță a lumii divine pentru fiecare om, inagurăm această selecție de lucrări cu trei dedicate temei prioritare a credinței…

Iisus mântuitorul
Maria cu pruncul
Ioan Botezătorul

Acum, vă invităm în altă lume …

Albastu 1
Albastru 2. Cei mai mari cromatologi ai lumii reuniți de institutul mondial de specialitate Pantone, din SUA, au stabilit ca cel mai fericit albastru să fie culoarea anului 2022 la nivel internațional. Invitata noastră îl folosește cu mare succes. NOTA : Explicațiile imaginilor aprțin redacției
Poftiți în vizită la familia de fluturi !
Armonii pe verticală. În dreapta jos o semnătură pe care o vom ține minte…
Cinci lucrări reprezentative
O invitație spre lumea creației abstracte
Minunat ! Simțiți mirosul florilor ?
Tabloul preferat al semnatarului acestor randuri
Să privim ochii !
O lucrare cu multiple semnificații. Eu subliniez doar una dintre ele. Zborul invitatei noastre spre notorietate…
Asta a fost pentru azi!

Concluzie ? Am întâlnit un artist cu foarte multe calități. În fața lui putem face un singur gest…

Sperăm să mai avem ocazia să vă aratam și alte tablouri minunate semnate inconfundabil M. Nistor.

Acum, semnez și eu rândurile mele modeste…

Un admirator, Aristotel Bunescu

Publicitate

Un gând despre „Antologia Pictorilor: MIHAELA NISTOR folosește, cu har, tehnici diverse pentru a ne oferi bucuria operei sale

  1. Va multumesc, domnule Aristotel Bunescu, pentru apreciere, pentru cuvintele frumoase si pentru priceperea si modul armonios in care ati imbinat si imbracat comentariile si imaginile in haina elegantei si metaforei. Semneaza: autoarea lucrarilor prezentate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s