
Stimați cititori, vă aducem astăzi în centrul atenției profilul unui artist aparte. Este vorba despre distinsa Doamnă Paula Zamfir Bilciu.
Încep aceste rânduri modeste cu o mărturisire. Sunt emoționat când scriu despre persoana și opera sa din mai multe motive.
Persoana sa îmi aduce aminte de spațiile de expunere pentru pictură din Parcul Herăstrău, din București. Întâmplător sau nu, chiar ieri am fost pe acolo. Natura se trezea la viață, palpita prin flori, parfum, ciripitul păsărilor. Dar sălile de expoziție de acolo nu s-au trezit. De ani de zile stau închise la decizia pe care nu vreau să o comentez aici, decizie adoptată de conducerea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București.
În al doilea rând, doamna Paula Zamfir Bilciu a expus pictura sa la Casa de cultură Geo Bogza din Câmpina. Păi Geo Bogza a fost vecinul meu la vârsta minunată a tinereții și mi-a oferit, cu autograf, din cărțile sale încântătoare. Apoi, la Câmpina am stat un an de zile 2018 pentru a respira aer curat și pentru un trai mai calm, în comparație cu cel dominat de agitația sterilă a bucureștenilor.
Cu acest mare bagaj de emoții, am pornit să îi privesc tablourile… Mie mi-au plăcut mult, o să vedeți și dumneavoastră o parte dintre ele, după un scurt dialog introductiv…
-Vă rugăm să vă prezentați…
Mă numesc Paula Zamfir, în pictură, am mai adăugat numelui meu și Bilciu, de la Bilciurești, este satul unde locuiesc. Îmi place să trăiesc la țară, îmi place viața la țară, mereu mi-a plăcut, încă de când eram copil. Acum, după pensionare, ne-am retras aici, să trăim în mijlocul naturii câte zile vom avea. Aici este magic, liniște, un loc unde pictura împreună cu natura sunt un balsam pentru suflet. Îmi doresc să fie sănătate pentru toată suflarea omenească, pace, liniște, să trăim frumos. PICTURA, natura și credința ne înfrumusețează viața și ne sunt sprijin.
-Ce ne puteți spune despre anul 2021 din punct de vedere artistic?
-Referitor la anul 2021 din punct de vedere artistic, îmbrățișând curentul expresionist am lucrat mai mult, mai intens, abordând teme inspirate din peisajul rural, din poezie lui Alecsandri, Coșbuc sau amintiri trăită cândva în Dobrogea la părinții mei. Am participat la o tabără de creație, împreună cu colegii din localitatea Câmpina unde am și expus la Casa de cultură Geo Bogza. Fiecare lucrare a mea nu o consider terminată niciodată. Cum spunea Leonardo da Vinci… ,, O lucrare nu e terminată niciodată”. Spun asta deoarece mereu îmi vine și revin asupra lucrărilor mele pentru o exprimare pe măsură a trăirilor interioare prin intermediul culorilor și desenului.
-Ce vă doriți pentru anul 2022?
-Aspirații pentru anul 2022 și mai departe, ar fi să urc încă o treaptă în exprimarea plastică și să am spații de expunere amenajate în marile parcuri bucureștene.
-Vă mulțumim frumos. Să vedem acum niște imagini…
GALERIE DE ARTĂ











În fața acestei picturi și acestei familii… mai este de făcut un gest ….

Sănătate tuturor, pe curând. Sperăm să mai vedem alte și alte tablouri ale invitatei noastre de astăzi.
Un admirator,
Aristotel Bunescu