Cu ANCA NISTOROIU despre pictura care curăță energetic pentru a obține armonia și bucuria

Distinsa Anca Nistoroiu cu cel mai fericit albastru din lume, culoarea mondială a anului 2022!

Motto ,, Pacea lumii vine din pacea interioară” Dalai Lama

După ani de zile de zbateri în pandemie, iată, de peste o lună de zile, Europa  și noi cunoaștem realitatea războiului. Cum putem oare să obținem pacea, înțelegerea, armonia între oameni?

Sunt multe căi, dar astăzi vă invit să medităm la una dintre ele, gândirea tibetană. Am ales un motto pentru acest subiect… ,, Pacea lumii vine din pacea interioară”.

Acum vine, stimați cititori, marea surpriză plăcută…

Putem să ne schimbăm interior prin pictură. Știu, este șocant. Dar este posibil. Invitata noastră de astăzi ne explică pe îndelete…

-Cu ce începem?

-Încă din anul 2009, când am stat în mănăstirea Alba a lui Tan Pai Rinpoche Katmandou, am început să fac obiecte de curățare energetică pentru a echilibra energia, pentru a ajunge să avem, să creăm, să trăim abundența, fericirea, armonia, înțelegerea, aprecierea recunoștința în toate domeniile vieții noastre. Pornind de la dorința mea de a crea o lume mai armonioasă, mai frumoasă și de a echilibra energia așa cum am văzut că fac tibetanii pentru a aduce în viața lor ceea ce susține realitatea noastră, realitatea planetei, realitatea tuturor ființelor simțitoare, am continuat prin a studia efectele culorilor și formelor în susținerea păcii interioare și eliberarea de războiul intern și extern .

În timp, am reușit să fiu mulțumită și de tablourile pe care reușeam să le creez pe metoda învățată în mănăstiri tibetane (în care important este să te centrezi, să te echilibrezi, să urmărești cum energia începe sa lucreze în favoarea ta pentru eliberarea de suferință, intenția, culoarea) timp de patru ani am început să fiu mulțumită de forme și din 2016 am început să expun tablourile în diferite expoziții.

Între timp, oameni sau obișnuit cu pictura care eliberează energia de suferință și au început să observe binefacerile acestor lucrări, dincolo de ceea ce am fost obișnuiți să vedem într-un  tablou și anume un obiect de o înfrumusețare. Acum, oamenii știu că tablourile mele curăță energia spațiului și dincolo de orice echilibrează și aduc armonie în viață.

-Cum a fost pentru dumneavoastră anul 2021?

-Anul 2021 a fost unul dintre anii care m-au  pus la foarte grea încercare, deoarece în noiembrie 2020 maestrul meu  Tanpai a murit, așa încât am început să lucrez doar singură, fără a avea susținerea și  ghidarea pe care alții ce o pot dărui .

Recunosc, artistic sunt mulți cei care mă susțin, dar energetic în acest moment mă susține o mare parte din cunoașterea primită între 2009 și 2014 când am fost la Dalai Lama.  Acum ce doresc să facă tablourile mele?

 În primul, rând să creeze împăcarea, pacea și să ne învețe pe fiecare dintre noi să aducem prin ceea ce facem un pic din expansiunea vieții prin anularea conflictul intern și extern cu care ne am obișnuit atât de mult. Anul acesta la fel ca și anul 2009 m-a pus la încercare și din această perspectivă am avut mult mai mult de meditat, respirat, simțit energia necesară pentru a transforma realitatea interioară și exterioară întruna a păcii, pentru a ridica vibrația tuturor ființelor simțitoare.

Printre tablourile pe care le am creat în ultimele patru luni sunt cele care au ca temă împăcarea în relații, înțelegerea în relații, ce putem face împreună cu ceilalți din iubire, unire în relații, iubirea în relații și cât de mult putem crearea împreună dincolo de ceea ce la un moment dat ne am obișnuit să trăim pentru a demonstra că realitățile celorlalți sunt cele corecte.

-Ce doriți pentru 2022?

-Printre vise pentru acest an am dorința de a continua taberele mele de pictură energetică unde fiecare dintre cei doritori să învețe cum să creeze obiecte, picturi care să îi susțină în manifestarea bucuriei, vieții în a trăi, ceea ce amplifică bucuria și a elibera supărarea și durerea.

Dincolo de cum ne- am obișnuit un tablou poate, dincolo de a înfrumuseța spațiu de a ne bucura, să creeze o altă realitate și să susțină bucuria în viața noastră, armonia in viața noastră, încrederea în viața noastră.

 Îmi  doresc să învăț și pe alții cum poate fi eliberată durerea din viață prin acțiunea tablourilor pe care le creează. Pentru mine, ca și artist îmi doresc să am cât mai multe expoziții și cât mai mulți clienți care să vadă transformările din viața lor odată ce aleg aceste tablouri .

Pentru noi ca artiști îmi doresc ca din ce în ce mai mulți colegi să învețe această tehnică și să creeze picturi care amplifică pacea, înțelegerea, schimbarea și se eliberează din spațiu karmei spre armonie .

Îmi doresc pentru fiecare ca cei din jurul nostru să dea mai multă importanța artei, frumosului și să aducă frumosul și artă în viață.

-Vă mulțumesc frumos…

După cum știți, o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Să trecem acum în imperiul vizual pentru a admira secvențe din viața invitatei noastre, dar și câteva din tablourile sale. Deci, poftiți la

GALERIA CU IMAGINI MEMORABILE

Preluând energie curată …
În regatul florilor
Regina florilor
Bucurie și pictură până la cer !
Cu diplomele meritate …
Cățelul se întreabă: – Pentru ce sunt oamenii aceștia așa bucuroși?.. El nu a aflat încă de pregătirea pictorilor în mijlocul naturii ..

Deslușind tainele armoniilor cromatice
Atmosfera de la focul de tabără nu se uită ușor…

Patru suflete care au cucerit lumea !
Ipostaze ale fericirii …

Concluzia ? Un artist valoros, o impresionantă lecție de pictură și viață, o ofertă generoasă pentru cei care doresc să găsească armonia…bucuria…

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s