Antologia Pictorilor: GEORGIANA PIRLOGEA continuă, cu succes, tradiția artistică a familiei

Un surâs luminos în plină primăvară – GEORGIANA PIRLOGEA

Motto: Dintre sute de catarge/ Care lasa malurile,/ Câte oare le vor sparge/ Vânturile, valurile? EMINESCU

Am început cu câteva versuri semnate de Mihai Eminescu deoarece artistul pe care îl aduc azi în centrul atenției are o afecțiune specială pentru acest poet.

Este vorba despre un pictor valoros, cu lucrări foarte interesante. După un scurt dialog, veți avea bucuria de a vedea câteva lucrări ale sale.

-Vă rog să vă prezentați

– M-am născut pe 31 august 1962 în București, sunt absolventă a Liceului Sanitar și a Școlii Postliceale Sanitare Fundeni, având competențe în specializările:  Laborator Clinic, Farmacie și Asistent Generalist. Pe de altă parte, am absolvit Școala de Artă din București, Secția Decorațiuni Interioare,  prof. Elena Diana Borundel în 2017, iar din aprilie 2021 sunt pensionară.

-Să fiți sănătoasă! Ce ne puteți spune de legătura cu arta? 

-De copil am fost atrasă către frumosul din artă, indiferent de formele lui : pictură, sculptură, lectură, muzică, cinematografia și oricum toate merg „mână în mână”, completându-se frumos una pe alta.

Acest dar l-am moștenit de la tatăl meu, care, folosindu-se de sudură și turnare în bronz, reușea să obțină fascinante obiecte decorative.

-Ce tehnici folosiți ?

Am părăsit tiparul clasic al pictorului, fiind preocupată de cercetarea și punerea în aplicație a numeroase tehnici, de cele mai multe ori combinate între ele, pictură și mozaic, pictura și vitraliu, folosirea culorilor de ceramică pe diverse suporturi, sticlă, pânză, papyrus, lemn.

-Lucrați pe dimensiuni mici, ori preferați pe cele mari ?

-Timpul, meticulozitatea în executare și de ce nu prețul destul de ridicat al articolelor de calitate folosite, m-au făcut să realizez tablouri de mici și medii dimensiuni, dar asta nu înseamnă că nu am și lucrări de mari dimensiuni.

Ca activitate artistica, menționez:

– peste 50 de expoziții colective, în țară, dar și în străinătate, cu Asociația Artiștilor Plastici, Liga Navală Marină, Cenaclul de Arte Plastice „Ion Țuculescu”, Arhiva de Arta, Elite Prof Art Gallery, expoziții organizate de Adina Titrea Moldova și Dan Tudor Truică,

– peste 15 expoziții personale, tablouri în colecții private atât în țară cât și în străinătate, numeroase premii dintre care mă mândresc cu cel oferit de Ordinul Asistenților Medicali într-un cadru de poveste, Muzeul National de Artă, Sala Auditorium, pentru merite artistice deosebite aduse artei contemporane.

Pritorități? Ajut familia, susțin prietenii și animăluțele!

Mulțumiri, Georgiana Pirlogea

-Și noi mulțumim frumos!

GALERIE DE ARTĂ

Pentru început, două lucrări făcute de tatăl artistei noastre

Trecem la altă generație artistică ….

Cu gândul la apropiata sărbătoare a Paștelui
Imagine din laboratorul creației …
Vă mai aștept în universul meu artistic !

Concluzia ? Un om care a lucrat în cel mai nobil domeniu, acela de a micșora și elimina suferințele trupești ale oamenilor, are acum cea mai frumoasă preocupare. Are mare atenție la sufletul nostru căruia îi oferă superbe tablouri. Un artist adevărat care continuă cu mare succes o superbă tradiție de familie. Felicitări !

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s