Antologia Creatorilor/ DANIELA ROMAN: Aș dori o artă a picturii care să atingă corzile sufletului

Distinsa doamnă Daniela Roman

Stimați cititori, doamnelor și domnilor,

Este o mare bucurie pentru mine să vă pot aduce în centrul atenției figura unui pictor special, a unui Om aparte. Este vorba despre distinsa doamnă Daniela Roman. Este omul care are șansa unei istorii impresionante cu viața pe care o trăiește în mijlocul operelor de artă. Mai mult fata sa este la rândul său un om dedicat artelor vizuale. Cu alte cuvinte o familie consacrată armoniilor de tot felul.

-Vă rugăm să vă prezentați

-Eu sunt Daniela Roman, absolventă a Facultății de Arhitectura, Urbanistică și Design, secția restaurare – conservare. Am lucrat mulți ani în branșa restaurării de obiecte textile și am impulsionat activitatea de conservare a obiectelor de patrimoniu din cadrul Muzeului de Istorie București.

Am descoperit în Facultate ca în cadrul orelor de pictură, reușeam să mă descurc coloristic, cu multa pricepere și aplicam cu iscusință o îmbinare de culori calde cu tonuri aprinse, îndrăznețe, echilibrând lumina și umbrele ca într-o mângâiere de catifea cu irizații vibrante de alb-negru.

Profesorul meu de pictură, pictor consacrat, m-a lăudat în sensul acesta, lucru care m-a bucurat și m-a făcut să sper că voi picta în viitorul apropiat mai cu sârg. Dar, cum se întâmplă în viață, planurile s-au oprit și cu mult mai târziu, devenind mamă,  am redescoperit cu drag pictura privind cu drag la copilul meu înzestrat cu un mare talent și care mi-a stimulat dorința și dragul de a picta și eu mai departe.

De atunci, am făcut multe lucrări cu teme diverse ca peisaje, flori, portrete, marine..am lucrat în tehnici diferite ulei, acryl, acuarele. Chiar dacă nu stăpâneam perfect portretistica, în felul meu am simțit nevoia să merg în stilul meu pe aceasta categorie de pictură. Chiar mă bucură cum simt misterios unde si cum să încadrez înfățișarea ochilor, tușele de culoare pentru redarea volumelor, contopirea sprâncenelor cu ochii plini de spirit adumbriți de gene…

 -Superb spus. Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?

 -Anul 2021 când m-a afectat această maladie covidiană și m-a făcut s-ă privesc cu nerăbdare și pasional ideea de reîntoarcere la șevalet. Mă urmăream cu ce pasiune mă manifestam pictând. O frenezie și o aplecare spre această pasiune mă încântă și mă făcea să mă bucur de propria-mi creativitate și dezvoltarea-mi personală. Am făcut picturi numeroase și frumos întocmite cu tematică cu care am participat la expoziții organizate de Arhiva de Artă pentru Crucea Roșie.

– Cum a început și cum doriți să fie 2022 ?

– Anul 2022 va fi ca o simțire și o presiune artistică extraordinară datorate războiului  pe care sper să-l vedem încheiat..și sper ca minunata emulație plină de iubire pentru culoare, să o descarc în arta picturii cu pricepere și inimă. Pentru că un artist se pliază pe trăirile care apar și datorită evenimentelor care înconjoară mapamondul. Poate să cuprindă în suflet și tristețea și bucuria și serpentinele vieții mai bune sau mai apăsătoare.

– Cum vreți să fie lumea în viitor?

-Vreau să întâlnesc doar oamenii buni din Univers cu care să interacționez la diferitele expoziții la care mă vad participantă.

Aș dori o artă a picturii care să atingă corzile sufletului. Să atragă emoția vizitatorilor în matca bună a creativității de calitate.

Lumea să dăruiască aprecieri fără să fie rușinată și să fie încurajatoare. Să existe o solidaritate și o înțelegere a inimii sensibile a creatorului în artă. Nu oricine este dăruit cu talent.

-Evident. Să știți că arta dumneavoastră ne atinge serios corzile sufletului. Să trecem acum în …

GALERIA DE ARTĂ

Pentru început, un tablou care ne pregătește psihologic pentru atmosfera sărbătorilor de Paște
O imagine de vis. În dreapta jos două inițiale DR care le vom mai vedea. Dar și anul 2022, adică o lucrare recentă. Felicitări ! Notă. Explicațiile de la imagini aparțin redacției
Să ne bucurăm !
Un cer albastru, adică este chiar culoarea anului 2022 stabilită ce cei mai renumiți cromatologi ai lumii la inițiativa periodică a Institutului american Pantone. În partea de jos a lucrării revin culoarea albastru, dar și inițialele DR
Vis pe verticală
O privire pătrunzătoare, o privire gânditoare…
Primăvară dezlănțuită
Casa amintirilor
O marină superbă
Una peste alta, drumul – ilustrat și in acest tablou – este evident pentru invitata noastră . El duce spre notorietate, spre primirea cu satisfacție a lucrărilor sale de către toți admiratorii armoniilor cromatice. Un drum pe care merge acum și fata doamnei Daniela Roman
Mulțumim frumos pentru tot.

Concluzia ?

Avem în invitata noastră un artist adevărat, un creator de valoare! Sperăm să avem ocazia de a mai vedea în viitorul apropiat și alte lucări ale sale Semnează un admirator fidel,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s