Antologia Pictorilor /Lupulescu Anamaria-Crisanda (MINA)

MINA

Invitata noastră de astăzi are un pseudonim artistic – MINA. În viziunea mea, cele patru inițiale vin de la cuvintele miracol, inimă, nemuritor și armonie.

Acum mă explic în fața onorabililor cititori.              

Miracolul constă în faptul că a reușit să facă față cu mare succes pe trei planuri: familie, activitate profesională în domeniul dreptului și imensa sa pasiune pentru lumea fantastică a culorilor.

Inima este simbolul iubirii cu care face totul, asta și explică succesul său deplin pe toate cele trei planuri amintite mai sus.

Fructul iubirii. Observați inima? Tablou de Lupulescu Anamaria-Crisanda (MINA)

Nemurirea este legată de prezența permanentă a lui Dumnezeu ca principală realitate la care MINA se raportează mereu și la care trebuie să ne raportăm noi toți.   

Armonia vine de la armonia vieții sale în general și armonia cromatică a lucrărilor sale, în particular.

Vă invităm să cunoașteți un profil uman impresionant prin tot ce a făcut, face și în mod sigur ce va face în viitor.

Distina Doamna Lupulescu Anamaria – Crisanda (având pseudonimul artistic MINA) s-a născut în anul 1971, este căsătorită și are doi copii. A absolvit Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept (Ştiinţe Juridice) și ulterior un masterat de drept financiar și bancar precum și numeroase cursuri de perfecționare și specializare în domeniul juridic. Și-a desfășurat activitatea ca jurist, șef serviciu și respectiv ca director al compartimentelor juridice și de postprivatizare din cadrul unor importante instituții guvernamentale: Fondul Proprietăţii de Stat, Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – O.P.S.P.I. A deținut de asemenea și alte funcții și calități, printre care cea de preşedinte al comisiei de soluţionare a contestaţiilor la licitaţiile pentru vânzarea de acţiuni organizate de FPS, membru în comisia pentru elaborarea actelor normative din cadrul AVAS, membru în peste 100 de comisii de privatizare etc…. În prezent își desfășoară activitatea în mediul privat ca avocat, mediator și manager de proiect.

Activitatea sa artistică a fost remarcată și semnalată în cartea “Personalități române și faptele lor, 1950-2010” (lucrare editată la inițiativa Academiei Oamenilor de Știință din România cu aprecierile Academiei Române), în revista de cultură „Dacia Nemuritoare”, precum și în diverse cataloage și prezentări ale expozițiilor la care a participat.

Acum urmează un scurt dialog introductiv.

-Pentru început, vă rog să vă prezentați

-Buna ziua. Numele meu este Lupulescu Anamaria-Crisanda (MINA), am o profesie juridică care îmi aduce multe satisfacții, sunt căsătorită și am doi copii. De peste 20 de ani locuiesc în București, dar am copilărit in zona Câmpulung Musceului și în Ploiești de unde sunt părinții mei. În ceea ce privește activitatea mea în domeniul artelor vizuale pot afirma că desenez și pictez din copilărie, că am visat la o carieră în domeniul artelor vizuale încă de pe atunci, dar că îmi iubesc și îmi respect în egală măsură și profesia juridică. Timp de 4 ani am urmat cursuri de pictură și desen cu doamna Delia Calinescu (Zoița), un artist vizual de o eleganță deosebită și un foarte bun și nonconformist pedagog.

Din 2014 sunt Consilier pentru dezvoltare personală – Consiliere prin arta și tot de atunci sunt formator autorizat de către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și de către Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, având deci posibilitatea să predau mai departe cunoștințele dobândite în pictură și în arta decorativă.

Am început să expun în anul 2013 și de atunci am participat la peste 45 de expoziții naționale și internaționale. Fiecare dintre acestea a lăsat o amprentă semnificativă asupra mea și m-a impulsionat să merg mai departe și în acest domeniu.

-Cum a fost anul 2021 legat de arta dumneavoastră?

-Ca pentru majoritatea artiștilor, pandemia a reprezentat o perioadă de regăsire, de reculegere, de liniștire și de așezare a propriilor gânduri și de schițare a unor noi obiective și planuri pentru viitor. Anul 2021 mi-a oferit răgazul și energia necesare pentru a mă documenta și mi-a dat prilejul să-mi satisfac curiozitatea și să abordez noi tehnici de exprimare artistică, atât în pictură cât și în arta decorativă.

De asemena în anul 2021 am avut oportunitatea să particip la 6 importante expoziții naționale: “Salonul de primăvară – 2021”, “Lumea florilor” și “Pensule pe portativ”, organizate prin grija Asociației Artiștilor Plastici București, “Romania interbelică” organizată de Teatrul Godot și de Arhiva de Arta reprezentată de doamna Ingrid Lalique, “Artă și Tradiție” organizată de Muzeul Național al Țăranului Român și de Arhiva de Artă – expoziție caritabilă în beneficiul Societății de Cruce Roșie din România aflată sub Înaltul Patronaj al MS Margareta și “Tablouri cu suflet”- o alta expoziție caritabilă organizată la ParlamentulRomâniei de Arhiva de Artă și de Kinetobebe.

Tot în anul 2021 am participat la expoziția internațională “Interferențe Balcanice” de la Muzeul Național al Țăranului Român și am continuat colaborarea începută în 2020 laproiectul Be**pART la care am participat cu 30 de lucrări (miniaturi) prezentate sub denumirea generică de “Fereastra spre libertate/Window to freedom” (proiectul Be**pART reprezintă cea mai mare expoziție internațională de artă plastică contemporană din lume, înregistrată în Guiness Book, organizată de Atelier Montez Roma, Italia).

–     Impresionant. Felicitări. Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?

-Anul 2022 îmi doresc să fie un an al păcii și al concilierii pe toate planurile, un an în care să redescoperim bucuria de a trăi simplu și frumos și de a aprecia fiecare clipă. Sper să ne regăsim bunătatea și adevăratele valori – iubirea de Dumnezeu, de patrie și de familie. Din punct de vedere artistic, îmi doresc să pot finaliza măcar o parte dintre lucrările schițateîn 2021 și să le pot expune până la sfârșitul acestui an. Am participat deja, la începutul anului, la o expoziție internațională deosebit de interesantă – “Exposicion Virtual International – Dos mundos”, parte dintr-un schimb cultural între România și Ecuador.

Expoziția a fost organizată prin grija Casei de cultură Ecuatoriana Benjamin Carrion Nucleo Cotopaxi în colaborare cu doamna Irinel Daniela Iacob pentru partea româna. De asemenea, zilele acestea una dintre lucrările mele poate fi văzută în cadrul expoziției “Treziri”, organizată de Asociația Artiștilor Plastici București la Teatrul Național București I.L.Caragiale (TNB). Îmi propun să creez și să expun în continuare, cel puțin la fel de mult ca în anii trecuți.

-Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei în general?

-Mi-aș dori o promovare mai intensă a artei și a artiștilor români, inclusiv pe plan internațional, prin mediatizarea mai amplă a evenimentelor și a proiectelor din domeniulartelor vizuale și prin încurajarea și facilitarea participării la acestea. Ar fi minunat dacă artiștii români ar forma o comunitate deschisă în cadrul căreia să facă schimb liber de idei și să se sprijine reciproc. Sunt convinsă ca aceasta ar fi în interesul tuturor și în principal al artei românești.

-Vă mulțumesc mult pentru tot.

Să invităm onorabilii cititori să viziteze

GALERIA DE ARTĂ

Deoarece ne spunem în aceste zile ,,Hristos a înviat!,, vom începe cu lucrări dedicate lumii divine

Maica Domnului indurerata
Sensul vietii
Particula lumii – Iisus

Prin ultima lucrare prezentată trecem în universul infinitului albastru. De peste două decenii, cei mai renumiți cromatologi din lume sunt reuniți de Insitutul american PANTONE pentru a stabili culoarea dominantă a anului. În 2022 a fost ales ,, cel mai fericit albastru,, pentru creația vestimentară, pentru automobile, iahturi ori avioane particulare. Fiecare cu problemele lui. Nu poți zbura, dacă vrei să mergi în ton cu moda, cu un avionul personal în culoarea de anul trecut. Nu se face așa ceva! Mai glumim și noi.

La rândul lor pictorii țin cont de asta. Inclusiv invitata noastră de astăzi. Iată numai câteva dovezi relevante:

Pe deal
Dincolo de sat
Țărm stâncos
Țărm stâncos 2
Flori risipite
Primăvară urbană
Flori pictate într-o zi de vară ploioasă

Etc, etc, etc.

Trecem acum la un alt registru. Arta decorativă. Și aici MINA face o adevărată demonstrație de virtuozitate…Începem tot cu albastru să fim în ton cu culoare anului …

Artă decorativă – Scaun pictat.
Arta decorativa – Ulcior pictat
Artă decorativă – pahare pictate

Ne întoarcem la tablourile de valoare indiscutabilă

Băiatul cu pălărie
Vise în baston
Acrobații
Caii de pe pereții tăi

Am început cu lumea divină, termină tot cu ea…

Fereastră spre libertate

Concluzia?

Distinsa Doamnă Lupulescu Anamaria-Crisanda (MINA) face parte din categoria specială a oamenilor care indiferent ce încep duc la bun sfârșit orice demers, orice proiect, orice dimensiune a vieții sale.

Azi am privit câteva lucrări de pictură. Sperăm ca în viitor să mai avem ocazia să aflăm noutăți din universul său, să mai vedem alte și alte tablouri ce rămân pentru mult timp în memorie prin farmecul lor aparte. Mulțumim frumos!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s