ELISABETA RADU: ,,Vreau ca picturile mele să aducă în sufletul privitorului căldură, lumină, armonie”

Iar distinsa doamnă artistă Elisabeta Radu a reușit să aducă în sufletele noastre nu numai căldură, lumină și armonie. A reușit mai mult. Ne-a introdus într-o lume a bucuriei depline. Asta simte un om în fața lucrărilor sale.

M-am întrebat mereu de unde vine atâta vitalitate, prospețime coloristică și tematică? Răspunsul a venit simplu, din adevăratul colț de Rai în care trăiește. Grădina și livada pe care le are la casa de la țară sunt cele două motoare ale creației sale.

  Iată un dialog cu doamna Elisabeta Radu

– Cum a fost anul 2021?

-2021 a fost un an cu multe probleme , pandemie, restrictii, sanatate. A fost un an bun pentru ca am stat foarte mult la casa de la tara, in gradina si livada noastra. Am citit si foarte mult, in ciuda pandemiei  au aparut foarte multe carti bune. Cursurile scolii de arte s-au tinut on line, se poate spune ca am invatat si asa.  Acasa, in izolare, am putut lucra foarte  mult. Am incercat sa abordez subiecte noi, sa ma perfectionez . Am participat la expozitiile, on line, simeze,  organizate de AAPB (din care  fac si eu parte) in diverse locatii precum Cercul Militar Bucuresti, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Uzinexport, Pache Bistro, etc.

– Cum este anul 2022?

-Anul 2022 l – am asteptat cu multa speranta . A venit cu schimbare in bine cu o revenire treptata spre viata  normala. Ne am reantalnit rudele, colegii, prietenii. Anul acesta termin cursurile scolii de arte din Bucuresti sectia pictura, clasa prof Iuliana Lucan. Sper ca in lucrarile mele de acum, sa se vada un progres, o schimbare ,  o abordare de subiecte noi.  Am pictat mai mult in ulei si pe suprafete mai mari, dar iubesc in continuare si acuarela  si acrilicul. Studiez, mai nou,  d p de v tehnic si artistic,  ,,zugravirea”  icoanelor.

Am participat la expozitiile organizate de AAPB, on line si simeze. Au fost foarte multe, foarte bine organizate si cu aceasta ocazie multumesc asociatiei.

Si locatiile au fost deosebite : Dalles, Teatrul National Bucuresti, etc.

Vreau, imi doresc ca picturile mele sa aduca in sufletul privitorului caldura, lumina, armonie.

-Mulțumim frumos. Poftiți acum, onorabili cititori la …

GALERIA CU TABLOURI MEMORABILE

În timp ce scriu a apărut soarele la fereastra mea. Soare este și în suflet după ce am văsut aceste lucrări deosebite. Pictorița noastră dă dovadă de un mare talent, de o determinare exemplară în a se perfecționa permanent.

Eu m-am bucurat să îi văd lucrările în expoziții, onorabilii cititori se bucură acum de picturile incluse în acest articol. El se termină cu un buchet de flori unde sunt adunate toate felicitările venite din inimă!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s