MIHAELA NISTOR – revelația primăverii artistice 2022

Unul dintre pictorii speciali din cadrul Asociației Artiștilor Plastici București este MIHAELA NISTOR.

Succesul aparte de care s-au bucurat lucrările sale, inclusiv cele prezentate în interviul publicat cu puțin timp în urmă, ori cele care participă la expoziții de grup, m-a determinat să revin în universul său și să îi propun un nou dialog.

Și de data aceasta, MIHAELA NISTOR a răspuns cu amabilitate.

-Mă bucur să fiu din nou subiectul interviului dv și dau curs invitatiei de a raspunde intrebarilor adresate.

      – Ce  pictori români vă plac?

      -In afara de admiratia pe care o am pentru titanii picturii românesti Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Aman, Gheorghe Petrascu, printre pictorii romani care imi plac se mai numara Bradut Covaliu, Sabin Balasa, Viorel Grimalschi, Petre Chirea, David Croitor, Maria Jarda, Gabriela Calinoiu, Mariana Baitelu.

      – Dar dintre coloriștii străini ?

      -Dintre pictorii straini as enumera impresionistii Claude Monet, Claude Debussy, Paul Cezane, Edgar Degas, pictorul impresionist contemporan Leonid Afremov, pictorul contemporan Eugen Lushpin, celebrul Hokusai, pictorul britanic Richard Macneil, Charles White cu ale sale peisaje feerice, Thomas Kinkade, Donald Zolan – numit si pictorul copiilor

– Ce rol au muzeele, galeriile, expozițiile și albumele de artă în evoluția dumneavoastră?

–     Muzeele, expozitiile, galeriile si albumele de arta au avut un rol substantial in educarea simtului meu estetic si artistic, vizitele in galeriile de arta si expozitii, in magazinele de fond plastic, mi-au bucurat si incantat ochii si sufletul inca din copilarie si adolescenta.

– Dacă un copil are înclinații spre pictură, el trebuie orientat în acest domeniu, ori e bine ca părinții să încerce și alte direcții?

–     Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi parintilor care au copii cu inclinatii artistice sau catre alte domenii, eu neavand copii, insa, dupa parerea mea, parintii ar trebui sa fie foarte atenti si sa observe inca din frageda copilarie inclinatiile, pornirile pe care le are copilul, catre ce anume sunt aceste inclinatii, sa incerce sa conduca copilul catre fagasul catre care el are aplecare si dorinta, sa il inscrie la diverse cursuri pentru a-i testa aptitudinile si sa ii urmareasca activitatea. Parintii sigur ca trebuie sa le dea sfaturi copiilor, insa in final ar trebui sa ii lase pe ei sa aleaga, sa nu le impuna sa urmeze un anumit drum daca copii isi arata dorinta si disponibilitatea de a urma un alt fagas decat isi doresc parintii. Din conflictul de idei, din ambitie, poate din dorinta de a-si vedea copilul realizat pe viitor, in pofida dorintei copilului, se poate naste multa tristete si nefericire.

– Ce vă doriți pentru 2022?

–     Pentru anul 2022 imi doresc in primul rand sa fiu sanatoasa, eu si familia mea, sa am ocazia sa particip la cat mai multe expozitii, mi-as dori sa am mai mult timp sa desenez si sa pictez, timpul fiind acel ceva subtil si efemer pe care nu il putem prinde niciodata si care ne scapa mereu printre degete.

– Dar pe plan internațional?

–  Pe plan mondial, îmi doresc reinstaurarea păcii, încetarea acestui război  nimicitor care a provocat și provoacă în continuare atâta suferință, frica, traume fizice și psihice, durere fizica și sufleteasca , moarte ! Doresc ca toți cei asupriți, suferinzi, fără speranța, sa poată zâmbi din nou, sa fie liberi sa își trăiască viata din nou în liniște și pace, cu demnitate, cu sufletul eliberat de povara asupririi și umilintei.

– Ce vă doriți pentru viitor?

–     Pentru anii urmatori imi doresc, in afara de participarea la expozitiile de grup, si o expozitie personala si bineinteles… sanatate,… timp sa pot lucra mai mult , mereu senin in suflet si in privire.

– Cei care vă admiră, unde mai pot vedea lucrările pe care le semnați?

-In afara de postarile de pe internet, cei care doresc sa vada lucrarile mele, le pot vedea in expozitiile organizate de AAPB si nu numai, acum, de exemplu, acum pana pe 30 mai am doua lucrari in expozitia Chipurile Dunarii, desfasurata la Giurgiu pe simezele Ateneului Nicolae Balanescu, Centrul Cultural Ion Vinea si Teatrul Tudor Vianu  iar  pana duminica 15 mai inclusiv, am expusa lucrarea ,,Mladieri,, – tempera si aplicatii de pene, la expozitia numita simbolic ,,Treziri,, de la sala Media a TNB.

-Unde a ajuns cel mai departe un tablou al dumneavoastră ?

–     Din cate stiu, cel mai departe o lucrare a mea a ajuns in Canada

– Vă mulțumim frumos!

– Eu va multumesc pentru invitatia dv si va rog sa alegeti dv alte lucrari decat cele care au facut subiectul primului interviu, din cele 4 emailuri cu lucrari pe care vi le-am trimis initial.

      Acum vă invităm în

GAGERIA DE ARTĂ

1. Simfonie oin rosu și verde.  2. Polen , 3. Natura statica cu flori și portocale, 4.Albastru celest, 5.Copac sub curcubeu. , 6.Roua , 7

 Armonii florale,  8. Constelații,  9. Natura statica cu vitraliu, 10. Pasari,  11. Amurg violet, 12. Fluturii dragostei

Simfonie in rosu și verde.

Polen

Natura statica cu flori si portocale

Albastru celest

Copac sub curcubeu

Roua

Armonii florale

Constalații

Natură statică și vitraliu

Păsări

Amurg violet

Fluturii dragostei

Minunat! Felicitări! Ce frumos! Acestea sunt cele trei reacții firești pe care le are un om care iubiește armoniile cromatice. MIHAELA NISTOR face o nouă demonstrație a talentului său aparte.

Din toată inima sănătate artistei, dar și onorabililor cititori!

La final, mai privim imaginea artistei și îi mulțumim frumos pentru tot!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s