
Onorabililor cititori, distinse doamne și domnișoare, stimați domni și cavaleri.
Voi începe cu o explozie! Să mă iertați, nu vreau să vă reintroduc în tematica unui conflict armat, după tot ce se întâmplă în Europa. Este vorba de o explozie de bucurie, chiar entuziasm provocată de întâlnirea cu un artist adevărat. Sunt impresionat nu numai de valoarea lucrărilor în sine, dar mai mult, de viteza cu care invitatul nostru de astăzi, distinsa PAULA MARIANA FLOREA, a parcurs primele etape introductive în lumea minunată a armoniilor cromatice.
-Vă rugăm să vă prezentați.
-Numele meu este Florea Paula Mariana. M-am născut și locuiesc în Craiova. Totul a început în toamna anului 2019. Îmi explodase o sticla de Sangria pe un perete și am avut ideea de a încerca să acopăr picăturile vinului pictând un copac. Mi-a plăcut cum a ieșit și m-am gândit ca pot face același lucru și la birou.
În iarna aceluiași an, o prietenă și-a deschis un restaurant cu specific grecesc și m-a rugat să-i decorez restaurantul. Așa am început și de atunci lucrez mereu la idei noi, vizualizez înainte ce vreau sa fac, dar pe tot parcursul lucrărilor, improvizez.
-Foarte interesant. Înseamnă că eu cu numele meu grecesc, Aristotel, chiar mă potrivesc acestui debut …exploziv.
-Da. Îmi place foarte mult să pictez cu degetele. Folosesc acrilice, dar și ulei, pastă de structură, foiță de aur vernisată, porțelanul rece, pietre, etc. Când îmi privesc lucrările, am impresia că ele niciodată nu sunt finalizate și de fiecare dată mai adaug câte un mic detaliu. Nu-mi place să dau nume lucrărilor mele! Îmi place să cred că atunci când cineva îmi privește tabloul, ochii să-i fie absorbiți de imagine, nu de numele lucrării, să interpreteze ce simte cu propria sa viziune. Cred ca în arta există acea comunicare directă de la un suflet la altul. Prin simplitatea lor, încerc să exprim tot ce am strâns în suflet de-a lungul anilor și de aceea cred că fiecare lucrare poate influența în mod diferit pe fiecare privitor în parte.
Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?
– Cum a fost anul 2021?! Îi sunt recunoscătoare acestui an pentru că am rămas sănătoasă. De asemenea a fost un an în care am avut timp pentru a crea, pentru a învăța. Am terminat Desing interior la clasa Ilenei Răducanu. Deși pandemia a pus la pământ cultura și arta și ne-a forțat să trăim o realitate virtuală, pentru mine 2021 a fost anul în care mi-a dat curajul de a-mi expune lucrările prietenilor din aceasta lume ( Facebook, Paula Art) și practic fiecare prieten interesat s-a bucurat de arta. Cred că in acești ani pandemici, arta a devenit accesibilă tuturor.
Rămânând în perimetrul întrebărilor dumneavoastră, mărturisesc că acești ani pentru mine au însemnat evoluție. Iubesc ceea ce fac, exprim tot ce am stras în suflet de-a lungul vieții, fac totul cu pasiune și pictez cu sufletul, citesc, învăț și pe zi ce trece observ în lucrările mele, progres. Reacțiile care le surprind în privirea iubitorilor de artă atunci când particip la expoziții, evenimente, vernisaje, îmi încarcă sufletul. Faptul că lucrările mele v-au atras atenția, nu va pot exprima în cuvinte ce înseamnă pentru mine. Mă simt onorată și totodată copleșită de reacția dvs. Domnule Bunescu și vă mulțumesc!
– Ce vă doriți pentru 2022? Ce vă doriți pentru anii următori?
-În 2022 , ca orice artist îmi doresc timpul necesar pentru a-mi pune în practica ideile, un spațiu în care să mă pot “juca” în liniște, imaginație, și nu în ultimul rând cât mai multe evenimente la care să particip. Îmi doresc să cunosc iubitori de arta, atât pe cei ce practică și de la care pot învăța, cât și pe cei ce ne privesc lucrările. Arta pentru mine nu mai are granițe!
– Mulțumim frumos. Să ne bucurăm acum cu niște fotografii. Cu lucrări pe care le semnați, cu dumneavoastră în diverse ipostaze culturale.
Poftiți deci în …
GALERIA CU IMAGINI



















Concluzia?
După ce am văzut niște filmări cu restaurantul decorat de invitata noastră, după ce am citit cuvinte bine găsite care exprimă adevărul în răspunsurile sale, după ce am văzut imagini cu tablouri și de la expoziții, putem să afirmăm următoarele. Ne aflăm în fața unui artist cu mare talent, cu forță de a exprima toată bucuria trăită în interiorul său, stare sufletească ce ajunge ușor la noi.
O felicităm pe artistă din toată inima! Sperăm ca în viitorul apropiat să aflăm noi detalii din universul său artistic, să vedem noi și noi imagini cu tablouri care rămân pentru mult timp în memoria noastră.
Aristotel Bunescu