Antologia creatorilor: DOINA MUNTEANU, artistul cu mai multe fețe de diamant strălucitor

Doina Munteanu

Am avut posibilitatea să cunosc mulți artiști, pe drumurile mele gazetărești, ori în calitate de iubitor al armoniilor cromatice. Mai mari sau mai mici, aflați în etapele entuziaste de formare, ori deja consacrați.

Foarte rar, am avut bucuria să mă intersectez cu oameni care au avut performanțe în mai multe domenii artistice. Unul dintre ei este distinsa doamnă DOINA MUNTEANU, membru UAPR Bacău…Pictură pe pânză, carton. Dar și bijuterii superbe, apoi incredibile picturi pe stică.

-Vă rugăm să vă prezentați

-Numele meu este Munteanu Doina.  M-am născut in zona Moinestiului,  renumita pentru petrol și padurile frumoase. De aici vine dragostea mea pentru natura care mi se părea  imensa, fermecătoare și mereu surprinzătoare. De mica ma trezeam făcând desene cu copaci si case apoi am început sa pictez păduri , pajisti, tot felul de plante și  vaze cu multe flori. Am vrut sa dobandesc cunostinte cât mai multe în acest sens asa ca am  făcut Școala Populară de Arta din Bacau apoi Universitatea de Arte G.Enescu Iași . M-au inspirat  de-a lungul anilor  mari pictori ca Picasso,  Kandinscki, Monet, Matisse, Van Gogh si altii dar in aceeasi masura si pictorii romani precum Andreescu, Grigorescu, Aman, Palady, Ciucurencu,  Almasan iar lista este mult mai lunga. În Bacău,  la filiala UAPR din care fac parte, am avut plăcerea sa întâlnesc un colectiv de pictori foarte  dedicati menirii lor, care mi-au insuflat o puternica dorinta de a da tot ce este mai bun din mine. In timp , am avut expoziții personale dar am participat si în fiecare an cu lucrari la expozițiile și saloanele de arta din tara și din străinătate. Pictura pentru mine este bucuria de a explora prin culoare si forma frumusețile naturii și tot ce ma inconjoara dar este si locul de refugiu în lumea mea interioara. Cel puțin în  anul 2021 care a fost un an închis, anul în care m- am simtit izolata de toate, m-am retras înlăuntrul meu unde am descoperit puterea și dorinta de a continua, culorile prinzand forma prin dansul pensulelor parca vrăjite.  M-au ajutat mult plantele și florile din casa cărora ma confesam si care îmi insuflau o adiere proaspata de speranta, visare și inspiratie. Asa ca mi-am ocupat timpul in fata sevaletului, am facut pictura pe sticla, tablouri cu muschi si licheni stabilizati dar si bijuterii. Anul 2022 a început bine, cu mai multa dorinta de a crea. Secretul este întoarcerea la natura și incet, incet la normalitate.  De ceva timp îmi doresc sa fac o noua expoziție  și de aceea tot pun deoparte lucrari pana ce totul va fi gata. Mereu am considerat ca pictura, este darul pretios pe care mi l-a facut Dumnezeu, este oaza de verdeață care îmi da viata.

– Vă felicit. Foarte frumos spus, acum să vedem câteva dintre tablourile dumneavoastră valoaroase.

Poftiți deci în

GALERIA DE ARTĂ

Am văzut tablouri de valoare, dar și imagini de la vernisaje.

Este doar o parte acreației invitatei noastre. Un artist polivalent cu mai multe fețe de diamant strălucitor…

Felicitări! În zilele următoare, noi aspecte din creația sa, alte fațete de diamant stărlucitor.

Mumlumim frumos doamnei

Dina Munteanu.

Semnează Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s