MARIA BAVALETA NE OFERĂ NOI TABLOURI DE VALOARE. MULȚUMIM FRUMOS!

Zori de zi în 21 mai 2022. La radio se anunță că începe programul Litoralul pentru toți, adică să meargă tot românul prețurile fiind mai mici cu 70 la sută. Dar, până la mare, eu am de făcut o alta călătorie fantastică. În universul artistic al distinsei doamne Maria Bavaleta. Am revenit cu noi întrebări la invitata noastră specială de ază pentru a afla noi detalii din viața sa, pentru a vedea alte și alte tablouri de valoare incontestabilă.

-Care sunt pictorii români care vă plac mai mult ? Dar dintre coloriștii străini, de care vă simțiți mai aproape ?

-Sunt foarte mulți pictori români și străini care îmi plac, ca să îi enumăr sunt prea mulți . La unii admir stilul, la alții tehnica de lucru, coloristica, creativitatea, simplitatea, frumusețea lucrărilor , complexitatea, mesajul. Pot să fie și câteva linii, important e să îți transmită emoție, să îți placă .

– Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educarea simțului dumneavoastră artistic? Ce sfătuiți un părinte care are un urmaș cu înclinații în domeniul artelor plastice ? Să meargă pe acest drum, ori să încerce și alte domenii artistice, iar la final să aleagă singur ce îi face plăcere ?

-Am avut ocazia să văd multe expoziții, te impresionează să vezi fizic lucrări valoroase ale pictorilor faimoși. Când am văzut lucrările lui El Greco m-a impresionat un grup de copii (de 9-10 ani) cu învățătoarea lor care le explica atât de frumos operele și viața pictorului. La noi, școala e foarte rigidă, în loc să li se stimuleze creativitatea, copiii sunt transformați în roboței pentru matematică și română. Ca să li se dezvolte simțul artistic, copiii trebuie duși de mici, cu clasa la concerte, muzee, expoziții, competiții sportive, ateliere de orice fel. Școlile trebuie să aibe acorduri cu muzeele pentru că intră în cadrul educației.

Copiii trebuie lăsăți să își trăiască copilăria, să participle la activități creative, să facă sport pentru a fi sănătoși fizic și mental. Când sunt talentați și ating un anumit nivel de cunoaștere într-un domeniu, universul lucrează, apar personae care îi ajută sa evolueze.

– Ce vă doriți pentru 2022 ? Dar în anii următori ?

-Îmi doresc în primul rând să fie pace în Europa și în lume, să fie stabilitate economică și să dispară pandemia. Pentru următorii ani să avem conducători buni și la noi și în lume. Copiii să învețe despre războaie doar în cărțile de istorie, să își respecte părinții, profesorii, oamenii în vârstă, să iubească și să respecte natura, ca să nu se întoarcă împotriva lor.

-În afară de postările de pe internet, în ce loc vor mai putea admiratorii dumneavoastră să întâlnească tablourile pe care le semnați ?

Deocamdată doar pe internet pe site-urile de pictură

– Până unde știți că a ajuns cel mai departe o lucrare de-a dumneavoastră?

-Am lucrări în Grecia, Italia și Olanda.

– Felicitări pentru tot. Să vedem acum și câteva imagini…

Poftiți deci în

GALERIA CU IMAGINI

Cum se ține o floare în mână? Ne arată nepoțica Milena, dar și personajul din tablou. Minunat!
Îngerul ocrotitor să ne păzească și pe noi de toate relele!

Concluzia?

Minunat! Am avut marea șansă să vedem alte imagini din universul plin de frumuseți autentice, de sentimente, de tăriri alese, toate lângă tablourile semnate în mod inconfundabil de distinsa doamnă Maria Bavaleta. Sănătate tuturor! Pe curând!

Un admirator, Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s