Antologia Creatorilor: NARCISA FROZINSCHI face demonstrație de pictură abstract-intuitivă

Ea este Narcisa Frozinschi

22 florar 2022. Nu vreau să fac speculații numerologice legate de cifrele care identifică ziua de azi. Mă opresc la …florar. Ce spuneți, onorabili cititori, dacă eu în calitate de om care palpită pentru lumea armoniilor cromatice, vă propun astăzi atenției un pictor valoros cu nume de… floare? Se poate ? Îmi permiteți?

Mulțumesc frumos pentru îngăduință! Atunci să fie … NARCISA FROZINSCHI.

Înainte de a vedea tablourile sale foarte interesante, iată un dialog introductiv…

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Numele meu este Narcisa Frozinschi și sunt din Suceava. Pictura a venit spre mine in jurul varstei de 40 de ani, am studiat la Școala Populară de Artă Ion Irimescu cu pictor Viorica Moruz si cel mai de preț lucru pe care mi l-a spus a fost „este necesar sa-și găsești propriul stil astfel încat atunci cand cineva se uită la o lucarea de a ta să spună : ăsta este stilul Narcisei, este inconfundabil”. Am experimentat tot feluri de stiluri și teme pentru lucrările mele astfel am ajuns să abordez stilul abstract-intuitiv. Este modalitatea prin care pot să imi imortalizez trăirile, stările, gândurile, visele știute dar mai ales neștiute. Când pictez sunt cu mine în a acum și aici, și mă conectez la Sinele meu superior, cu Îngerii care, pe calea lor neștiută de conștientul meu, mă inspiră să fac ceva anume. Cu alte cuvinte devin un canal de exprimare a energiei vieții. Pe măsură ce mi se revelează anumite idei aleg să le pun intr-o lucrare ca o modalitate de a invăța ceva și a da mai departe acea idee. Exemplu este una din ultimile lucrări pe care le-am realizat:

Sri Yantra, acril pe panza 50/60 cm. „Când vocea umană intoneaza OM, imaginea produsă prin vibrație asupra unei membrane acoperite cu nisip și stimulată de voce reproduce Sri Yantra, un simbol hindus vechi de peste 12000 ani. Este precisă matematic, se bazează pe proporția de aur sau phi, care se află la baza tuturor lucrurilor din natură și a fost inclusă in numeroase lucrări de artă, incluzând Omul Vitruvian și Mona Lisa ale lui Leonardo da Vinci.” Vindecarea prin sunet si vibratii de Erica Longdon Lucrarea de față, cuprinde: silaba OM, recunoscută în limba sanscrită (in partea de sus a lucrării), in forma tibetană (in partea stângă a lucrării) și în forma balineză (in partea de dreaptă a lucrării). In partea de jos a lucrării este transcrierea în caligrafie sanscrită a mantrei Gayatra Mantra, care de asemene incepe cu silaba OM. Pe chenarul pătratului se regăsește versetul, așa cum este el cunoscut și cântat astăzi: Aum Bhur Bhuvaha Swaha, Tat Savitur Varenyam Bhargo Devasya Dhimahi, Dhiyo Yo Naha Prachodayat In traducere, versetul mantrei este: Tu, Existență Absolută, Creatorul celor trei dimensiuni, Contemplăm lumina Ta divină. Fie ca Ea să stimuleze intelectul nostru și să reverse asupra noastră Cunoașterea Adevărată! Toate acestea m-au inspirat să pictez acest tablou, spre incântare. Iată aici și varianta cântată a acestei mantre. https://www.youtube.com/watch?v=yQjHSIHPJfw”.

-Cum a fost anul 2021?

-În ceea ce privește anul 2021 sau anul 2022 pot să spun că am invățat să nu mă mai raportez la timp așa cum o făceam, nu mă mai compar cu mine cea care am fost , ce am făcut sau nu am făcut pentrucă am ințeles că sunt mai mult decat corpul fizic . Nu mai visez, nu imi mai fac planuri ci mă las ghidată de Dumnezeu și Sinele meu Superior și ceea ce am de experimentat vine spre mine ușor, frumos și în acord cu vibrația pe care o emit. Inclusiv această promovare se intămplă în acest fel. Nu eu am ales cu mintea ci s-a materializat pe vibrația care Sunt. Lumea artei se desfășoară așa cum se desfășoară toate lucrurile în Univers și nu după cum vreau eu cu mintea ci după anumite Legi: 1. Legea Mentalismului ne spune ca “totul este in mintea noastra, 2. Legea Corespondentei “Precum sus, asa si sus. Precum sus, asa si jos.”, 3. Legea Vibratiei “nimic nu este static, totul se misca, totul vibreaza”, 4. Legea Polaritatii “totul este dual, totul are polaritatile sale, fiecare lucru are perechea sa de contrarii; contrariile sunt identice in natura, dar diferite in grad”, 5. Legea Ritmicitatii “Totul curge, in exterior si in interior; totul are mareele sale, toate lucrurile se ridica si cad; miscarea pendulului se afla in toate aspectele Universului; masura miscarii din dreapta este aceasi cu cea din stanga; totul are un ritm propriu.”, 6. Legea Cauza “Fiecare cauza are efect, orice efect are o cauza”, 7. Legea Genului “Genul se afla in tot ceea ce este, orice lucru functioneaza fie dupa principii masculine, fie dupa principii feminine.” ( Sursa: mind-your-reality.com).

-Foare interesant. Mulțumim frumos! Acum să vedem și niște lucrări deosebite. Îi poftimi decipe onorabilii cititori în

GALERIA DE ARTĂ NARCISA FROZINSCHI

Concluzia?

Impresionant! Onorabilii cititori, dar și semnatarul acestor rânduri modeste au putut vedea ușor că avem astăzi ca invitat special un creator aparte, plin de o energie debordantă. Tablourile sale transmit în mod direct un flux benefic. El întinerește, îl face mai înțelept pe privitorul tabloului.

Mulțumim foarte mult. Sperăm să mai avem ocazia de a cunoaște noi și noi aspecte din universul special al invitatei noastre. Sănătate tuturor!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s