Antologia Pictorilor/ Elisabeta Talpos – nume de artist „Elizabet „: Nu aș putea trăi fără artă

Elisabeta Talpos – nume de artist „Elizabet „

7 cireșar, anul de grație 2022. O zi specială, o zi în care avem bucuria să vă prezentăm un pictor care nu poate trăi fără artă. Numele său este Elisabeta Talpos – nume de artist „Elizabet „.

Înainte de a vedea câteva superbe tablouri, iată un dialog introductiv…

-Vă rugăm să vă prezentați

-Mă numesc Elisabeta Talpos nume de artist „Elizabet „,  din Satu Mare. Am terminat Universitatea Tehnică din Cluj Napoca ; Centrul Universitar Nord din Baia Mare, secția Arte Plastice – Pictură, 2009-2012.  Master în arte 2016-2018.

Sunt membru  UAPR, filiala Satu Mare.

Arta ocupă un  loc important în viața mea, încă din vremurile copilăriei. Talentul mi-am dobândit de la strămoșii mei.  Nu aș putea trăi fără artă, fără să creez ceva frumos. Un principiu de bază pentru mine în ce-a ce privește pictura, a fost și va fi întotdeauna  să nu mă îndepărtez prea departe de realitate, dar totodată intenționez să provoc imaginația oamenilor cu lucrările mele. Iubesc natura și tot ce e frumos, îmi place mult să pictez în plein-air, peisaje sătmărene și maramureșene, căutând case vechi strămoșești. Dar pentru mine și un copac exprimă un miracol. Târzie toamna și iarna lucrez în atelierul meu (colțișorul din cameră), acolo creez compoziții în care pot accentua frumusețea femei, văzând cu ochii unei femei. Ador să pictez balerine, dansatoare, femei cu flori, mame cu copii. Este o temă bogată și expresivă. O ador. Câteodată mai desenez cu creion, tuș, sau pictez o icoană pe sticlă, lemn.

-Cum a fost anul acesta pentru arta dumneavoastră?

-În acest an mă bucur enorm că pot participa în patru tabere de creație. Am participat în mai multe expoziții de grup și voi avea trei expoziții personale. În fiecare an particip la evenimente culturale și expoziții precum și tabere. Am participat la foarte multe expoziții, în țară cât și în străinătate.

Sunt o  angajată simplă a Muzeului Județean Satu Mare, dar mă implic cu bună voință în diferite activități cu copii și copii dezavantajați, ateliere de creație.

-Ce vă propuneți?

-Doresc în continuare să ofer oamenilor lucrări frumoase, mărețe, să pot oferi numai bucurii și atunci spun că a meritat. Am un site, unde se poate vizita o parte din lucrăriile mele, ele vorbesc și povestesc!

Vă mulțumesc mult pentru atenția acordată și vă invit oricând aveți în drum spre o expoziție a mea! În prezent până în data de 14 iunie se poate vizita expoziția din Cluj Napoca, Turnul croitorilor, Strada Baba Novac nr. 35.

-Vă mulțumim frumos. O să venim. Dar până atunci să vedem și acum câteva tablouri ale dumneavoastră. Intrăm deci în …

GALERIA DE ARTĂ

Terminăm cum am început. Cu imaginea artistului…

Concluzia?

Am reușit să cunoaștem un pictor care este dedicat nu numai artei sale, dar și educării viitoarelor generații de iubitori ai armoniilor cromatice… Conduce cu competență ateliere de creație…Felicitări din toată inima pentru întreaga dumneavoastră activitate!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s