Antologia Pictorilor. CARMEN LEMNARU, un talent real, ne îndeamnă să iubim natura

Distinsa Doamnă CARMEN LEMNARU și unul dintre tablourile sale

Doamnelor și domnilor,

A venit mijlocul anului 2022, iar pentru acest moment aparte, am rezervat o surpriză foarte plăcută pentru cei care urmăresc în mod constant actualitatea din pictura românească.

Este vorba despre prezentarea unui pictor impresionant, un om deosebit prin talentul său evident, prin realizările cromatice de valoare.

Nu vă mai pun răbdarea la încercare și precizez aici că este vorba despre distinsa doamnă CARMEN LEMNARU. Pictorul care ne îndeamnă mereu să ne întoarcem la universul naturii divine.

Iată un scurt dialog care ne va introduce în atmosfera creației sale…

-Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră ?

– În anul  2021 am  pictat subiecte diferite pentru a mă înțelege pe mine mai mult. Am folosit ca tehnici și acuarela și uleiul și am participat la mai multe expoziții în țară și la o expoziție la Balcic. Am participat și  la tabăra de pictură organizată pe litoral de Cenaclul ”Ion Negulici” din Câmpulung Muscel în care sunt și eu membră. Am cunoscut mai multe persoane cu aceeași pasiune ca a mea și am împărtășit diferite idei constructive. A fost un an cu împlinire și realizări.

– Cum a început anul 2022 pentru dumneavoastră ca pictor?

-În anul 2022 am participat la o singura expoziție la Galeria Occidentului din București. Vreau să mai particip la câteva expoziții întrucât am lucrări  încă nearătate publicului amator de pictură.

-Ce vă propuneți în a doua jumătate a anului acesta?

-În 2022 vreau să lucrez în formate mai mari și să încerc și pictura cu acrilice pe care nu am experimentat-o încă. Am ca obiectiv anul viitor o  expoziție personală.

-Cum doriți să fie lumea artei în general?

-Sper să reușim sa trăim într-o lume cu mai multă iubire între oameni. Îmi doresc să se acorde mai multă atenție instruirii tinerei generații în artă clasică în general, deoarece cred că astfel vom trăi într-o  lume mai toleranta fata de diferențele dintre noi și mai iubitoare de natură.

-Foarte frumos. Mulțumim. Sperăm să vă realizați expoziția personală și să putem relata și noi despre ea. Până atunci, din toată inima felicitări și să vedem acum câteva tablouri minunate.

Să invităm pe onorabilii iubitori ai armoniilor cromatice în …

GALERIA DE ARTĂ

Începem în forță! Acesta este tabloul preferat al semnatarului acestor rânduri. O lucrare recentă, datată în stanga jos chiar anul de grație 2022. Simțiți parfumul? El a ajuns până la mine. Niște crini memorabili deschid această suită de tablouri de mare valoare (Nota: Comentariile de la imagini aparțin redacției.

Cel mai frumos albastru a fost ales culoarea mondială a anului 2022. O culoare dominantă și în această superbă marină, acolo unde cromatica apei și a cerului se regăsesc în registrul cromatic atât de apreciat de pictori. Priviți cu atenție tablourile din expoziții să vedeți cât de mult albastru este utilizat.

Trecem în altă lume. Aici domină roșu. Cu toată forța, culoarea pasiunii prin tradiție este și acum alături de noi. Superb!

Una e să faci flori. Altă viziune este necisară pentru o natură moartă, alta pentru o citadină, alta pentru un armonios trup. Să recunoaștem, i-a reușit!

Alt registru. Din lumnea copilăriei. Cu tati de mână!

Targ la Baratie, inspiratie Theodor Aman
Balcic…Câte generații de pictori au lucrat aici? În mod sigur, în viitor vor veni și alți coloriști.

Doar cinci litere pentru acest tablou: Voina.

Cascada miresei. Mulți cititori ar dori să aibă așa ceva pe un perete în sufragerie! Minunat!

Am început în forță, terminăm tot așa acest grupaj. În speranța că în viitor vom mai vedea și alte tablouri ale invitatei noastre de astăzi. Inspiratie Frida Kahlo. Priviți mai întâi un singur loc. Fruntea. Câte gânduri sunt sugereate sub aceste culori ce defilează de la o tâmplă la alta! Admirați apoi ochii, gâtul, urechile. La final buzele, cerceii, părul și podoaba sa. Pentru prima dată când văd un asemnea portret expresiv…

Concluzia?

Am cunoscut un artist impresionant! Îi dorim sănătate, multă putere. Succes la expoziția personală!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s