La data de 10 mai, anul de grație 2022, Agenția de Presă Culturală și Sportivă a prezentat un interviu special cu doamna Szabó Enikő. El s-a bucurat de un mare succes, iar varianta pe Facebook a acumulat foarte multe reacții pozitive și comentarii entuziaste. Prin urmare, am revenit cu noi întrebări. În plus sunt tablourile sale minunate.
Urmează acum cuvintele, iar apoi lucrările semnate Szabó Enikő.
-Bună ziua! Mă simt onorată, pentru că mi-ați oferit această posibilitate de a mă prezenta din nou, în fața publicului iubitor de artă.
-Ce artiști români vă plac?
-Ce artiști români îmi plac? Lista e prea lungă, pentru a-i putea enumera pe toți, dar aș spicui pe câțiva nume: Schweitzer-Cumpăna, Grigorescu, Luchian, Tonitza, Aman, reprezentanții Școlii Băimărene, Ialomițeanu, Corneliu Drăgan Târgoviște și alții.
-Dar dintre coloriștii străini ?
-Dintre artiștii străini îmi plac foarte mult Van Gogh, Monet, Degas, Vermeer, Van Eyck, Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Dali, Picasso, Afremov și mulți alții.
-Ce rol au avut muzeele în formarea dumneavoastră, galeriile de artă, expozițiile?
-Evident, fiecare vizită la muzeele pe care le-am avut ocazia să le vizitez (Paris, Roma,Viena, Atena), mi-au întărit dragostea pentru artă și convingerea că arta e foarte vastă și diversificată și am încă foarte mult de învățat!
-Dacă un copil are înclinații spre pictură, părinții trebuie să încerce și alte domenii ale artei, ori să îl canalizeze spre universul culorilor?
-Sunt convinsă că orice domeniu al artelor ar alege un părinte pentru copilul lui, îl va ajuta pe acesta foarte mult, la dezvoltarea inteligenței emoționale și astfel îi va fi de folos indiferent , dacă va rămâne pe această cale pentru dezvoltarea unei cariere în acest sens sau doar va rămâne un hobby.
-Ce vă doriți pentru a doua jumătate a anului 2022, dar și în viitor?
-Pentru anul 2022 și pentru anii ce urmează aș vrea să avem sănătate, pace și înțelegere în lume pentru a putea crea în tihnă și oferi lumii prin intermediul artei noastre un crâmpei din frumosul sufletului nostru și astfel să putem să ne dezvoltăm ca artiști, indiferent de domeniul pe care ni l-am ales.
-La final, vă rugăm să ne spuneți unde se mai pot vedea tablouri ale dumneavoastră?
-Pentru cei pe care-i interesează arta mea, în afară de postările din mediul virtual, lucrările mele mai pot fi văzute cel mai frecvent, în cadrul expozițiilor colective organizate de A.A.P Mureș, la Galeria Unirea din Tg.Mureș.
30 de miniaturi realizate de mine sunt momentan expuse la Roma în cadrul expoziției colective de mare anvergură „beepArt”.
-O! Felicitări! Sunt sigur că ați cucerit deja nu numai Roma, dar și Italia prin aceste picturi. Vă urez să fiți cunoscută din ce în ce mai multe țări! Multă sănătate și putere!
Să intrăm acum în ….
GALERIA DE ARTĂ
Concluzia?
Din nou minunat! Chiar că au pentru ce să se bucure admiratorii culorilor din Roma. Dar și noi pe lângă ei.
Multă sănătate invitatei noastre speciale de astăzi și să auzim de bine !
Aristotel Bunescu