PICTORIȚA RODICA SCARLAT PREGĂTEȘTE VIITOARELE GENERAȚII DE ARTIȘTI

În fiecare marți, la ora 16 și câteva minute începe cursul de pictură pentru copii

Am făcut o călătorie de vis la Sinaia și Breaza, acolo unde mi-a rămas sufletul împărțit în două.

La Sinaia am fost la cursul susținut de pictorița Rodica Scarlat destinat copiilor. Cum s-a ajuns la acest proiect foarte frumos? Vă explic chiar acum.

În vara anului 2021, a avut loc la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, expoziția personală Rodica Scarlat intitulată „Emoție și culoare”. În urma succesului expoziției, conducerea Centrului Cultural a lansat invitația ca Rodica Scarlat să susțină un curs de pictură destinat copiilor.

Imagine de la vernisajul din august 2021

În altă ordine de idei, expoziția personală „Emoție și culoare” a mai avut o particularitate specială. Pentru prima dată în istoria artelor plastice, după documentarea mea, toți participanții la vernisaj au plecat acasă cu câte o lucrare primită cadou. Impresionant!

Revenim la curs.

Marți, 21 cireșar, anul de grație 2022, sosim la ora 16 în curtea plină de copii și părinți de la centrul cultural. Copiii se luminează la față. ,,A venit doamna profesoară!”

   Stau de vorbă cu mama unei fetițe care intră la curs…doamna Olariu Elena Mihaela:

,,Fata mea, Alesia Elena, a terminat clasa 0, iar la toamnă o să fie în clasa I. Vine aici de mai mult timp. Îi place foarte mult. Mă întreabă mereu, când se face marți să mergem la pictură? Este înnebunită după cursul de pictură. Este înnebunită după doamna profesoară”.

  Trec la o altă mămică. Este din …China.

,,Eu locuiesc aici, la Sinaia. Vin in fiecare marți la cursul de pictură cu fata mea. Îi place foarte mult, se simte bine, deși se exprimă în limba engleză. O să mai venim, desigur”.

 Doamna Rodica Scarlat declară: ,, În curând, vom organiza și o expoziție cu lucrările copiilor, unde voi premia personal, cea mai bună lucrare. Mă simt minunat în mijlocul copiilor și cred că asta contează cel mai mult. Ei mi-au oferit șansa de a privi arta abstractă prin ochiul lor de copil. Vreau să mai precizez ceva legat de familia mea. Mama mea făcea pelitare la războiul de țesut și tatăl meu a fost și este la vârsta de 84 de ani tâmplarul satului. Sunt mândră de ei că mi-au dat o educație ca la carte. Pentru asta vreu să-i menționez”.

Ce putem spune despre Rodica Scarlat?

Filonul sensibilității sale se trage din arborele genealogic, acolo pe mai multe ramuri se simte fiorul culorilor.
Nivelul unu: bunica desena flori superbe, iar apoi le nemurea cu acul și ața colorată pe pânză subțire.
Nivelul doi: o verișoară, dar și fata ei au avut perioade consistente dedicate artei armoniilor cromatice.
Nivelul trei: Rodica Scarlat.
Nivelul patru: nepoata sa de numai cinci ani pe nume Lia-Maria pictează direct abstract.

Doamna Scarlat a început să picteze în anul 2014, iar prietena ei pe numele Silvia Rotaru, de specialitate profesoară de balet din Germania, a încurajat-o încă de la început să urmeze drumul frumos al artei.
Expoziția deschisă la Sinaia vara trecută a cuprins o valoroasă colecție de 24 de lucrări reprezentând flori și peisaje, în manieră realistă. Au fost folosite culori de ulei și acrilice, executate cu pensula și cuțitul.

De mai mulți ani, vorbesc cu mare plăcere la expozițiile sale personale. În ultimul timp, am remarcat mereu valoarea tablourilor semnate Rodica Scarlat la expozițiile colective organizate sub egida Asociației Artiștilor Plastici din București.

Revenim în actualitate.

Pe drumul spre București venind de la Sinaia, am oprit câteva minute în raiul de la Breaza.

Am condus familia Scarlat, Rodica și Petre, la domeniul Miclescu. Acolo, ne-a întâmpinat regește doamna Adriana Miclescu.

Este un spațiu de vis, plin de parfum, culoare, statui, amintiri, cărți, picturi, fructe și vietăți de toate dimensiunile.

Am revenit la București cu o singură întrebare pe buze. Când vom reveni la Sinaia, când vom reveni la Breaza? Acolo unde ne-au rămas sufletele. Sperăm cât de curând!

Iată câteva lucrări ale copiilor și imagini de la cursul de pictură.

Concluzia?

Minunat! Cursul are mare succes! Așa încât el se va organiza și pe timpul vacanței de vară, dar și în timpul școlii. În plus mai mulți părinți doresc lecții particulare cu copiii lor.

Vă vom ține la curent cu noutățile. Evident, nu vrem să lipsim de la vernisajul expoziției anunțate cu lucărirle celor mici. Să fim sănătoși până atunci!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s