AURICA STĂNOIU LA SĂRBĂTOAREA IEI DIN CÂMPULUNG MUSCEL

24 cireșar, anul 2022. În calendar scrie că este Ziua Universală a Iei.

Dintre personalitățile despre care am scris, cu bucurie, de mai multe ori la agenția noastră de presă, distinsa Doamnă AURICA STĂNOIU, din Câmplung Muscel, se remarcă prin costumul său popular, mai ales prin superbele ii pe care le poartă cu mândrie.

Așa că am solicitat câteva rânduri de la AURICA STĂNOIU. Iată ce am primit:

Primarul Elisabeta Lasconi și doamna Aurica Stănoiu

Astăzi, la Câmpulung Muscel, Casa de Cultură ,, Tudor Mușatescu ” a organizat o manifestare cultural – artistică cu titlul ,, Ia , comoara din lada de zestre” prima edițe. Am participat cu mic, cu mare, îmbracați în straie populare / Și-am încins și-o horă mare !/ Alături de doamna primar / Cel mai dibaci gospodar . / Joc și multă veselie / În fața la Primărie ! Desigur că și doamna primar a purtat un frumos costum popular albastru, costum ce o punea și mai bine în valoare. Eu am purtat o ie veche de o sută de ani, cusuta cu fir metalic auriu și consider că cel mai bine ne îmbracă, la orice eveniment, costumul popular! El ne reprezintă ca neam, ca zonă din care venim fiecare și pot spune cu mândrie că poate concura cu cele mai prețioase veșminte de la cele mai renumite case de modă din lume. Iubesc de mică portul popular, mama mea cosea și ea ii, ne îmbrăcam la serbările școlare și când mergeam la biserică. Și acum port cu mândrie costumele populare moștenite, unele de la mama mea, altele de la soacra mea din Bughea de jos – Argeș.  Mi-am propus ca în fiecare ediție a acestei manifestări culturale să particip cu drag  și desigur de fiecare dată cu un alt costum popular! Soțul meu este mândru de mine și mă însoțește mereu ! Doamne ajuta să fim cât mai mulți ani prezenți si să jucăm în ,, Hora mare”!

Aici se termină rândurile primite…

Am recunoscut în postura de primar pe Elena Lasconi…

Felicitari doamnei Aurica ! Mai trebuie spus că doamna Aurica are o voce de aur și cântă minunat. Îi multumim frumos pentru rândurile scrise. Îi urăm sănătate și abia așteptăm să ne scrie iar la viitoarele ediții ale sărbătorii din orașul său. Până atunci, numai bine pentru toată lumea !

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s