ANTOLOGIA PICTORILOR: OFENSIVA DE VARĂ SIMONA MOLNAR

DISTINSA DOAMNĂ SIMONA MOLNAR ȘI TABLOURILE SALE MEMORABILE

Trăiesc intens epoca SIMONA MOLNAR. Cum așa? Simplu! Revista de cultură Opinia Națională din București a publicat un am amplu interviu cu distinsa doamnă Simona Molnar pe care l-am realizat cu puțin timp în urmă. Textul este însoțit de tablouri superbe. Chiar mă gândesc la faptul că publicația a ajuns în mediul universitar cu precădere, iar acolo studenții au ocazia să vadă lucruri de real interes.

În al doilea rând, primesc în poșta electronică o corespondență specială de la …Simona Molnar. Asta după ce am solicitat pictoriței noi detalii din universul său…

Deci, pe mai multe canale sunt asaltat de numele său, vin noi și noi tablouri impresionante.

Iată deci un nou interviu:

-Care sunt pictorii români care vă plac?

-In primul rand ma gândesc la Ștefan Luchian pentru minunatele flori pictate, următorul ar fi Theodor Aman cu peisajele și picturile istorice si nu în ultimul rand ma gândesc la Corneliu Baba cu portretele sale.

-Dar dintre coloriștii stărini?

– Dintre pictorii străini îmi plac foarte mult lucrările lui Claude Monet și cele ale lui William Turner.

-Ce rol au muzeele și galeriile în formarea gustului dumneavoastră estetic?

– Am fost în multe orașe din tara și din străinătate și pot spune ca muzeele au fost cele in care mi-am educat spiritul artistic.

-Ce sfătuiți un părinte cu un copil talentat la pictură. Să îl orienteze pentru a cunoaște și alte arte, ori să insiste numai pentru armonia culorilor?

– Cel mai important lucru este ca părinții sa nu oblige copilul sa facă ceea ce nu dorește, sa îl asculte, sa îl ghideze și sa îl ajute sa ia cele mai bune decizii legate de traseul lui artistic.

– Când pictați, care este tehnica preferată?

– Cel mai confortabil ma simt când lucrez cu tehnica cuțitului(șpaclu). Lucrez cu culori acrilice care se usucă repede și aceasta tehnica este potrivita, lucrarea poate fi realizata într-un timp relativ scurt.

-Unde se pot vedea tablouri semnate de dumneavoastră ?

– Fac parte din „Asociația Prezent” și avem o galerie de arta în Timișoara care se numește „Armonii Cromatice” unde expunem permanent cu schimbarea lucrărilor la o luna. La Biblioteca Județeană secția de Arta „Deliu Petroiu” Bastion Theresia, la Caransebeș in galeria de arta „Corneliu Baba”, în galerii de arta alte orașe din tara și din străinătate.

– Fizic unde au plecat cele mai noi tablouri ?

– Am trimis o lucrare, in tara,  la București și în străinătate în Germania.

-Mulțumim frumos. Acum, să invităm onorabilii cititori la …

GALERIA DE ARTĂ

Cu precădere flori înmiresmate și citadine stilizate.

Concluzia? Am avut marea șansă să revenim în universul creației alcătuit cu talent, determinare și inspirație de doamna Simona Molnar. O încântătoare ofensivă de vară de care, recunosc, nu mă mai satur. Am ajuns la final cu noul interviu, dar mărturisesc faptul că voi lua iar tablourile de la început să le admir.

Tuturor numai bine și frumos vă urează

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s