MOTTO: ,,Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om”. Ecleziastul 11.13
Când scriu aceste rânduri, mai sunt puține ore, minute și secunde și calendarul va consemna data de 1 iulie, anul de grație 2022.
Păi dacă onorabilii cititori vor avea în fața ochilor acest articol ilustrat în data de 1 iulie, este cazul, în mod normal, să mă orientez și eu spre subiectul principal. Subiectul nr 1 al vieții noatre. Credința. Care să fie legătura între lumea divină și pictură? Dacă veți citi mai departe, veți înțelege rapid.
Am ales ca interlocutor un pictor care ocupă unul din primele locuri în preferințele mele. Pe de altă parte, el se preocupă de cercetarea Cărții cărților.
Numele său este Ileana Damian. A trăit mult timp în orașul Constanța, iar apoi a venit la București. Am descoperit un artist valoros, autor al unor tablouri impresionante…
După câteva interviuri publicate deja în agenția noastră de presă, i-am adresat noi întrebări. Ca de fiecare dată, a răspuns cu mare amabilitate….
– Care este cea mai noua lucrare a dumneavoastră?
– Cea mai noua lucrare dintre ale mele este una reprezentând 2 maci roșii într-un fundal de poveste, gri misterios, care mie îmi sugerează atmosfera din Alice în Tara Minunilor, dar n-as putea sa spun de ce.
-La care lucrare țineți mai mult?
-Țin la mai multe lucrări, dar cea din inima mea este cea din amintirile mele din copilăria petrecută în Constanța și anume troleibuzul 45, care mergea de la Cireșica în centru.
-La radio s-a vorbit despre programul,,Litoralul pentru toți,,. Am înțeles în ce constă, cum este însă litoralul pentru dumneavoastră, chiar dacă locuiți acum în București, din 1990?
– Litoralul pentru mine înseamnă acasă. Desigur, ce se întâmplă acum pe litoral, plaje lărgite, marea departe, hoteluri înghesuite de o parte și de alta a șoselei în Mamaia, tăind soarele amiezii către plajă, nu mai seamănă deloc cu amintirile mele din copilărie si adolescența…
Accept ca lucrurile se schimbă, așa e dat. În inima mea, păstrez amintirile litoralului și Constanței vechi. Și nu deranjez pe nimeni.
-Lumea circulă acum fără mască, a început iar sezonul expozițiilor fizice. Cum simțiți dumneavoastră această perioadă ?
– Daaa… acum avem libertatea sa circulăm fără mască… vaccinați, nevaccinați, nu mai contează. Putem doar sa ne rugăm să nu se lipească de noi vreun virus nou sau vechi.
Mă simt mai liberă fără mască, dar… adevarul este dincolo de noi, iar eu personal am obosit să – l mai caut.
-Cum doriți, cum sperați să fie lumea noastră a anului 2035 în general? Dar artistic?
– Romani 8:36 „Din pricina Ta suntem dați morții toată ziua; suntem socotiți ca niște oi de tăiat. ”
Mi se pare departe ziua de mâine… darămite anul 2035.
Romani 8:37 ,,Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit”.
Deci încheind intr-o nota optimistă, văd viitorul tehnologizat peste măsură, viața online, arta online, înstrăinare. Deja exista arta digitală. Și arta se va moderniza, tehnologiza și mai mult.
(Exemplu de viața online este în sectorul 4, unde toate doleanțele se depun la primărie online, te programezi in prealabil cu peste o luna înainte ca să obții carte identitate, gen, etc și acesta e doar începutul).
– La final, vă rugăm să ne relatați ceva …o întâmplare sau ce doriți dumneavoastră …
– Aș vrea sa relatez puțin despre o călătorie fantastică dar care, din păcate, n-a fost a mea. Este vorba despre călătoria unui om deosebit pe care l-am întâlnit într- unul dintre job-urile mele de inginer electronist, în lumea cealaltă și apoi în viitor, în Armagedon, ultima bătălie înainte de Judecata de Apoi. Imaginile descrise de el depășesc imaginația și știința mea. Bineînțeles, a fost o călătorie temporară, omul a reușit sa se întoarcă în lumea noastră, cu toate că tentația de a rămâne Dincolo a fost mare…
-Mulțumesc foarte mult…După un asemenea final, nu mai sunt multe lucruri de spus. Eventual, de revăzut cuvintele din motto cu care am început.
Este momentul acum să vă invităm acum să vedeți alte câteva tablouri semnate de invitata noastră. Din nou vedem că avem în față un pictor autentic ce atacă îndrăzneț teme mai rar abordate de artiști…
Poftiți deci la …..GALERIA DE ARTĂ …
Protecție.
Ulei pe pânză, 40x50cm
Trandafiri in vază
Ulei pe pânză
40x50cm
Trei floarea soarelui vesele
Miniatură cu mac singuratic
Pentru doamne, domnișoare
Ulei pe pânză
20x20cm
Iarna avem și culori, nu numai alb și alb…
Peștii zburători… Printre ei , peștișorul de aur care îndeplinește orice dorință …
Barci inecate in zapada.
Ulei pe panza
30x40cm
Dumnevoatră ați mai văzut tablouri cu bărci în zăpadă ? După peste 4 decenii și jumătate de călătorii prin ateliere, galerii, expoziții și muzee, eu declar că la mine este pentru prima dată….
Tabloul Bărci înecate în zăpadă și autoarea lucrării.
Cu un buchet parfumat și multilocor, cu surâsul luminos pe figură, Doamna Ileana Damian vă urează numai bine alături de semnatarul articolului.
Aristotel Bunescu