Zori de zi în 8 iulie. Ca purtător al numelui Aristotel, sunt sensibil la tot ce ține de civilizația din Grecia, atât în antichitate, dar și în lumea contemporană. Voi începe prin urmare să subliniez că cifra 8, cifra arătată acum de fila calendarului este pentru marele filosof și matematician grec Pitagora, dar și adepții săi drept un simbol al iubirii și prieteniei.
Din prietenie față de onorabilii cititori, mă gândesc la un subiect cât mai atractiv. Caut…caut…gata, am găsit ceva foarte potrivit.
În primele mele decenii de viață, erau la modă personalitățile din arta cinematografică. Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale. Pe scurt ei erau pentru noi atunci BB, MM sau CC.
În zilele noastre, CC înseamnă cu totul altceva. Ca admirator al artelor vizuale, pentru mine înseamnă Claudia Carianopol. Provenită din lumea arhitecților. Mereu am admirat în mod special, artiștii vizuali proveniți din acest univers special. Lucrărilor lor au o profunzime aparte, o perspectivă care nu se învață decât cu profesorii de specialitate.
Iată un dialog introductiv:
-Pentru început, vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc.
-Ma numesc Claudia Carianopol si am absolvit in urma cu 28 ani, Colegiul de Arhitectura si Urbanism-sectia Arhitectura in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “ Ion Mincu” din Bucuresti, pe vremea cand pentru a reusi la Arhitectura iti trebuiau ani multi de pregatire la desen, in special a desenului ornamental, ceea ce insemna mult desen dupa natura in Muzeul Satului si in alte locatii cu cladiri monumentale . M-am indreptat catre aceasta scoala avand o bucurie imensa de mica pentru desen si aceasta s-a concretizat mai tarziu in pasiune si datorita mentorului si profesorului caruia ii voi pastra o eterna recunostinta, prof.arh. Dinu Patriciu.
Avand mult exercitiu in desen ornamental am cochetat cu grafica o vreme si apoi incet, incet am inceput sa adaug schitelor in creion, culoare si contur, fiind foarte atrasa de acuratetea unui desen si a detaliilor ,care aduc intotdeauna desenului un plus de valoare. Si tot adaugand culoare am realizat ca pot sa incerc si pictura in vopsea acrilica, mai apoi in ulei , fiind atrasa indeosebi spre natura si flori.
– Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră ?
-Anul 2021, a fost un an plin de provocari pentru noi toti in contextul pandemiei care inca o traim, dar avand mai mult timp am incercat sa fac tot felul de lucruri, in special in zona de handmade. De altfel de cativa ani incoace am creat in domenii variate ( rochii/fuste pictate manual, genti pictate manual care s-au vandut in targuri, grafica in penita pe copertile de piele intoarsa ale unor agende, oua de lemn pictate pentru Paste, globuri pentru Craciun, pictura manuala pe placute de sticla care urmau a fi transpuse in martisoare, obiecte/rame foto decorate manual, grafica intr-o echipa pentru design martisoare), lucruri care poate pentru unii par marunte , dar care mie imi umpleau sufletul de bucurie, mai ales cand vedeam clientii bucurosi de achizitie. Asta este cea mai mare satisfactie care o poate avea un artist.
– Cum a început 2022? – Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?
-Anul 2022 a inceput ca de fiecare data cu speranta de a fi un an mai bun si mai creativ. Si pot spune ca a fost pina acum, am pictat mult mai mult ,am creat lucruri noi, cum ar fi pictura pe obiecte de sticla si pahare decorative pentru diverse ocazii speciale.
Imi doresc ca tot ce am creat pina acum sa fie doar inceputul, sa ma autodepasesc, sa pictez mai multe tablouri si sa aduc un plus de valoare in acest domeniu al artelor, care ma atrage ca un magnet. Un vis al meu ar fi ca prin tot ce transmit in lucrarile mele, sa ma pot alatura in randul artistilor foarte talentati care ne inconjoara .
– Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?
-Intr-un moment in care tehnologia si digitalizarea a pus stapinire pe noi, imi doresc o lume mai buna, in care oamenii sa se intoarca catre frumos, catre arta pura, catre oamenii cu har si talent care pun suflet si un strop de inima ,in tot ceea ce fac cu mainile lor, fiindca ARTA asemeni muzicii, nu se va demoda niciodata.Si nu in ultimul rand, pentru ca artistii sa creeze , trebuie sa avem pace si sufletul plin de iubire.
-Felicitări!
Să invităm acum onorabilii cititori în
GALERIA DE ARTĂ
Foarte frumos! Fecilicări din toată inima! Deci, am descoperit nu numai un pictor valoros, dar și un artist polivalent care își revarsă talentul în mai multe direcții de creație. Să ne bucurăm și să privim de la început tablourile din această galerie. Apoi, sperăm să vedem în curând noi și noi lucărri ale invitatei noastre speciale de azi, 8 iulie, anul de grație 2022.
Terminăm cum am început, cu portretul demn de o revistă de mare tiraj!
Semnează un admirator,
Aristotel Bunescu
Felicitări, Claudia Carianopol !
Mulțumim pentru articol !
ApreciazăApreciază