ANTOLOGIA PICTORILOR: MIHAELA CRĂCIUN  PREZINTĂ UN POEM AL IUBIRII IN CULORI

UN ZÂMBET ÎN PLINĂ VARĂ – MIHAELA CRĂCIUN

A trecut ceva vreme de când am publicat niște articole despre distinsa doamnă Mihaela Crăciun, din dulcele târg ai Iașilor.

Revin azi cu noi imagini, cu noi tablouri, noi gânduri și noi concluzii despre universul său artistic.

În cadrul interviului de mai jos, am rugat pictorița să se prezinte din nou. Poate mai sunt cititori de pe internet, admiratori ai artei armoniilor cromatice care nu știu cine este. Ori au uitat. A uita e omenește.

-Vă rugăm să vă prezentați

-Pentru cei care nu mă cunosc, sunt Mihaela Crăciun din Iași, asistent medical la Spitalul Clinic Universitar Sf. Spiridon . În prezent, studentă în anul II, la Facultatea de Arte Plastice și design, Secția Pedagogia Artelor.

În urcușul meu artistic am absolvit Școala Populară de Arta „Titel Popovici” din Iași, promoția 2021.

-Felicitări. Vorbiți despre activitatea dvs.

-Pe parcursul ultimilor ani ,fiind si perioada pandemiei, am participat la expozitii si concursuri nationale si internationale mai mult in regim online decat -fizic,obtinand diplome si certificate de apreciere.

Pictura m-a ajutat foarte mult sa depasesc unele momente mai grele din viata ceea ce m-a determinat sa pun mai mult accent pe mesajul iubirii si credintei sufletesti. Adesea o să  intalniti in lucrarile mele temele florale in culori pastelate ceea ce inspira o stare de calm si liniste ,armonie si buna dispozitie.

As intitula toata activitatea mea artistica ca un „POEM AL IUBIRII IN CULORI”.

-Ce culoare poate să aibă iubirea ?

-Cu totii ,poate ne-am intrebat ce culoare are iubirea? Sau cum poate fi redata prin culori?

Ei bine, ea este adesea transpusa in culori calde , linistitoare precim rozul , verdele si albastru ,auriu si lila. Culori ce le iubim si ne indeamna spre multa sensibilitate , liniste pace si inaltare sufleteasca. Iubirea fiecarei persoane poate fi exprimata in felul ei ,ceea ce inseamna ca toata lumea isi poate dobandi culorile si nuantele aratand astfel starea sufletului iubitor.

Pentru ca viata trebuie traita frumos ,nu lipseste nici acea nota de romantism si tandrete,dand eleganta si rafimament picturii in sine.

Odata resimtita iubirea ,se transpune delicat pe panza si parca in taina ne transmite acea emotie care ne da o satre de bine ,ne calmeaza ,ne linisteste si ne innobileaza sufletul. Culorile iubirii reflectate in pictura mea sunt rozurile pastelate ,calde ce inspira speranta ,ne dau o stare pozitiva ne indeamna la calm. Este culoarea inocentei si naivitatii si tocmai de aceea este aleasa sa reprezinte iubirea neconditionata. Are ceva din pasiunea rosului si puritatea si candoarea albului!

Mai intalniti si culoarea verde care este culoarea vietii si renasterii, ne da energie  forta vietii. Albastru cate este nelipsit si indeamna sufletul spre spiritualitate.

In concluzie ,arta pentru mine este ceva vital care da sens vietii fara de care nu as putea sa-mi desfasor activitatea si viata mea ar deveni prea terna. Este ceva care imi da forta si energie  si care ma determina sa o transmit mai departe, prin culoare indemnand pe cei din jurul meu la o traire mai inalta si mai autentica plina de forta si energie !

Inchei prin a multumi tuturor celor , care apreciaza si indragesc lucrarile mele si-i invit cu drag sa-mi urmareasca activitatea mea artistica in continuare .

-Foarte frumos. Felicitări.

Acum, poftiți în ….

GALERIA CU IMAGINI

Pentru început, cele mai importante ,,opere,, …

Cu fata MARIA la 16 ani
Cu fiul NECTARIE la 10 ani
Un tablou pe care artista il prețuiește special
Albumul asociației …
Pagini cu tablouri frumoase din album. Cuvinte alese pentru doamna Crăciun
Să descoperim cu bucurie un artist
Pași în lumea abstractă
Omul și opera sa . Ne bucurăm acum !
Două flori !

Concluzia ? Foarte frumos! Felicitări din inimă!

Îi dorim doamnei Crăciun numai bine, tot așa familei sale, tot așa prietenilor, dar și ,,cârcotașilor,, .

Îi dorim multă sănătate, putere de muncă și să ne bucure mereu cu noi și noi tablouri minunate, cu vești bune din viața sa. Pe curând!

Aristotel Bunescu  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s