IRINEL DANIELA IACOB. EXPOZIȚIE EVENIMENT: EPISODUL 5 – FELICITĂRILE PICTORILOR

Momentul de vârf al palmaresului deținut de doamna IRINEL DANIELA IACOB. 22 aprilie 2022.

Motto: ,,Un tablou este un poem fără cuvinte” – Horațiu.

   Zori de zi. Duminică, 10 iulie arată fila de calendar când trimit aceste rânduri la redacția agenției de presă culturală. Deci, este de două ori motiv de sărbătoare. Zi de duminică și 10. Să căutăm deci să oferim distinșilor cititori un subiect pe măsură, de nota maximă.

     Este cel mai potrivit să mă gândesc la un pictor special. Nu numai deoarece comentarea artei armoniilor cromatice este marea mea pasiune, dar azi mă gândesc la doi pictori de marcă din istoria umanității.  10 iulie este data de naștere a pictorului francez impresionist Camille Pissaro (în 1830) și a pictorului și graficianul italian Grigorio de Chirico (în 1888). Păstrând cuvenitele proporții, subiectul are următorul conținut: cuvintele pictorilor despre un pictor revelație – Doamna Irinel Daniela Iacob. Sunt oameni care au participat intens la vernisajul expoziției intitulate ,,ENERGIA CULORII”.

Vom da întâietate colegilor din Asociația Artiștilor Plastici București.

Florența Liliana Neagu:

Doamna Neagu, prima din dreapta. Imagine de la vernisaj

Luna aceasta, a început cu un eveniment deosebit,  vernisajul expoziției ,, Energia culorilor” a colegei noastre din Asociația Artiștilor Plastici București, Irinel Daniela Iacob. Am avut bucuria de a reîntâlni, omul frumos care este Irinel și de a aprecia vibrația, energia și zbaterea sufletului ei, așternute pe pânze. Artista abordează diferite teme artistice, cu o direcție abstractă,  precum și prin impresionism și expresionism. Impresionante vortexurile energetice și exploziile de culori, care transmit o stare de bucurie și exaltare interioară. Felicitări din suflet artistei, pentru exuberanța și pasiunea de care dă dovadă. Îi invit pe cei care vor să își bucure sufletul să treacă pragul  Centrului  de Cultura Arhitecturală,  până pe 15.07.2022.

Gabriela Hintia:

Doamna Hintia este în dreapta. Imagine de la vernisaj.

Sunt  multe argument pentru a spune că am fost prezentă pe 1 iulie anul 2022 la un eveniment deosebit. Vernisajul expoziției de pictură ,,Energia culorii” de Irinel Daniela Iacob.

Primul: O cunosc pe pictoriță încă înainte de a intra în asociație. Atunci, i-am vorbit despre asociație, ce este și  cum funcționează. Am explicat cum se intră în asociație, cum se face o expoziție, cum se participă la una colectivă. După intrarea în asociație, am invitat-o să participle la prima expoziție, Salonul de vară, ediția 2021. Apoi a  obținut un premiu internațional pentru stilul său novator.

 Al doilea argument: Mi-a plăcut expoziția. Cunosc persoane tinere care au apreciat și ele tablourile prezentate. 

 Am continuat discuțiile cu Irina și am constatat că, mai mult ca sigur, avem legătură în arborele genealogic.

În concluzie, a fost un vernisaj, un eveniment elegant, într-o locație de elită. 

Alexandrina Dinu:

Doamna Dinu lângă doamna Iacob

Eu sunt într-o perioadă plină de emoții plăcute. Asta deoarece au venit copii mei din Germania. Iată ce pot să vă spun despre expoziție.Într-o frumoasă zi de vară, chiar la începutul lunii iulie, anul 2022, am participat la vernisajul expoziției de pictură ,,Energia culorii” a artistei Irinel Daniela Iacob. Evenimentul a avut loc la Centrului  de Cultură Arhitecturală, din Strada Jean Louis Calderon nr 48. În sala mare a Centrului de Cultură am fost întâmpinată cu multă căldură de artista plastică Irinel Daniela Iacob, de frumoasa familie a domniei sale. De alți colegi din Asociația Artiștilor Plastici București. Dintre ei amintesc numele lui Marin, apoi pe Carmen Florian, Florența Neagu.

Lucrările expune elegant pe simeze ne-au creat o profundă impresie de frumos, de lumină, datorate paletei cromatice aleasă de domnia sa. Toate lucrările emană o energie pozitivă și o îndemânare deosebită. Pe scurt, a fost o seară de fiestă. Dorim să exprimăm artistei multe mulțumiri și la mai multe…expoziții.

Carmen Florian:

Am participat cu mare drag la expoziția personală de pictură a dragei artiste Irinel Daniela Iacob, o artistă de o sensibilitate aparte, sufletul ei fiind plin de culoare, onorând astfel invitația la un regal de culoare. De altfel, ca și Expoziția aflată pe simezele din incinta Uniunii Arhitecților din România, o explozie de culori vibrante și energii benefice sufletului, o adevărată încântare. Felicitări Irinel pentru frumosul și regalul oferit!

Doamna Carmen este în dreapta, iar domnul Marin este singurul bărbat între grații

Marin Valeriu Eugen

Debutul lunii iulie a fost marcat, mă refer la membri Asociației Artiștilor Plastici București, de un eveniment aparte. Este vorba de vernisajul expoziției personale de pictură cu titlul relevant ,,Energia culorii”. Autor – doamna Irinel Daniela Iacob.

Astfel, data de 1 iulie, anul 2022, a devenit o zi importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, am văzut 34 de lucrări de valoare. În al doilea rând, am cunoscut mai bune un artist cu multe calități. Adică pe Irinel Daniela Iacob. În al treilea rând, am avut bucuria de a revedea oameni din asociația noastră, precum și pe alți invitați la Casa de Cultură Arhitecturală. Am admirat desigur tablourile, iar apoi am socializat lângă ele.

Mai este un aspect. Am oferit șansa soției mele, Marilena Marin, să cunoască mai bine oameni din asociației, dar să și vadă niște tablouri care rămân mult timp în memorie.

Alți participanți la venisaj, ori comentarii de pe rețelele de socializare.

Artistul plastic Alexandra Teacă:

Alezandra Teacă este aici cu autorarea expoziției și criticul de artă Marius Tița

Felicitări artistei Irinel Daniela Iacob pentru lucrările sale pline de tonuri vii de culoare, ce constituie fiecare în sine un experiment în pictură, bazate pe explorarea interiorului uman, dar și a Universului în care trăim, lucrări ce prezintă anumite afinități cu picturile lui Pollock.

Pictorul Bucuroiu Cubu:

De când am văzut lucrările tale am apreciat valoarea lor deosebită. Primește, talentată prietenă, de la un pictor bătrân, felicitări călduroase pentru noua ta realizare !

Yahia  Hassan

Este foarte plăcut să văd picturile voastre minunate și să vă urmăriți distinsele publicații de la Cairo până la București.. Salutări ție, prietene, frumoasa artistă.

Ce spune acum critica de artă?

Marius Tița

Aristotel Bunescu, coordonatul Secției Critică de Artă din cadrul AAPB.

Am ținut mult să onorez pe distinsa Doamnă Irinel Daniela Iacob, încă de la început, oferindu-i un crin regal. Îngerul Gabriel aduce Mariei cea mai bună veste din istoria umanității. El îi oferă atunci Mariei un crin regal. Aici am jucat cu modestie rolul îngerului și am adus doamnei Iacob.
Buna Vestire este o pictură realizată de Leonardo da Vinci în 1475, aflată la Galeria Uffizi, Florența, Italia. Pentru o lungă perioadă de timp, opera i-a fost atribuită lui Domenico Ghirlandaio, până când experții au descoperit că-i aparține lui Leonardo. Este una dintre celebrele picturi care ilustrează istorica întâlnire a îngerului Gabriel, cu viitoarea mamă a Mântuitorului.

   Am evocat apoi profilul pictoriței, profil reliefat în alt episod al serialului nostru.  

   Acum vreau să subliniez ceva personal, ce nu am spus la vernisaj. Am avut privilegiul să stau de mai multe ori lângă doamna Iacob, la deschiderea unor expoziții colective.

Imagine de la vernisaj

În apropierea sa se simt efectiv efluviile de energie pozitivă care emană de făptura sa. Asta legat nu numai de profesia în care excelează – domeniul energetic – dar și din titlul expoziției noastre: ,,ENERGIA CULORII”. Legat de tablourile în sine… asta e deja prea mult pentru actualul articol. Voi reveni într-un text unde vor fi cuvinte pentru fiecare dintre cele 34 de valoroase lucrări expuse.

   De secole întregi au fost analizate cuvintele rostite de oameni în fața tablourilor. Dar, cine s-a întrebat, cine s-a gândit la ce vorbesc tablourile între ele? Eu le-am auzit și tare se bucurau că văd atâția oameni încântați care au participat la eveniment. Apoi, șoșoteau între ele că până la 15 iulie mai este timp să vină lumea să le admire.

   Marele scriitor Horia Vintilă, singurul dintre români distins cu Premiul Goncourt, al doilea ca importanță după Nobel, nota în jurnalul său un gând adresat cititorilor din viitor, când el nu va mai fi aici. Tot așa, peste 6, 7 decenii, cei care au fost la vernisaj nu vor mai fi, dar tablourile restaurate profesionist la trei decenii, pot străbate liniștite dimensiunile incomensurabile ale timpului. Dar, până atunci, să valorificăm timpul care a mai rămas până la jumătatea lunii iulie pentru a vedea sau revedea lucrările semnate de doamna Iacob în această expoziție.

Urăm pictoriței cât mai multe prezențe în valoroase expoziții individuale ori colective.

Numai bine și frumos tuturor! Vă lăsăm în acordurile simfoneiei culorilor…Pe curând!

Aristotel Bunescu  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s