Prima expoziție de pictură semnată Floarea Faur – FLORI DE VIS – un mare succes!

Distinsa Doamnă Florea Faur primește florie bucuriei și recunoașterii vaorii sale Vă rugăm rețineți fata în gaben de pe fundaul fotografiei. E un presonaj esențial cu care ne v0m întâlni mai târziu…

Prima dată a fost un zvon care a străbătut internetul. Distinsa Doamnă Florea Faur  (cu pseudonimul Floarea Flory pe Facebook) deschide prima sa expoziție.

Apoi, a venit confirmarea…

Pentru cine nu știe cine este protagonista, invitata specială de astăzi din articolul nostru modest, iată cum se prezintă…

 ,,Mă numesc Floarea Faur (cu pseudonimul Floarea Flory pe Facebook) și m-am născut în data de 6 februarie 1959, într-o familie de moți din Munții Apuseni. Vremurile grele de bejenie au făcut ca părinții mei să se stabilească în zona Bistriței, unde mi-am întemeiat propria familie, în liniștitul cartier Sigmir al municipiului Bistrița, reședința județului Bistrița-Năsăud. Cele trei fiice și cei cinci nepoței mă încarcă cu energie bună, energie care se revarsă pe pânzele multicolore.

Acum e acum! Vrem să vă facem o impresie despre cum a fost la vernisaj…În primul rând au fost invitați de renume, dar și numeroși oameni care au asistat fascinați. În timp ce vorbitorii rosteau cuvinte pentru artistă și invitați, un îngeraș alerga de colo colo, în jurul prezidiului, asta pentru a ne reaminti mereu că suntem într-o lume.. divină.

Iar acum, câteva detalii de la evenimemnt.

Am apelat evident la sursa cea mai autorizată, adică chiar pictorița să ne spună câteva cuvinte…

-Sunt deosebit de fericită să împărtășesc cu dumneavoastră bucuria primului meu vernisaj de pictură, intitulat „Flori de vis”, care a reprezentat un succes nebănuit, neașteptat.

Evenimentul care a adus încântare, bucurie și culoare pentru iubitorii de frumos și pentru mine personal a avut loc în data de 24 iulie la Casa de Cultură din cartierul Sigmir al municipiului Bistrița și a adus împreună oameni frumoși: scriitorul, traducătorul și jurnalistul Victor Știr, tenorul de talie internațională Ovidiu Daniel, alături de frumoasa soție și familia sa, artistul plastic Marioara Sever Mititean, părintele paroh Daniel Dascălu, preotul Simeon Rad, comunitatea din Sigmir, bistrițeni, admiratori de toate vârstele, mulți, mulți tineri… Oameni deosebiți care și-au manifestat interesul pentru un eveniment altfel organizat în micul cartier al orașului Bistrița.

Expoziția a fost prezentată de omul de cultură Victor Știr, care a exprimat bucuria comuniunii după perioada de restricții impusă de pandemie și a tălmăcit sensurile picturilor, remarcând pregnanța roșului, a viului în tablourile cu tematică florală, candoarea peisajelor, atmosfera patriarhală așezată din picturile reprezentând viața la țară.

Am plănuit această expoziție de multă vreme, poate chiar de la primul mănunchi de flori pe care l-am pictat în anul 2019 și pe care îl păstrez înrămat cu sfințenie. De atunci a început povestea și nu s-a mai oprit. De atunci, din acea seară magică a anului 2019, nu a trecut nici măcar o zi în care să nu am în față șevaletul, culoarea și gândul la nesfârșitele câmpuri cu flori.

-Ce ați prezentat efectiv ?

-Am abordat pictura cu pensula în culori acrilice, tematica florală fiind printre preferatele mele. Îmi plac însă și schițele în creion, transpun pe pânză și pe hârtie ceea ce simt și mă gândesc foarte serios la o mai veche pasiune: acuarela, care mă fascinează.

Din toate aceste lucruri s-a înfiripat gândul de a-mi expune picturile acasă, la Sigmir. Mica noastră localitate a meritat un moment altfel, oamenii de aici au fost privilegiați să se bucure de culoare și frumusețe. Nădăjduiesc să vă transmit tuturor această bucurie prin picturile pe care le-am realizat.

După această experiență, pur și simplu mă simt fericită și plină de încredere pentru că am văzut că lucrările mele plac și sunt apreciate. Din cele peste cincizeci de tablouri expuse, abia dacă m-am întors acasă cu câteva. Dar și acestea mi-au fost „răpite”, după câteva zile de la expoziție, de admiratori care mi-au bătut la poartă.

-Cum se prefigurează viitorul dvs, evident, din punct de vedere artistic, al picturii ?

-Pe viitor, intenționez și mă voi strădui să realizez cât mai multe lucrări bune, pe care să le prezint și la alte expoziții, ca publicul să se poată bucura de frumos, de  armonie, de culoare…

Până atunci, mă puteți găsi pe pagina de facebook: Floarea Flory.

Vă mulțumesc pentru încredere!

-Noi vă mulțumim pentru răspunsuri. Desigur, onorabilii cititori, de obicei mari admiratori de pictură de calitate, vă vor mulțumi și ei, la rândul lor pentru picturile oferite. O parte dintre ele le prezentăm și noi, intercalate cu imagini de la vernisaj. Poftiți deci la ….

GALERIA CU FOTOGRAFII MEMORABILE

Tablourile superbe au deja noi …proprietari …

Terminăm așa cum am început. Adică rotund! Cu fata în galben. Deși este cu spatele îi simțim bucuria. Ea se uită înainte și vede ceva frumos. Este viitorul artistic a invitatei noastre. Un real talent, autoarea unor tablouri impresionante. Distinsa Doamnă Florea Faur.

Numai bine și frumos pentru toți! Azi, 30 iulie, de Ziua Internațională a…Prieteniei

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s